Wijn en chocolade zijn fijne relatiegeschenken. Maar het kan ook anders. Geert Minnen, zaakvoerder van bank- en verzekeringskantoor Finas, kreeg begin dit jaar het boek When Digital Becomes Human van Steven van Belleghem cadeau. Na het lezen was “In wat voor een saaie en verouderde sector ben ik toch verzeild”, zijn conclusie. Het afgelopen jaar heeft Geert álle cases die in het boek beschreven zijn, zelf uitgeprobeerd. Geert bestelde bijvoorbeeld enkele hemden via Outfitters en wat maaltijden via Smartmat. Het heeft ook niet veel gescheeld of hij had een Tesla gekocht. Geert investeerde ook in een opvallend gebruiksvriendelijke en voor de sector unieke app voor de communicatie met haar klanten. Met dank aan de ICT partner van Finas, VanRoey.be. Voor de app én het boek.

Begin 2015 werd Geert onverwacht alleen zaakvoerder van Finas, een bank- en verzekeringskantoor met 3 vestigingen, twee in Geel en één in Witgoor-Dessel. Geert zat nog net niet met de handen in het haar toen hij het boek When Digital Becomes Human ontving van VanRoey.be. Het boek zegt heel duidelijk dat geen enkele sector slechtere scores krijgt van haar klanten dan de bank- en verzekeringssector. Geert: “En dit klopt. Het boek was een echte eyeopener. Dossiers hadden bij ons een doorlooptijd van een maand. En wij moeten niet eens iets aankopen, niets verpakken, niets verzenden. Alleen informatie en documenten verzamelen. De verzekeringssector heeft  een heel slecht imago. Communicatie met je verzekeringsmakelaar verloopt niet altijd even vlot en vriendelijk, en dat is niet fijn, omdat dit meestal op een moment is dat er iets misliep. Het boek heeft me heel wat oplossingen aangereikt om dit te veranderen. Een contact met Finas is nu meer unieke belevenis en – nog veel belangrijker – dankzij een gloednieuwe app communiceren wij nu veel sneller en directer met onze klanten. We zitten dan ook in hun broekzak!

Dit is wat een klant anno 2015 mag verwachten van zijn verzekeraar. Wij zijn ervan overtuigd dat wij zo het verschil gaan maken met onze concullega's.

Geert MinnenZaakvoerder Finas

Geert: “De app is extreem gebruiksvriendelijk en doet veel meer dan alleen de contactgegevens van onze kantoren geven. Via een overzichtelijk scherm met duidelijke icoontjes maken onze klanten hun keuze uit ons aanbod. Daarna vult de klant stap voor stap zijn gegevens in. Vanuit de app kan hij onmiddellijk documenten inscannen en foto’s van een ongeval of schadegeval uploaden. Tenslotte kan de klant met een simpele druk op de knop alles naar ons doorsturen. Heel belangrijk is dat na elke actie via onze app één van onze medewerkers de klant binnen de twee werkdagen opbelt. Digital én Human dus!” lacht Geert.

Je moet zelfs geen klant bij Finas zijn om de applicatie te gebruiken. Iedereen kan via de app basisinformatie opzoeken en vragen stellen. En iedereen zal een antwoord krijgen. Schadeformulieren van niet-klanten stuurt Finas door naar de juiste verzekeraar. “Er is zelfs een noodknop! Als je een ongeval hebt en je weet niet meteen wat je moet doen, krijg je een medewerker van Finas aan de lijn die je het juiste advies geeft. Dit is wat een klant anno 2015 mag verwachten van zijn leverancier. Ook van zijn verzekeraar. Wij zijn ervan overtuigd dat wij zo het verschil gaan maken met onze concullega’s. Innovate or die, nog zo’n boek dat ik met plezier gelezen hebt. Sinds dat boek kom ik elke file goedgezind uit met een vernieuwend idee“, lacht Geert. Bent u klant bij Finas? Dan mag u zich dit jaar aan een uniek relatiegeschenk verwachten.

De app werd ontwikkeld met behulp van de Appconstructor van VanRoey.be. VanRoey.be ontwikkelt samen met u een app met de juiste functionaliteiten en lay-out. Het voordeel van de appconstructor is dat u deze app nadien heel gemakkelijk verder kan beheren, uitbouwen en aanpassen. Door een integratie met Formbuilder zijn de formulieren ook offline raadpleegbaar.

De Finas app is gratis te downloaden voor Android in de Google Play-store en voor IPhone in de App-store.