De kans dat u Office 365 in huis heeft is groot. Maar gaat u verder dan Outlook, Word, Excel en PowerPoint? Kent u Bookings, Delve, Groups, Teams, Planner, Skype, Staffhub, Powerapps, SharePoint, Power BI of OneNote? Sommige van deze nieuwe ontwikkelingen zijn misschien zelfs inbegrepen in het abonnement dat u nu heeft lopen. U krijgt ze er dus gratis bij.

Wat houdt u tegen? Verhoog de productiviteit in uw organisatie en creëer een stressloze werkomgeving dankzij de 9 vernieuwde tools die Microsoft u in Office 365 aanbiedt.

Tijd winnen door online te vergaderen? Skype

Hoeveel tijd en geld ‘verliest’ uw organisatie aan reizen van en naar collega’s, leveranciers en klanten? Hoe zorgt u ervoor dat mobiele collega’s en thuiswerkers geconnecteerd blijven? Hoe communiceert u zelf wanneer u zelf op pad bent?

Met Skype voor Bedrijven kan u:

  • professioneel samenwerken en vergaderen, volledig geïntegreerd met Office. Alle gesprekken gebeuren vanuit één app: chat, audio- en videogesprekken, onlinevergaderingen en webinars. U kan ook gemakkelijk documenten delen;
  • communiceren met iedereen, overal, op uw favoriete apparaat. Zelfs als ze Skype voor Bedrijven niet gebruiken, kunnen tot 250 personen deelnemen aan vergaderingen. Het enige wat ze nodig hebben, is een vaste telefoonlijn of een internetverbinding;
  • gegevens veilig houden en accounts eenvoudig beheren. Alle communicatie wordt beveiligd door verificatie en versleuteling.

Meer online afspraken via uw site of Facebook? Bookings

Microsoft Bookings is een onlinesysteem voor het managen van afspraken. Uw klanten maken rechtstreeks een afspraak in uw bedrijfsagenda. Het systeem weet wie er wanneer beschikbaar is door een koppeling met outlook. Een afspraak maken kan 24 op 7, waar u of uw klant zich ook bevindt. Het systeem herinnert uw klanten op tijd aan de afspraak, zodat zij deze niet missen. Als uw klant verhinderd is, kan hij/zij deze afspraak zelf annuleren of verzetten.

Contact met een medewerker is niet nodig. De app is volledig geïntegreerd in Office 365 Zo kan u Bookings bijvoorbeeld automatisch laten syncen met de kalender van uw medewerkers in Outlook. Bookings is heel eenvoudig op te zetten en kan u integreren op  website of Facebookpagina … en geeft u reservaties een boost!

Lijkt Microsoft Bookings op het eerste gezicht misschien een klein of onbeduidend tooltje, het is een slimme en waardevolle app voor (met name kleinere) bedrijven, zoals kapsalons, tandartspraktijken, kuuroorden, advocatenkantoren, financiële dienstverleners, consultants en autobedrijven.


Uw persoonlijke werkruimte, doorheen alle Microsoft oplossingen? Delve

Office Delve is de tool in Office 365 waarmee u in één oogopslag inzicht krijgt in de documenten en collega’s die voor u belangrijk zijn. Aan de hand van de keywords in uw profiel, met welke collega’s u samenwerkt en welke afspraken in uw agenda staan, bepaalt Delve welke content op dit moment relevant is voor u. Slim van Microsoft. Daarnaast biedt Delve u ook nog de mogelijkheid om uw persoonlijke profiel te delen met uw collega’s: je functie, expertises, contactgegevens, projecten waar je aan werkt …

Waar werkt u aan? Wat heeft u gedeeld met anderen? Welke documenten zijn relevant over verschillende projecten heen? Waar werkt een collega aan? …  Met Delve kan u de gegevens vinden die op dit moment het meest interessant en relevant voor u zijn. U hoeft de titel van een document of waar het is opgeslagen dus niet te onthouden.

Samen met collega’s een succes maken van een project? Office Groups

Uw medewerker wil een werkgroep aanmaken voor de uitbouw van de nieuwe website? Of eender welk ander project dat hij of zij samen met een aantal collega’s wil realiseren? Dat kan met een paar muisklikken.

Een Office Group laat u een werkruimte aanmaken waar alle informatie rond uw werkgroep of project verzameld en beheerd wordt. Een mailbox verzamelt alle mailcommunicatie centraal, een project ‘Planner’ bundelt alle taken zodat u deze kan opvolgen, in de OneNote van het project kan u alle notities en verslagen terugvinden… Nog nooit was samenwerken zo laagdrempelig.

Uw verschillende projecten en groepen eenvoudig manager? Teams

Bent u bij meerdere (werk)groepen of projecten betrokken? Schakel dan een versnelling hoger en integreer met Microsoft Teams. Dit is een extra laag bovenop ‘Office Groups’ die u de mogelijkheid geeft om al uw teams centraal te beheren. Een dashboard geeft u het overzicht.

Een extra interessante feature is de mogelijkheid om live met elkaar te communiceren via de geïntegreerde chat. Zoals met alle nieuwe features van Office365, zijn de integratiemogelijkheden met andere applicaties binnen Office365 oneindig en blijf u op de hoogte zoals nooit tevoren.

De taken van uzelf en die van uw team volledig onder controle? Planner

Het opvolgen van taken kan ook makkelijk zijn. Met Planner creëert u een nieuw project in een handomdraai, nodig uw collega’s uit en start onmiddellijk met het toewijzen en opvolgen van taken. Neem hier de mogelijke integratie met Office Groups & Teams bij en u volgt niet enkel uw taken op, maar blijft ook op de hoogte van het laatste nieuws, u heeft alle relevante documenten bij de hand en u weet perfect wat besproken is tijdens de laatste vergadering via OneNote …

Een overzichtelijk notitieblok dat u nooit kwijt kan spelen? OneNote

Microsoft OneNote is een digitaal notitieblok voor het vastleggen, opslaan en delen van allerlei soorten informatie. Dankzij OneNote heeft u uw eigen notities altijd en overal bij de hand. U kan ze heel handig structureren of delen. U kan er afbeeldingen in verwerken, linken leggen naar documenten in Sharepoint …

OneNote stelt u ook in staat uw coachings, meetings en teamvergaderingen naar een hoger niveau te tillen. Eens u het gebruikt heeft, kan u zich een productief leven zonder OneNote nog moeilijk voorstellen.

Informatie die altijd en overal beschikbaar? SharePoint Online

SharePoint is een veilig platform voor het opslaan, organiseren, delen en gebruiken van informatie vanaf vrijwel elk apparaat. U heeft alleen een webbrowser nodig, zoals Internet Explorer, Chrome of Firefox. SharePoint positioneert zich als platform waar modulair oplossingen kunnen worden geboden die processen optimaliseert en samenwerking versterkt. Documenten terugvinden en delen was nog nooit zo eenvoudig.

Vlot communiceren met externe en mobiele teams? Staffhub

Veel van uw medewerkers werken extern en zitten niet de hele dag aan hun laptop gekluisterd. Denk aan uw technische teams of medewerkers in de horeca. Zij hebben niet altijd voldoende toegang tot mail en chatprogramma’s om continu bereikbaar te zijn en zijn in de praktijk vaak afhankelijk van omslachtige methodes zoals sms of papieren schema’s om hun werkshiften te regelen of documentatie te ontvangen

Staffhub geeft u de mogelijkheid uw team centraal in te plannen en deze planning via een APP individueel aan de juiste medewerkers te bezorgen. Zo weet elke medewerker perfect welke shift, taken of diensten hij of zij moet realiseren. Waar en wanneer. Shifts kunnen gewisseld worden, ze kunnen verlof aanvragen, documenten delen, berichten uitwisselen … Alle tools die nodig zijn in één applicatie!

Honger naar meer? Bekijk dan hier onze meest recente Office 365 webinars waarin Koen Van Loon, onze Manager Business Applications, u begeleidt doorheen de verschillende tools.

Webinars Office 365Webinars Office 365

Is uw omgeving nog niet getransformeerd naar een digitale werkplek? Geen nood, vraag gratis uw Ditigtal Workspace Toolkit aan. Stapsgewijs begeleiden we u in uw digitale transformatie

Gratis Digital TookitGratis Digital Tookit