Indupol in Arendonk maakt producten uit ‘glasvezelversterkte kunststof’. In hun gamma zitten slaapcabines voor vrachtwagens, omkastingen voor landbouwvoertuigen, caravans, mobilhomes en windmolens. Vele internationale merken zijn klant in Arendonk, waaronder Mercedes-Benz, Daf, MAN, busbouwer Van Hool en de NMBS.

Het Kempense familiebedrijf is marktleider in zijn branche en telt 120 werknemers in Arendonk en nog eens 25 in Slowakije.

Indupol wordt ook vernoemd op ‘World Solar Challenge’. Dit is het wereldkampioenschap voor auto’s op zonne-energie. De race gaat dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide, over een afstand van 3.021 kilometer. Ook België doet mee. Indupol is al jaren vaste sponsor van het Belgische Solar Team. Dit jaar werden ze zelfs hoofdsponsor en doopten ze de wagen ‘Indupol One’.
Het monocoque carbon frame werd volledig bij hen ontwikkeld en geproduceerd. Met deze sponsoring willen ze hun engagement in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe productietechnieken benadrukken.

Walter Marcelis, IT-manager bij Indupol, is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van het servernetwerk. Daarnaast wil hij ervoor zorgen dat de IT-infrastructuur niet achter loopt en hij wil meedenken over vernieuwingen en nieuwe mogelijkheden die op de markt komen. Dit is voor één persoon ondenkbaar om uit te voeren. Daarom is Indupol op zoek gegaan naar een partner die een aantal zaken van Walter kon overnemen.

Bovendien is de complexiteit van het netwerk door de jaren heen toegenomen. Het is moeilijk voor een It-persoon binnen een KMO om de nieuwe tendensen die er zijn te evalueren of te volgen. Indupol zocht een vaste partner die hen zou helpen de juiste keuze te maken. Het was belangrijk dat deze partner mee zou denken met de firma en ook de nodige technische kennis aan boord had, op elk terrein.

Walter Marcelis vertelt : “Indupol heeft gekozen voor zekerheid en een gevestigde waarde in de streek en zo zijn we bij Vanroey.be terecht gekomen. Ze hebben ook de nodige certificaten in iedere technologie die er momenteel aanwezig is bij Indupol.

In 2012 zijn we gestart met Managed Services. Managed Services geeft een realtime beeld van de gebruikte apparatuur in het bedrijfsnetwerk. Bij uitval van kritieke onderdelen of componenten worden ik én VanRoey.be automatisch gewaarschuwd om de down time tot een minimum te beperken. Momenteel worden er 11 servers en een SAN actief opgevolgd: VanRoey.be onderzoekt de relevante meldingen van het systeem en geeft me pro-actief feedback.

Maar ook de rest van het netwerk wordt in kaart gebracht. Je hebt op ieder ogenblik een inventarisatie van de totale omgeving. Er is geen andere administratie meer nodig. Het is zeer handig om vrije IP adressen op te vragen, garantie van toestellen op te vragen of om het even welke andere inventarisatie te doen over het netwerk.
Nog een voordeel is dat ik nu vanop eender welke plaats, waar ik internet heb, mijn servers kan mee opvolgen.

Kortom, ik kan op mijn 2 oren slapen. Ik heb nu meer tijd om business gerelateerde zaken op te nemen.

Walter Marcelis, IT-manager bij Indupol

Het is geruststellend dat ik niet langer de enige ben die het netwerk nakijkt op onregelmatigheden. Ik weet nu dat er een gans team bij VanRoey ook elke waarschuwing van een toestel gezien heeft. Er is een vlotte opvolging van deze meldingen door de helpdesk en er wordt ook actie ondernomen als dit nodig is.

Kortom, ik kan op mijn 2 oren slapen. Ik heb nu meer tijd om business gerelateerde zaken op te nemen. ”

Wenst u ook de continuïteit te verzekeren? Laat onze krachtige Managed Services de omgeving indexeren & monitoren. We grijpen bliksemsnel in!

Onze specialisten staan u graag te woord:
business@vanroey.be of tel: 014 470 605