Basisschool den Heuvel is een vrije basisschool gevestigd in Kalmthout en telt een 350-tal leerlingen. De school biedt zowel kleuter- als lager onderwijs aan en is in de wijde omgeving gekend voor haar open sfeer en het degelijk onderwijs.

De school heeft bewust de eerste hype rond interactieve lesgeven aan zich voorbij laten gaan. “We zijn als school steeds op zoek naar efficiëntere manieren om onze kinderen actief te laten deelnemen aan de lessen maar wilden ons echter niet vergalopperen.” aldus Dirk Baeyens, directeur van basisschool den Heuvel. Vanroey.be nam zelf contact op met de scholengemeenschap en er werd een datum geprikt voor een live demo in de klaslokalen van de school. Omwille van de zeer uitgebreide mogelijkheden (goede beeldkwaliteit & helderheid, de eenmalige automatische kalibratie, …) en de deskundige uitleg was het schoolbestuur snel overtuigd van de hoge kwaliteit.

De slogan van Epson is daarom ook: ‘Maak uw lespresentaties extra levendig zonder dure interactieve witborden.’
Dirk Baeyens nam snel opnieuw contact op met Bram Smets (productspecialist projectoren & digital signage). Er werd een praktische demo ingericht voor de ICT-werkgroep. “Het was zeer belangrijk voor ons dat ook de leerkrachten konden kennismaken met de oplossing en we wilden ook zelf onze software kunnen kiezen en blijven gebruiken.”

Het moet niet gezegd worden dat het enthousiasme na de praktische demo meteen erg hoog lag, nagenoeg elke leerkracht stond te popelen om deze nieuwe interactieve projectoren te verwelkomen. “De oplossing die VanRoey.be ons voorschotelde was dan ook een schot in de roos.”

Er werd uiteindelijk gekozen voor een totaaloplossing afgewerkt met een in hoogte verstelbaar matwit en tevens beschrijfbaar witbord. Dit type borden is perfect geschikt voor projectie en heeft geen last van hinderlijke reflecties. De leerkrachten moeten op die manier ook niet inboeten qua lesruimte. “De interactieve pennen liggen goed in de hand en ermee schrijven werd de leerkrachten ook op zeer korte tijd eigen. Het is ook fijn dat de borden in hoogte verstelbaar zijn. Zo kunnen alle leerlingen het bord goed zien!”

“De interactieve projectoren met bijhorende borden werden – samen met onze werkman – vakkundig geplaatst door VanRoey.be en tijdig opgeleverd. Alle vooraf gemaakte afspraken werden perfect nagekomen.”

De ganse oplossing oogt compact en netjes en is tot 35% goedkoper dan de traditionele “smartboards” Ze vult bovendien ook enkele gebreken in. De leerkrachten kunnen nu wel gebruikmaken van magneten en ‘gewone’ witbordstiften. Ook het dagelijks opnieuw kalibreren, is vanaf nu verleden tijd. Met 1 druk op de knop schrijven de pennen voor een lange tijd perfect nauwkeurig.

De betrokkenheid van de leerlingen is er sterk op vooruit gegaan met deze investering. Ze komen graag aan het bord en zien ook de mogelijkheden van een documentcamera. Juf Lutgart gebruikt dit om verhaaltjes uit prentenboeken te vertellen. Meester Bart gebruikt heel vaak de interne luidspreker voor luisteroefeningen. Het toont aan hoe goed het systeem werkt en hoe compleet de oplossing is.
De school is nu vertrokken voor verdere investeringen. Voor schooljaar 2013-2014 staat er de uitrol van vier extra klassen op het programma.
“Dit is zeker geen eindpunt. We zullen verder met Vanroey.be in zee gaan om te blijven vernieuwen en investeren.”

Bent u als school ook op zoek naar een betaalbare en degelijke interactieve oplossing? Het kan eenvoudig en goedkoop! Neem vandaag nog contact op met onze productspecialisten onderwijs