In 2017 lagen bedrijfsleiders wereldwijd wakker van de effecten van de globale recessie, politieke instabiliteit en terrorisme. Vandaag is er meer optimisme en vertrouwen. CEO’s zien andere uitdagingen en zijn er op gebrand om ze te tackelen:

Ben ik wel een aantrekkelijke werkgever voor de digital natives die ik nodig heb?

Ik ben het beu om beslissingen te moet nemen op basis van twijfelachtige cijfers. Mijn klanten verwachten dat ik hen beter ken.

Ik hoor dat veel collega’s getroffen worden door cryptolocker, phising en CEO-fraude … is mijn bedrijf een gemakkelijke prooi voor hackers?

IT is de game changer, maar ik heb het gevoel dat we continu brandjes aan het blussen zijn. Hoe krijg ik mijn omgeving onder controle?

86% van de CEO’s geven aan dat technologische vooruitgang als een belangrijke trend én sleutel zien. Er zijn steeds meer globale spelers die digitalisering disruptief inzetten en ons hier in België uitdagen. Medewerkers zijn ‘digital natives’ die op hun werk dezelfde gestroomlijnde digitale ervaring willen als thuis. Klanten gaan ervan uit dat je hen kent en dat je hen een gepersonaliseerde – meestal digitale – ervaring biedt. Digitalisering verandert alles, constant.

Je organisatie digitaal transformeren kan stap voor stap.

Laat deze uitdaging je zeker niet verlammen en stel je wendbaar op zoals Muhammad Ali in zijn iconische strijd met Foreman: Rumble in the Jungle. Overweeg de transformatie van je organisatie vorm te geven als een reeks van tientallen (zo niet honderden) kleinere projecten en stappen die continu plaatsvinden in elk aspect van het bedrijf – in plaats van één grote reis die vaak mislukt.

VanRoey.be | Ali VS Foreman

Lees hieronder 7 digitale stappen die je kan zetten om deze uitdagingen te tackelen:

Ben ik wel een aantrekkelijke werkgever voor de digital natives die ik nodig heb?

Ben je er zeker van dat het ritje naar het werk voor jouw medewerkers niet voelt als een ritje terug in de tijd? Tegen 2020 is 1 op 2 van jouw medewerkers een millennial. De volgende generaties staan ook al te popelen. Waar je mensen privé al hun zaken in de cloud regelen via slimme apps op hun mobiele toestellen, belanden ze op kantoor nog al te vaak in een verouderde omgeving: lang geleden gebouwde infrastructuur voor vaste werkplekken met desktops, te trage WIFI en verouderde tools die (samen)werken bemoeilijken.

Ga je hiermee jonge, digital natives aantrekken en behouden? Zij zijn nochtans de drivers van innovatie en digitale transformatie die je nodig hebt.

Je kan geen digitale onderneming uitbouwen zonder digitale werkplekken:

 • STAP 1:
  Zorg voor draadloos netwerk (WIFI) dat minstens even veilig en performant is dan het bekabelde netwerk;
 • STAP 2:
  Werken je je medewerkers nog via e-mail aan documenten samen? Voorkom inefficiënte processen door moderne toestellen en tools aan te bieden die workflows stroomlijnen en samenwerken heel gemakkelijk maken. Er bestaan heel slimme applicaties op de markt die overal te gebruiken zijn, ook op mobiele toestellen zoals smartphones. Gebruik je Office 365 ten volle? OneNote en Skype for Business kunnen jouw organisatie tot 50% meer productieve uren opleveren.

Ik ben het beu om beslissingen te moet nemen op basis van twijfelachtige cijfers

Heb je soms het gevoel dat je aan het hoofd staat van schip waarvan je niet weet in welke richting het aan het varen is? Dat het daarom heel moeilijk is om de juiste beslissingen te nemen? En dat het te veel mensen, te veel tijd kost om de gegevens die je vraagt samen te brengen. Met te veel manueel werk in excel en dus ook een te grote foutenmarge? Hoe rijker je data en hoe beter je ze kan analyseren, hoe beter je kan inspelen op de behoeftes van klanten. Excelleren in dienstverlening? Producten die de verwachtingen van klanten overtreffen? En zo het cijfer doen groeien? Het kan vandaag al.

Wat zou je er van vinden om de dag te beginnen met een dashboard dat je in realtime en geautomatiseerd een totaaloverzicht geeft van de prestaties van je bedrijf op het vlak van financiën, sales, marketing, service en operaties. Waarbij deze domeinen met elkaar verbonden zijn. Wanneer je data samenbrengt in dashboards en verbanden legt met analysetools, kan je data omzetten in bruikbare kennis om klanten beter te bedienen, gebeurtenissen te voorspellen en de uitkomst te beïnvloeden.

Zorg dat je inzicht in je onderneming hebt, op basis van zekere data:

 • STAP 3:
  Ga voor heldere en volledig dashboards: nauwkeurige financiële rapportage, natuurlijk, maar aankoopprocessen (voorraadbeheer, levertijden, bestelpunten …), klanten knowhow (cross- en upselling, snellere verkoopprocessen, serviceflows…), project- en budgetbeheer, productie- en warehouseactiviteiten (verkoopprognoses, magazijnbeheer, productiecapaciteit en resources…). Microsoft Dynamics Business Central biedt het allemaal;
 • STAP 4:
  Moderniseer de storage-infrastructuur van je organisatie om de beschikbaarheid van je data te garanderen. Gartner stelt dat het Internet of Things (IoT) tegen 2020 uit meer dan 20 miljard objecten zal bestaan die allemaal data genereren. Integreer nieuwe supersnelle flash storage. Ga voor een slimme mix van on premise, publieke én private clouds. Laat het beheer van je dataopslag over aan software, met minimale manuele tussenkomst. Dankzij Machine Learning (ML) en Artificial Intelligence (AI) kunnen je storage technologie inzetten om complexe patronen te herkennen in een grote hoeveelheid data.

Ik hoor dat veel collega’s getroffen worden door cryptolocker, phising en CEO-fraude … is mijn bedrijf een gemakkelijke prooi voor hackers?

Elke dag worden er bedrijven in jouw omgeving getroffen door cryptolockers. Je weet wel, de ransomware die bestanden ‘gijzelt’ door ze te versleutelen. Eens geïnfecteerd is het een kwestie van zakendoen met de criminelen óf afscheid nemen van jouw bestanden. Hackers zetten technologie in, maar proberen daarnaast ook je medewerkers te slim af te zijn.

Cybersecurity is van vitaal belang voor iedere digitale organisatie:

 • STAP 5:
  Ga voor een ecosysteem dat je beschermt tegen cryptolockers: de combinatie van antispam, antivirus én firewall. Door Office 365 en Fortigate te combineren met Symantec Endpoint Protection kan Cryptolocker je niet meer raken. Zorg dat de basics in orde zijn.
 • STAP 6:
  Een security audit geeft je inzicht in de zwakke plekken van jouw omgeving en laat je toe om een gericht beleid op te zetten, te beheren en bij te sturen. Meten is weten, en weten laat toe om juist en vooral op tijd de juiste acties te nemen. Vergeet ook je medewerkers niet. Je kan hen trainen op veilig online gedrag.

IT is de game changer, maar ik heb het gevoel dat we continu brandjes aan het blussen zijn. Hoe krijg ik mijn omgeving onder controle?

Ligt je IT infrastructuur er vandaag uit, dan heeft dit grote gevolgen: je mensen zitten met hun vingers te draaien, het productieproces komt in het gedrang, klanten kunnen je niet bereiken, data worden gecompromitteerd, de kost én reputatieschade zijn enorm. Leg je deze verantwoordelijkheid in handen van 1 generalist of een IT partner waarvan je niet zeker bent dat hij er kan zijn wanneer het nodig is? ICT is een game changer, maar ICT is ook een verdomd complexe business die 1 persoon niet kan behappen. Je hebt specialisten nodig, die 24/7 klaar staan en ook proactief je omgeving mee monitoren om problemen te voorkomen. Maar die wil je niet op de payroll.

Zorg dat je zaken kan doen zonder je zorgen te moeten maken om je IT

 • STAP 7:
  Managed IT Services staat voor continuïteit, efficiëntie en transparantie. Operationeel en strategisch. Durf jouw IT uit handen geven. Reken op  meetbare SLA’s en heldere rapporten. Kies voor operationele uitgaven, met voorspelbare maandelijkse bijdragen. Focus de energie in uw organisatie op groei en klantentevredenheid. Laat jouw IT’er bezig zijn met kritieke processen zoals een ERP implementatie of -upgrade, niet met brandjes blussen.

VanRoey.be | Strategische ICT Partner

VanRoey.be brengt het beste van het beste voor je samen. Trust Digital.
We are the trusted guide to your digital journey, so you can create wonderful things

Gold Partner