Sociaal Medisch Instituut der Zuiderkempen, gevestigd te Heist-op-den-Berg. De cvba Somedi werd opgericht in 1962 met als doel het instellen en bevorderen van een geneeskunde voor alle zieken, zonder onderscheid van stand, overtuiging of godsdienst en onder bijstand en leiding van de huisarts.

Somedi heeft eveneens tot doel de onmisbare samenwerking tot stand te brengen tussen geneesheren-specialisten en huisartsen en aldus in het raam van algemene en preventieve geneeskunde een groepswerk te bevorderen dat de huisartsvennoten in de mogelijkheid stelt de algemene geneeskunde op een moderne en wetenschappelijke wijze te beoefenen.
Annelies Kerkhofs IT Manager “We hadden beslist een overstap te maken naar een hogere beschikbaarheid van de IT-infrastructuur voor beide sites in Heist-op-den-Berg. We zochten een totaaloplossing. VanRoey.be kwam daarop met een volledig redundant voorstel.”

De ICT infrastructuur diende gesplitst te worden over de 2 gebouwen, waardoor onderdelen van één site mogen uitvallen tot op het niveau van servers, SAN en netwerk. Apparatuur op de andere site neemt meteen het werk over, waardoor gebruikers geen hinder ondervinden. Ideaal om down-time omwille van problemen, maar ook onderhoud en/of upgrades te vermijden.

Tevens werd er rekening gehouden met een rampscenario waarbij een volledige infrastructuur (gebouw) kan wegvallen. In zo ‘n voorval zal de volledige infrastructuur een failover doen naar die van het andere gebouw, zonder verlies van data, en wordt de verwerkingskracht preventief gehalveerd om overbelasting te voorkomen. Applicaties worden vervolgens automatisch herstart door VMware High-Availability technologie.

Op deze manier is er geen slapende hardware die enkel wordt ingeschakeld bij uitval. Een synergie van hardware op 2 verschillende locaties dus.

“VanRoey.be voorzag naast de installatie en volledige configuratie ook een uitgebreide training. Bovendien zijn er ook uitgebreide monitoringmogelijkheden voorzien, en hebben we harde garanties op vlak van de reactietijden. Dit soort zekerheden bieden het soort vertrouwen en gemoedsrust waar we naar op zoek waren.” sluit Annelies af.

En wat voor hardware!

State-Of-The-Art

HP ProLiant ML380 (Gen8) Servers

HP ProLiant DL380 (Gen8) Servers

Een ideale basis voor het creëren van zowel private- als hybrid clouds. Gekeken naar de performantie eisen van de verschillende applicaties in combinatie met het aantal gebruikers, maar ook om voor voldoende performantie te kunnen zorgen in situaties waarbij er een server ‘down’ zou gaan, is gekozen voor een opstelling met 4 fysieke (VMware) servers, uitgerust met voldoende RAM geheugen, processorkracht en IO’s.

HP StoreVirtual 4330 + 4730 G3 SAN

HP StoreVirtual SAN’s zijn ideaal voor bedrijven die nood hebben aan gedeelde resources. Storage Clustering maakt schaalbaarheid eenvoudiger en Network RAID tilt de beschikbaarheid naar een hoger niveau. Zo blijven gegevens bij uitval van stroom, netwerk, schijf, controller of een compleet opslagknooppunt beschikbaar voor de toepassingen. Dankzij Thin Provisioning wordt alleen ruimte toegewezen bij gegevensbewerkingen en hoeft vooraf dus geen opslagruimte te worden gereserveerd. Dit zorgt voor een beter en efficiënter gebruik van de HP P4000 SAN’s, wat resulteert in verlaagde kosten en verhoogd investeringsrendement. Als laatste maken snapshots (point-in-time-kopieën van gegevens per volume) gegevensbescherming- en herstel eenvoudiger.

Procurve 3800 switchen

De hoge performantie-eisen gesteld aan servers en SAN, moesten gesterkt worden door een optimaal netwerk tussen de twee. De zeer performante Procurve 3800 switchen werden gekozen voor hun 10 Gbit connectiviteit. Ze maken een active/active configuratie mogelijk die de volledige 4 Gbps van de nodes benut.

HP R5000 UPS

Er werd gekozen voor een UPS-oplossing op maat van de gebruikte componenten aan die voldoende ruimte laat voor toekomstige groei. De HP R5000 is een 5 KVA / 4500 W UPS die voldoet aan deze eisen en kunnen een klein half uur overbruggen zonder extra batterij. Gezien een generator voorzien is, dienden geen extra batterijen aangekocht te worden.

Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Bedrijven met meerdere vestigingen herkennen wellicht deze uitdaging(en). Voelt u de nood voor efficiëntere communicatie tussen meerdere sites, met oog op maximale continuïteit?

Onze specialisten staan u graag te woord: