In het kader van haar 25-jarig bestaan, organiseerde VanRoey.be gisterenavond haar Vision Event in cultuurhuis de Warande te Turnhout. Meer dan 350 genodigden beleefden een boeiende en inspirerende avond waarbij technologieën zoals Artificial Intelligence (AI), Virtual Reality (VR), Smart Robots en Internet of Things (IoT) centraal stonden.

Steeds vaker worden we geconfronteerd met nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence, Internet of Things en Virtual of Augmented Reality. Een boeiend thema voor het jaarlijks Vision Event dachten ze bij VanRoey.be. Pat Van Roey: “Ondanks de vele opportuniteiten, zijn nog maar weinig bedrijven hiermee effectief aan de slag gegaan. Tal van processen kunnen geoptimaliseerd en geautomatiseerd worden dankzij IoT. Bijvoorbeeld slimme sensoren: in combinatie met Machine Learning leveren die waardevolle informatie om onderhoud te voorspellen en downtime te voorkomen.”

Om aan te tonen dat dergelijke toepassingen geen sciencefiction meer zijn, trok Pat Van Roey samen met zo’n 20-tal klanten naar Silicon Valley. De bakermat van technologiereuzen zoals HP Inc, Hewlett Packard Enterprise, Fortinet en Microsoft. Aan de hand van inspirerende videoboodschappen werden ervaringen met het publiek in de Warande gedeeld.

Ook AI en Smart Robots kwamen tijdens het event uitvoerig aan bod. Lieven De Meyer (Flanders Make) zoomde in op de impact van Industrie 4.0 op ons leven en werken. Op de vraag of robots dan binnenkort onze jobs gaan innemen gaf Jochanan Eynikel (Etion) uitgebreid antwoord. Bovendien benadrukte hij het belang van ethiek in een gerobotiseerde maatschappij.

Om de avond met een absolute topper te eindigen, nodigde VanRoey.be Roel Van de Wiele uit. Een gerenommeerd spreker met jarenlange ervaring in de wereld van opleiding en coaching. Hij richtte zich specifiek tot de vele managers in de zaal en deed hen inzien dat vlot omspringen met verandering van vitaal belang is om de toekomst van het bedrijf te garanderen. Zeker en vast een van de vele gespreksonderwerpen tijdens het afsluitend netwerkmoment.

Telkens wanneer Pat Van Roey een bezoek brengt aan Sillicon Valley komt hij boordevol ideeën thuis. Naar aanleiding van 25 jaar VanRoey.be organiseerde hij daarom de VanRoey.be Vision Trip. Samen met zo’n 20-tal klanten trok hij een week lang naar het kloppend hart van de moderne technologie.

Bekijk onderstaand videoverslag & geraak zelf ook geïnspireerd: