Indupol in Arendonk maakt producten uit ‘glasvezelversterkte kunststof’. In hun gamma zitten slaapcabines voor vrachtwagens, omkastingen voor landbouwvoertuigen, caravans, mobilhomes en windmolens. Vele internationale merken zijn klant in Arendonk, waaronder Mercedes-Benz, Daf, MAN, busbouwer Van Hool en de NMBS.

Het Kempense familiebedrijf is marktleider in zijn branche en telt 120 werknemers in Arendonk en nog eens 25 in Slowakije.

Indupol wordt ook vernoemd op ‘World Solar Challenge’. Dit is het wereldkampioenschap voor auto’s op zonne-energie. De race gaat dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide, over een afstand van 3.021 kilometer. Ook België doet mee. Indupol is al jaren vaste sponsor van het Belgische Solar Team. Dit jaar werden ze zelfs hoofdsponsor en doopten ze de wagen ‘Indupol One’.

Het monocoque carbon frame werd volledig bij hen ontwikkeld en geproduceerd. Met deze sponsoring willen ze hun engagement in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe productietechnieken benadrukken.

Indupol kampte met een verouderde multifunctional (kantoorprinter, scanner, copier). Dat was dan ook de voornaamste reden om het huidige onderhoudscontract niet meer te verlengen.

“Het toestel was dan ook op het einde van zijn Latijn.” Lacht Walter Marcelis, IT-manager bij Indupol. “Ik stond er op dat we voor de zoektocht naar vervanging VanRoey.be zouden inschakelen. We hadden eerst een andere partij die ons bij printoplossingen hielp. Echter, gezien we voor nagenoeg alle ICT-gerelateerde diensten op VanRoey.be vertrouwen en deze samenwerking zeer goed verloopt, was het voor ons vanzelfsprekend dat we ook de keuze van een nieuwe printoplossing aan hen zouden toevertrouwen.”

Samsung Business Logo Vector 2015

Door de goede band die is opgebouwd, is VanRoey.be uitgegroeid tot voorkeur-ICT-partner

Walter Marcelis, IT-manager bij Indupol
Walter Marcelis van Indupol

Uiteindelijk ging de voorkeur voor Indupol in dit verhaal naar de Samsung CLX-9352 A3 kleuren laserjet. Walter verduidelijkt: “De optie die ons werd voorgelegd was niet alleen beter dan de concurrentie, het toestel zelf was van prijs quasi identiek. We vertrouwden op de expertise van VanRoey.be en dit bleek een goede zet te zijn.”

De troeven van het toestel zijn voor Walter drieledig: “Wel, vooreerst is de snelheid van het toestel opmerkelijk. Dankzij de ingebouwde dual-core processor worden afdruktaken zeer snel gestart en afgewerkt. Het eindeloze wachten op de start van een print behoort dus tot de verleden tijd. Daarnaast is de kwaliteit van afdruk bijzonder hoogwaardig te noemen. Als derde en laatste punt wens ik de gebruiksvriendelijkheid aan te stippen: voor mezelf en de collega’s is de multifunctional, ondanks de brede waaier aan functionaliteit, erg eenvoudig in gebruik!”

De installatie en integratie in het netwerk is vlot en vlekkeloos verlopen. “Momenteel print, scant en kopieert Indupol dus sneller, zuiniger, in betere kwaliteit en goedkoper!” Sluit Walter af.