Gebouw-Robberechts-NVRobberechts is dé Belgische referentie van kantoormateriaal. Als staalverwerkend bedrijf met een jarenlange traditie heeft Robberechts een zeer duidelijke missie en toekomst visie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en verhandelen van:

 • Kantoormeubilair: rolluikkasten, draaideurkasten, schuifdeurkasten, kantoormeubellijnen, vergadermeubilair, directiemeubilair en bureaustoelen.
 • Brandkasten: inbraak- en brandwerende kasten, kluizen, datasafes en hotelsafes.
 • Custom-made plaatstaal producten: wapenkasten, postbuskasten, sorteerrekken, displays, …

Bij Robberechts maakten we nog gebruik van een HP EVA 4400 storage oplossing. Deze oplossing gaf naar de toekomst toe niet langer voldoende doorgroeimogelijkheden op het vlak van performantie, capaciteit, mogelijkheden en betrouwbaarheid. Ook qua backups maakten we enkel gebruik van disk to tape en het time window om de backups uit te voeren gaf ons niet voldoende flexibiliteit.
Daarom besloot Robberechts dat het tijd was om proactief haar servers en storage te vernieuwen en een betrouwbare back-uptool voor haar virtuele omgeving aan te schaffen.

“We hebben niet enkel de HP 3PAR oplossing bekeken. De offerings van het topgamma in Storage & Server technologie zijn in detail geëvalueerd en afgewogen. De beslissende keuze is doordacht genomen voor de HP 3PAR storage oplossing: StoreServ 7200. Intussen zien we op minder dan een jaar na implementatie ook de bevestiging dat het de juiste keuze was om hiervoor in zee te gaan met VanRoey.be’ vervolgt CEO Olivier Robberechts.

Het doel van dit project was enerzijds om de data degelijk te kunnen beschermen, anderzijds wilden ze hun IT-omgeving ook meer uniformiseren naar future proof normen.

Intussen zien we op minder dan een jaar na implementatie ook de bevestiging dat het de juiste keuze was om hiervoor in zee te gaan met VanRoey.be.

Olivier Robberechts, CEO, Robberechts NV

Documentatie en kennis overdracht van de totaal oplossing verliep zeer vlot dankzij een mixed team implementatie van de ICT Staff van Robberechts, VanRoey.be en HP engineers.

Olivier Robberechts, CEO, Robberechts NV

We beschikken over twee fysieke opslagsystemen. Het mooie is dat Veeam agentless werkt en rechtstreeks communiceert met de hypervisor van VMware.

Michel Fabris, ICT Manager, Robberechts NV

Als tool is Veeam zeer flexibel en integreert naadloos met VMware. We maken nog steeds back-ups op tape, maar Veeam is de ideale tool voor de virtuele omgeving.

Maarten Nevelsteen, Systeem Architect bij Vanroey.be


Robberechts-logo

 • Probleem:
  Er was nood aan nieuwe servers + een betrouwbare back-uptool voor de virtuele omgeving.
 • Oplossing:
  VEEAM Backup Management Suite + HPE 3PAR StoreServ P7200

HPE Hewlett Packard Enterprise logo vector svg for VanRoey.be

HP-Platinum-Partner

De IT-infrastructuur van Robberechts bestaat uit 5 fysieke HP DL 380 Gen 8 servers en een vijftiental virtuele machines met daarop verschillende applicaties. Zo’n 90 medewerkers van Robberechts maken hier dagelijks gebruik van. Op IT-Vlak is Robberechts met succes enkele jaren geleden in zee gegaan VanRoey.be. Als partners realiseerden we samen al verschillende projecten om de IT-infrastructuur van Robberechts te moderniseren en optimaliseren.

Voordien was Robberechts al beginnen virtualiseren en in de zomer van 2013 beslisten Robberechts en Vanroey.be dat het tijd was om de gehele virtuele infrastructuur zowel op server, storage als switching vlak een grondige upgrade te geven.

Bij dit vernieuwingsproject hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook een Disaster Recovery site op te zetten in een van de gigantische productiehallen met redundante directe Fiberbekabeling van +/- 500 m, in, samenwerking met Fiberexpert NetConnect.

Logo VEEAMVEEAM als oplossing

Robberechts besloot dat het tijd was om preventief haar servers te vernieuwen en een betrouwbare back-uptool voor haar virtuele omgeving aan te kopen.

“De doelstelling van dit project was tweeledig: Uniform maken van de omgeving was van bij aanvang een van de basisvereisten. Anderzijds is de data-integriteit en de flexibiliteit om ‘on the fly’ te kunnen optimaliseren met verschillende datatypes en onderliggende raid-systemen een van de speerpunten van de oplossing;

Ook centraliseren was een belangrijk argument voor Robberechts. “In Turnhout maken en bewaren we nu alle back-ups van Robberechts. We beschikken over twee fysieke opslagsystemen; één voor productie onder de vorm van HP 3PAR  als high-end gevirtualiseerd Storageplatform en één voor de back-ups”, legt Michel Fabris, ICT Manager bij Robberechts uit. “Het mooie is ook dat Veeam agentless werkt en rechtstreeks communiceert met de hypervisor van VMware.”

Olivier-RobberechtsDe HP 3PAR StoreServ P7200 is voorzien van twee quadcore-processors en twee aanvullende asic-cpu’s die de cpu’s moeten ontlasten bij bijvoorbeeld het maken van raid-berekeningen. Het systeem kan maximaal 144 harde schijven en 120 ssd’s aansturen, terwijl er tot 24GB aan cache-geheugen beschikbaar is. HP heeft de StoreServ P7200 voorzien van twaalf 8Gbps fibre channel-aansluitingen en vier iscsi-poorten. De P7200 kan volgens HP tot 250TB uitgebreid worden. Bij Robberechts hebben we 26 Tb aan storage voorzien in de 3 PAR configuratie.

“Voor Robberechts lag het voor de hand dat de Veeam Backup Management Suite de aangewezen oplossing was”, legt Maarten Nevelsteen, Systeem Architect bij VanRoey.be uit. “Als tool is Veeam zeer flexibel en integreert naadloos met VMware. We maken nog steeds back-ups op tape, maar Veeam is de ideale tool voor de virtuele omgeving”, legt Nevelsteen uit. “We hebben Robberechts dan ook geadviseerd om ook de tapes te blijven gebruiken en deze op een remote site te bewaren. Op basis van deze vereisten hebben Robberechts en VanRoey.be beslist om elke nacht van alle VM’s een incremental back-up te maken en een keer per maand een volledige back-up.

Het dynamische aan Veeam zit vervat in een heel pak functionaliteiten. Als tijdens een incrimentele back-up de verbinding tijdelijk onbeschikbaar zou blijken, dan hervat de Veeam de back-up nadien vol automatisch.

Resultaat is dat we ten allen tijden relevante, bruikbare back-ups ter beschikking hebben.

“De hoeveelheid data die ieder nacht moet geback-upped worden is aanzienlijk en kan vlot voltooid worden op 1 nacht.” bovenop de back-up functionaliteit gebruikt Robberechts Veeam vooral voor data replicatie en hebben ze de mogelijkheid tot redundant werken. Als een VM down gaat, verliezen we dankzij de Instant VM Recovery geen tijd. Dat heeft een positieve invloed op onze recovery time.”

Robberechts werkt sinds juli 2013 met Veeam Backup & Replication: “De implementatie ging dankzij de expertise van Vanroey.be erg vlot. De implementatie van het project was voltooid in 4-tal weken doorlooptijd. Documentatie en kennis overdracht van de totaal oplossing verliep zeer vlot dankzij een mixed team implementatie van de ICT Staff van Robberechts, VanRoey.be en HP engineers.” Sluit CEO Olivier Robberechts af.

Resultaat

Geautomatiseerde back-up van de volledige virtuele omgeving

Tijdens de week worden er iedere nacht Reversed Incrementele back-ups gemaakt en een keer per week een Full back-up. Hierdoor is Robberechts er zeker van steeds over recente back-ups te beschikken.

HP 3PAR StoreServ P7200
HP 3Par StoreServ 7200

Monitoring van virtuele infrastructuur op Pro-actieve basis

Veeam Backup Management Suite is ontwikkeld op basis van Veeam Backup & Replication en biedt de gegevensbeveiliging, het overzicht en de controle voor de VMware-omgeving. Naast Veeam Backup & Replication biedt Veeam Backup Management Suite ook:

 • Compleet overzicht van uw back-up- en virtuele infrastructuur
 • Geavanceerde monitoring van back-uptaken en -resources
 • Overzichtelijke rapportage en gedetailleerde documentatie van back-upstatus, prestaties, beschikbaarheid, verbruik en nog veel meer

Aan de hand van de maandelijks capacity planning kan Robberechts zien of er bijvoorbeeld problemen zijn met de schijfprestaties of de beschikbare ruimte.

Razendsnelle recovery  

Veeam Backup & Replication zorgt voor imaged-based back-ups waardoor een complete VM, een applicatie of bestand zeer snel kan worden hersteld.

Dit garandeert Robberechts dat applicaties na een eventueel incident in een minimum van tijd weer beschikbaar zijn.

Uw bedrijf worstelt met gelijkaardige vraagstukken?

Contacteer onze specialisten voor advies en eventueel een RoadMap!

Laat u begeleiden door onze experts

of blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Hybrid-IT

Uw organisatie in de hoogste versnelling

Security Strategie

Ontvang een voorstel op maat van uw organisatie

Managed Services

Bekijk het webinar