Logo Cocovite

Logo Euro Ei

Logo Ovyta

Logo Pulviver

Met Managed Services biedt VanRoey.be haar klanten extra steun bij het beheer van IT-infrastructuur. Hierdoor kan zowel het bedrijf als haar medewerkers de focus helemaal leggen op hun hoofdactiviteiten.

Lodewijckx Groep uit Veerle-Laakdal is klant van het eerste uur van deze dienstverlening. Samen met CEO Bert Lodewijckx en IT-beheerder Steven Smeets houdt VanRoey.be er de ICT-omgeving op de rails.

In 1972 start het verhaal van Lodewijckx NV. Vandaag is het familiebedrijf uitgegroeid tot een groep die zich opstelt als vooraanstaand leverancier van hoogkwalitatieve eieren en eiproducten. Sinds 1992 worden alle producten bovendien verzameld onder de merknaam Cocovite dat onder meer vloeibare eiproducten zoals roerei- en pannenkoekenmix, verse eieren, gekookte en gepelde eieren en gepasteuriseerde eieren omvat. Intussen behoort Cocovite tot de Europese top en telt het zowel klanten uit de foodservice, retail en horeca als industriële voedingsproducenten in meer dan 60 landen.

Het hoofdkantoor van Lodewijckx Groep bevindt zich in Veerle-Laakdal. Met zusterbedrijven Euro Ei en Pulviver is er ook activiteit in Tessenderlo en Bastogne. Euro Ei verpakt de eieren van een groot deel van de Belgische retailwereld en heeft zijn eigen merk-ei Ovyta. Wekelijks vertrekken er 6 tot 8 miljoen eieren. Pulviver is gespecialiseerd in het produceren van poeders, goed voor 1.500 ton per jaar. Daarnaast heeft de groep nog 4 legbedrijven in België die samen bijna 400.000 kippen tellen. In totaal werken er zo’n 100 mensen voor de Lodewijckx Groep.

Onlangs werd Lodewijckx Groep nog genomineerd voor de Prijs Ondernemen 2018 van Voka Mechelen-Kempen. Ze werden er gelauwerd voor hun voortdurende drang naar innovatie.

VanRoey.be | Lodewijckx Groep

Vertrouwen als hoofdingrediënt

Eieren kennen duidelijk geen geheimen voor Lodewijckx Groep, maar ICT is andere koek. Het familiebedrijf telt een heleboel technologische machines en servers. Om die allemaal te monitoren, wordt sinds jaar en dag beroep op VanRoey.be gedaan.

Bert Lodewijckx:Als familiebedrijf dragen wij vertrouwen hoog in het vaandel. Onze samenwerking met VanRoey.be heeft al vele jaren op de teller en samen zijn we zij aan zij gegroeid. Ze kennen ons bedrijf door en door. Toen in 2016 de Managed Services in hun aanbod kwam, hebben we niet getwijfeld om die dienstverlening binnen onze muren toe te passen.

“Het interessante is dat onze IT-beheerder ook zelf aan de strategische ontwikkeling en uitbouw van onze ICT-infrastructuur kan meewerken en dat onze IT-omgeving nu ook buiten de uren wordt gemonitord.”

Bert LodewijckxCEO Lodewijckx Groep

“Als familiebedrijf dragen wij vertrouwen hoog in het vaandel. Onze samenwerking met VanRoey.be heeft al vele jaren op de teller en samen zijn we zij aan zij gegroeid. Ze kennen ons bedrijf door en door”

Bert LodewijckxCEO Lodewijckx Groep

Niet alleen brandjes blussen

ICT is een complexe business die niet door één iemand behapt kan worden. Met Managed Services reikt VanRoey.be een oplossing aan. Medewerkers van VanRoey.be brengen daarbij de IT-omgeving van de klant volledig in kaart en reageren snel en gepast. Verder kijken ze er op toe dat de software up-to-date en beveiligd is en voorzien ze transparante en heldere analyserapporten.

Bert Lodewijckx:Het interessante is dat onze IT-beheerder ook zelf aan de strategische ontwikkeling en uitbouw van onze ICT-infrastructuur kan meewerken. Bovendien kan hij telkens een beroep doen op de doorgedreven ondersteuning van ervaren professionals, zodat zijn takenpakket verder reikt dan enkel het blussen van brandjes. Nog belangrijker: onze IT-omgeving wordt nu ook buiten de uren gemonitord.

Steven Smeets: “Je merkt dat ze tonnen aan ervaring in huis hebben. Met elk probleem weten ze raad. De meeste dingen proberen we wel zelf op te lossen, maar bij technische problemen waar ikzelf niet aan uit kan of waar ik meer zekerheid over nodig heb, bieden ze wel de nodige reddingsboei. Bovendien zijn zij in onze plaats op de hoogte van de nieuwigheden en communiceren ze duidelijk waarom en hoe we die kunnen integreren in onze werking. Verder verzorgen ze een tweemaandelijkse health check van onze systemen en zitten we maandelijks samen om de situatie van dat moment te bespreken.”

Wilt u ontdekken wat VanRoey.be Managed Services voor uw organisatie kan betekenen?

Ontdek het hier!

Laat u begeleiden door onze experts

of blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Hybrid-IT

Uw organisatie in de hoogste versnelling

Security Strategie

Ontvang een voorstel op maat van uw organisatie

Managed Services

Bekijk het webinar