Logo-Wurth

Würth Belux: 22 shops, 450 werknemers, 55 miljoen omzet, 60.000 klanten en 130.000 producten
Laat VanRoey.be uw printers beheren en geef uw IT-manager meer tijd om te managen

U kent Würth als leverancier van montage- en bevestigingsmaterialen. En misschien ook als bedrijf met een passie voor moderne kunst. In Turnhout is – naast het Kunstforum Würth – ook de hoofdzetel van Würth Belux gevestigd. Hier wordt de verkoop van meer dan 130.000 verschillende producten in België en Luxemburg centraal beheerd: online, door 290 accountmangers en via 22 shops. Het beheer van de printers van deze 22 shops verloopt sinds kort via Managed PrintServices (MPS) van VanRoey.be. ‘Wij printen vandaag eindelijk zorgeloos’, zegt Luc Pijpers, ICT System Engineer.

Würth is wereldwijd gekend als groothandel in montage- en bevestigingsmaterialen. Würth Belux nv, met zetel in Turnhout, realiseerde in 2013 een omzet van niet minder dan 55 miljoen euro. Een buitendienstorganisatie van bijna 300 gespecialiseerde medewerkers en een uitgebreid netwerk van shops zorgen voor een uitmuntende dienstverlening aan de 60.000 klanten uit België en Luxemburg. Het zijn meestal industriële bedrijven zoals hout- en metaalverwerkende bedrijven, de bouw- en installatiebranche, de automotive en de transportsector. Afgestemd op de werkzaamheden van deze klanten levert Würth Belux 130.000 verschillende producten: bevestigingsmaterialen, ankers en pluggen, onderhouds-, lijm- en kitproducten, elektrische, perslucht- en handgereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen, werkplaatsuitrusting en opbergsystemen…

VanRoey.be verstond onze problematiek en kwam snel met een aangepaste, professionele oplossing

Luc Pijpers, ICT System Engineer bij Würth Belux

Continuïteit in de werking

“Voor Würth is het belangrijk haar klanten in de best mogelijke omstandigheden een optimale service te leveren. Ook na 50 jaar ervaring en aanwezigheid op de Belgische markt, blijven we investeren in kwaliteit en service. Ook voor onze interne klanten ”, zegt Luc Pijpers, ICT System Engineer bij Würth Belux. “We tellen 22 winkels in België en Luxemburg. Uniformiteit, professionalisering en een optimalisering van de centrale dienstverlening aan deze winkels staat dan ook hoog op onze agenda.”

Luc Pijpers: “Het beheer van onze printers op al onze locaties bleek een hele uitdaging. Er waren heel wat  types van printers in omloop. Dit managen was bijzonder complex en tijdrovend. We hadden daarnaast ook niet in beeld hoeveel het park ons jaarlijks kostte en werden vooral regelmatig geconfronteerd met problemen die door een goed beheer voorkomen hadden kunnen worden. De directe aanleiding om op zoek te gaan naar een slimme en gecentraliseerde print-, scan- en copy oplossing, was een wijziging in ons distributienet. Door een wijziging van onze magazijnstructuur en de directe belevering vanuit het hoofdmagzijn in Duitsland, kregen onze winkels kregen geen dagelijkse leveringen meer. Wat als er ineens een toner nodig bleek? Een plots defect of wisselstuk zoals rolletjes e.d.m.?”

Wurth had zich gestandaardiseerd op zwart/wit all-in one printers van HP. Telkens er een shop een nieuwe printer nodig had bestelden zij deze printer met onze service. Voor Wurth kwam er een groter project aan: het voorzien van printers in de overige 17 shops. Hiervoor wilden ze eerst nog eens kijken of ze nog de juiste printer hadden.

VanRoey is hier langs geweest en heeft hen doen inzien dat de HP Officejet Pro X beter op zijn plaats was. Feit is wel dat dit een kleuren printer is en geen zwart wit meer. Natuurlijk bracht dit met zich mee dat ze hun niet nodeloos in de kleurenkosten wilden werken. Luc wou een oplossing voor het onder controle houden van deze, op dit moment, onbekende kost. Bijkomend waren er nog de vertegenwoordigers die elk voorzien zijn van een iPad. Zij dienen gecontroleerd te kunnen printen via hun iPads in de shops en dit wel in kleur.

VanRoey heeft voor het controleren van hun printpark PaperCut voorgesteld. Papercut is een print monitoring en management tool die enerzijds heel uw park in kaart brengt maar anderzijds het toelaat om print policy’s op te stellen. Zo is het o.a. mogelijk om bepaalde active directory groepen enkel Z/W te laten printen op de HP Officejets ipv kleur. De AD groep van de vertegenwoordigers kunnen dan wel kleur printen en dit via een gecontroleerde manier via hun iPads. PaperCut geeft u ook de mogelijkheid om copiers volledig te beheersen met follow-me functionaliteit. Dit maakt dat er geen papier meer blijft liggen op de copiers en dat je zelfs confidentiële documenten kunt printen op de copiers, die goedkoper afdrukken dan uw bureauprinter. En dit zijn nog maar enkele kostenbesparende functionaliteiten van Papercut.

Voor Wurth werd er dankzij PaperCut bijkomstig een al lang aanslepend probleem opgelost. Wurth maakt gebruikt van SAP dat alle printopdrachten omvormt naar kleur ipv z/w. Doordat er print policy’s opgesteld waren konden de AD groepen die niet gemachtigd waren om kleur te drukken niet afdrukken op de copiers. Zij waren hierdoor verplicht om dit op de bureauprinters te doen. PaperCut zorgt er nu voor dat die groepen enkel Z/W kunnen afdrukken en vormt het document dan weer om naar Z/W. Een probleem dat al langer aansleepte is hierdoor nu ook opgelost.

Würth Belux kende VanRoey.be vooral als leverancier van IT-materiaal. “Al snel bleek dat we ook voor dit probleem bij VanRoey.be terecht konden. We hebben nu een beter beeld van VanRoey.be en de diversiteit van haar diensten,” zegt Pijpers. “VanRoey.be verstond onze problematiek en kwam snel met een aangepaste, professionele oplossing. Door de keuze voor de Managed PrintServices (MPS) van VanRoey.be en PaperCut kunnen we onze shops nu de gewenste service geven op vlak van toeleveringen en herstellingen. We verliezen geen kostbare tijd meer. Printen is niet langer een zorg. VanRoey.be beheert onze printers en ik kan me terug bezig houden met belangrijkere uitdagingen.“

Hoe kunnen we het printpark van uw organisatie optimaliseren?

In een open gesprek kunnen we -op basis van uw vragen en vereisten- de mogelijkheden bespreken.
Wacht niet langer om zelf te besparen en contacteer vandaag nog onze specialisten!

Vraag onze experts om advies