Langs de noordelijke uitvalsweg uit Turnhout, net buiten het centrum, vind je de bioboerderij en -winkel de Wieltjeshoeve. Nog niet geweest? Dan moet je zeker eens een kijkje gaan nemen, want de zelfgekweekte asperges en andere groenten zijn overheerlijk. En doordat je ze rechtstreeks van de producent koopt, helemaal niet duurder. Je kan er trouwens ook andere bioproducten kopen, de meeste ook van lokale producenten. De Wieltjeshoeve doet het dan ook goed. De winkel telt steeds meer klanten en verder professionalisering drong zich dan ook op. Sinds kort werkt zaakvoerder Elly Vaernewyck met digitale weegschalen en scanners die communiceren met de geïntegreerde en bovendien erg gebruiksvriendelijke verkoops- én boekhoudapps van Odoo.

Bio van de Wieltjeshoeve staat voor topkwaliteit

‘Biologisch’ is hier allerminst een loze term. De Wieltjeshoeve past een gereglementeerde en gecontroleerde teeltmethode toe. Elly: ‘Biologisch is een beschermd begrip dat niet zomaar mag gebruikt worden. Sinds 1993 geldt een Europese wet, die elke biologische producent van plantaardige producten bepaalde verplichtingen oplegt. Een controlecommissie kijkt na of wij die normen naleven. Ze volgen het hele traject van onze groenten: van ons veld tot op jouw bord. Het gedeponeerde Biogarantie-label garandeert onze klanten dat onze producten afkomstig zijn uit de biologische tuinbouw en dat daarvoor regelmatig onaangekondigde controles worden uitgevoerd.’

De productie is één ding. Door het groeiend succes van haar winkel, wilde Elly ook haar verkoopprocessen verder professionaliseren. De budget- en gebruiksvriendelijkheid van de gekozen oplossing stond centraal. VanRoey.be overtuigde Elly om voor de Open Source oplossingen van Odoo te kiezen en begeleidde haar bij de implementatie. Elly: ‘Ik ben erg tevreden met deze oplossing op maat van de Wieltjeshoeve. Niet nodeloos ingewikkeld of duur, doet dit systeem exact waar ik het voor nodig heb. VanRoey.be heeft mijn vraag duidelijk goed begrepen en de oplossing razendsnel geïmplementeerd.’

Eenvoud siert

Het nieuwe Odoo Kassasysteem

Centraal staat de Point of Sales Module van Odoo. VanRoey.be installeerde de verkoops app op de pc van Elly en gaf die de look en feel van de Wieltjeshoeve. Vervolgens heeft Elly zelf haar productgroepen en producten toegevoegd, zodat ze haar producten zeer snel kan terugvinden. Wanneer een klant vandaag een aankoop doet, worden de producten ofwel ingescand of gewogen met de elektronische weegschaal die gekoppeld is met Odoo. Doordat het gewicht automatisch doorstroomt naar de software creëert ze hier veel tijdswinst. Alle informatie stroomt automatisch door naar de kassa, enkel nog afrekenen en een kasticket komt er automatisch uit. Achter de schermen is alles qua voorraad en boekhouding up to date.

Voor een kleinschalige bioboerderij is een budget- en gebruiksvriendelijke oplossing als deze open source apps van Odoo een absolute meerwaarde. Je kan je eigen pc of tablet gebruiken en als het internet even uitvalt, kan je gewoon verder werken. VanRoey.be heeft deze eenvoudige opstelling voor de Wieltjeshoeve uitgewerkt.

Ik ben erg tevreden met deze oplossing op maat. Niet nodeloos ingewikkeld of duur, dit systeem doet exact waar ik het voor nodig heb. VanRoey.be heeft mijn vraag duidelijk goed begrepen en de oplossing razendsnel geïmplementeerd.’

Elly Vaernewyck, zaakvoerster Wieltjeshoeve

Odoo? Much Odoo about bedrijfssoftware

Het Belgische Odoo werd in 2005 opgericht door Fabian Pinckaers. Een bijzonder ambitieuze man die van Odoo het snelst groeiende business softwarebedrijf in de wereld maakte. Vandaag telt Odoo wereldwijd meer dan 250 werknemers in 3 continenten en activiteiten in 120 landen.

Dankzij de applicaties van Odoo krijgen ondernemingen eenvoudig toegang tot gebruiks- en budgetvriendelijke software die hen in staat stelt professioneel te werken: van e-commerce, content- en eventmanagement over documentbeheer, aankoop, time- en projectmanagement tot CRM. Alle oplossingen zijn online te gebruiken, anytime, anywhere. Op alle toestellen en met een hoge servicekwaliteit en meetbare kosten.

Meer weten over Odoo?

VanRoey.be is Odoo Silver partner

odoo_silver_partner