Speedo is een toonaangevend zwemmerk, dat door de jaren heen haar reputatie als marktleider steeds meer heeft bevestigd. Centraal in de aanpak van Speedo is de creatie van revolutionaire nieuwe technologieen en innovatieve zwemuitrustingen om op die manier zwemmers van alle niveaus te ondersteunen. Hun collecties worden verkocht in meer dan 170 landen, en het merk wordt gedragen door wereldtoppers, waar-
onder kampioenen als Michael Phelps.

In Belgie, Nederland, Luxemburg en Frankrijk wordt het merk exclusief in de markt gezet en verdeeld door All Sport, met hoofdkantoor in Turnhout en filialen in Nederland en Frankrijk.

In 2011 wordt de IT infrastructuur van All Sport geëvalueerd, en besluit Walter Bastiaens, Business Manager bij All Sport, dat de bestaande configuratie verouderd is en dat een vernieuwing noodzakelijk is. Prioritair om dat proces tot een goed einde te brengen, was om de juiste partner te vinden om dit proces te begeleiden; een keuze die op VanRoey.be, integrator, dienstenleverancier en ICT partner voor KMO’s, viel.

“Onze IT infrastructuur was vijf jaar oud, en onze visie is om voorop te lopen in de markt. Dat trekken we in heel de onderneming door, en dus ook op het vlak van IT. Moderniseren was noodzakelijk, en we wilden van de firewall van Astaro overschakelen op de oplossingen van een leidinggevende vendor. De manier van werken van VanRoey.be, en de geboden oplossing van Fortinet, was precies wat we zochten op het vlak van beschikbare functionaliteiten, eenvoudig beheer en kostenreductie,” vertelt Walter Bastiaens.

Oplossing: De security Appliance Fortigate

Om het netwerk te beschermen, koos All Sport voor een cluster van twee FortiGates die op het hoofdkantoor in Turnhout geïnstalleerd werd. Hiermee verzekert het bedrijf zich van een redundante en virtuele oplossing die een hoge betrouwbaarheid biedt, tegelijk de kosten beperkt en een grote hoeveelheid functionaliteiten biedt, zoals firewall, webfiltering, antivirus en applicatiecontrole. “Voor de applicatiecontrole biedt de oplossing van Fortinet ons de mogelijkheid om op een eenvoudige manier, tot op individueel gebruikersniveau het beleid en de toelatingen te beheren. iets wat wij bijvoorbeeld doen met sociale media platformen.”

Ook het netwerk in Nederland, in Leusden, en Frankrijk, in Antony, wordt veilig gehouden door appliances van Fortinet, telkens aan de hand van de FortiGate Appliance, waarbij All Sport dezelfde functionaliteiten gebruikt als in het hoofdkantoor, namelijk firewall, webfiltering, antivirus en applicatiecontrole.

Emailsecurity dankzij FortiMail

Daarnaast worden de duizenden in- en uitgaande mails door het FortiMail systeem van Fortinet beschermd tegen spam en andere malware die via emails het netwerk trachten te penetreren. Op die manier werd een geïntegreerde oplossing opgezet, die ervoor zorgt dat het dataverkeer volledig veilig kan verlopen, vanop elke locatie.

Veilig draadloos netwerk met FortiAP

Vandaag werkt All Sport met een “semiautomatisch” warehouse, waarbij een manuele input gekoppeld wordt aan een automatische en digitale registratie. Het nieuwe systeem maakt het magazijn volledig geautomatiseerd voor stocktelling, inkomende goederen en uitgaande goederen. De nieuwe oplossing schrijft bovendien rechtstreeks in het eigen ERP-systeem, zonder geprogrammeerde synchronisatie.

De integratie met Fortinet bleek voor All Sport de beste oplossing hiervoor. Het WiFi netwerk voor het magazijn in Turnhout en het Warehouse Management System kan dankzij de FortiAP van Fortinet ook op een veilige manier functioneren.

Het nieuwe Warehouse Management Systeem betekent de volledige vernieuwing, en modernisering, van het beheer van het magazijn en vertaalt zich ook in nieuwe draadloze scanners. Dankzij FortiAP van Fortinet, zijn deze scanners helemaal veilig verbonden met het draadloze netwerk waardoor de handelingen onmiddellijk en geautomatiseerd in het systeem worden geregistreerd. De toestellen zijn op verschillende plaatsen in het magazijn geplaatst, zodat de draadloze dekking optimaal is.

De manier van werken van VanRoey.be, en de geboden oplossing van Fortinet, was precies wat we zochten op het vlak van beschikbare functionaliteiten, eenvoudig beheer en kostenreductie,

Walter Bastiaens, Business Manager All Sport

Security is absolute focus voor VanRoey.be:
samen met Fortinet bieden we een totaaloplossing aan met een goede combinatie tussen eenvoud en security.

Roel Van Looy, Technical Business Manager VanRoey.be

Het resultaat

All Sport is opgetogen over de oplossingen die Fortinet aanbiedt, omdat ze een antwoord bieden op de behoeften die het bedrijf heeft, en omdat ze gemakkelijk te beheren zijn voor het kleine team van ITmedewerkers bij All Sport. Het intuïtieve karakter van de programma’s maken het beheer ervan zeer eenvoudig.

“Dankzij de uitstekende ondersteuning van Fortinet en VanRoey.be kunnen wij met een gerust hart naar ons netwerk kijken; nu, maar ook voor de toekomstige ontwikkelingen. Het feit dat wij sinds onze samenwerking ook nog geen enkel probleem hebben gehad, sterkt die gedachte natuurlijk,” aldus Walter Bastiaens.

“Wij zijn zeer trots dat All Sport, exclusief distributeur van Speedo, voor Fortinet heeft gekozen om haar netwerk te beveiligen. De oplossing zorgt voor een uitgebreide controle op de totaliteit van de infrastructuur, en tegelijk worden administratie en beheer vereenvoudigd en stijgt de kostenefficientie,” vertelt Filip Savat, Country Manager Belux bij Fortinet.

 

Hoogste certificaat van West-Europa

Nooit was cybercriminaliteit zo bedreigend. Een betrouwbare partner is belangrijk.

VanRoey.be kreeg van Fortinet, marktleider op gebied van security, het “Gold-Partner” én “Partner of Excellence” certificaat. Dit gekoppeld aan een goede security policy zorgt ervoor dat u ook de cybercrisis zal overleven.

Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Business@vanroey.be
+32 (0)14 470 605