Introductie

Microsoft Azure: een wereldwijd netwerk van datacenters dat synoniem staat met ‘de Cloud’

Microsoft Gold PartnerAzure biedt een steeds groter wordende verzameling van cloudservices met ongeëvenaarde continuïteitsgaranties. U heeft alle vrijheid om state-of-the-art infrastructuur te gebruiken en/of toepassingen te bouwen waar u maar wilt met de tools die u verkiest.

Al deze diensten worden via de Cloud aangeboden en kunnen perfect geïntegreerd worden binnen uw eigen netwerkomgeving.

Uw datacenter: on-premise of in de Cloud?

Het is zelden zo zwart-wit. Ervaring leert ons dat de beste oplossing in het midden ligt: hybride. Door specifieke diensten naar Azure, de Cloud, te verhuizen krijgt u het beste van twee werelden. Maar wat met prijs, snelheid, continuïteit?

Welke diensten verhuist u best naar de Cloud? Dit is waar VanRoey.be het verschil maakt. Samen met onze experts doorgaan we een grondige analyse, gevolgd door stevige denkoefeningen waar geen enkel detail over het hoofd gezien wordt.

Vraag ons advies

Pay as you use

In een goed geconfigureerde Azure omgeving betaalt u geen cent te veel. Zo kan u servers in een testomgeving automatisch laten uitschakelen. Of door het gebruik van servers te timen: Want waar u tijdens kantooruren misschien nood heeft aan 5 servers, kan de dienstverlening na de uren ruim gedekt worden met één actieve server.

Het is dus van groot belang om ook na de initiële configuratie van uw (hybride) omgeving uw gebruik op de voet te volgen. De nodige optimalisatie kan al vlug een enorme kostenbesparende factor betekenen. Onze Managed Services brengen dit, en nog veel meer, voor u in kaart: Is alle software gepatched en goed beveiligd? Is er voldoende geheugen? Worden er geen CPU’s (processoren) overbelast? Waar zitten de bottlenecks?

Meer weten?

Altijd de nieuwste technologie

Hardware aanschaffen brengt altijd een zeker risico met zich mee. Het gaat vliegensvlug in de ontwikkeling. Als morgen Intel of HPE een nieuw platform uitbrengt dat nieuwe, exclusieve services biedt hebt u de boot gemist.

In Azure wordt continu geïnvesteerd in de laatste nieuwe technologie. Wenst u deze nagelnieuwe features meteen te gebruiken? Dan kan dat zonder zware investeringen. U kunt snel schakelen en hangt niet vast aan bepaalde infrastructuur.

High Availability is een understatement

Gehuurde infrastructuur in Azure is ten allen tijde voorzien van redundantie met 2 real-time kopieën. Deze worden meteen aangesproken zonder uw tussenkomst mocht er toch iets mislopen op het fysieke toestel.

Doordat deze 3 locaties zich fysiek ver weg van elkaar bevinden in het datacenter wordt uitval door brand, diefstal of natuurrampen eveneens uitgesloten. U kunt er zelfs voor kiezen geografisch redundant te zijn in een land naar keuze.

Naadloze integratie met On-Premise

Het is mogelijk een Virtual Private Network (VPN) verbinding met uw cloud-datacenter binnen Azure te maken. Zo ervaart u deze infrastructuur net alsof deze zich bij in de server-room bevindt. Ook Multi Protocol Label Switching (MPLS) is mogelijk.

Zo biedt u zelfs met meerdere vestigingen de best mogelijke tunnel naar Azure met een optimale Quality of Service (QoS) garantie, maximale snelheid en minimale configuratie.

“Het is onmogelijk om de Cloud en On-Premise 1 op 1 te vergelijken. Zowel qua aanbod, gemak, continuïteit, redundantie als prijs zijn er te veel uiteenlopende verschillen.”

Stijn DockxLicentie en Software Asset Management Consultant

De mogelijkheden zijn eindeloos

Azure biedt zowel Infrastructure, Platform als Software as a service oplossingen aan (IaaS, PaaS en SaaS). Hieronder volgt een overzicht van alle diensten, maar gezien de constante evolutie kan het zijn dat er inmiddels diensten bijgekomen zijn. Op deze link vindt u de meest actuele lijst en kunt u meer informatie vinden.

Download gratis de business Whitepaper van Hewlett Packard Enterprise “Delivering Azure-consistent services
from your data center”

Gelieve onderstaande te vervolledigen. Wij zullen u de whitepaper "Delivering Azure-consistent services from your data center" onmiddellijk toesturen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Bedrijf en functie

Computing

Databases

Enterprise integration

Internet of Things

Storage

Data & Analytics

Web & Mobile

Developer Tools

Netwerking

Monitoring & Management

Security & Identity

Containers

AI & Cognitieve diensten

AAN DE SLAG MET MICROSOFT AZURE?

Praat met onze experts


Als u uw gegevens hier achterlaat kunnen we op korte termijn samen de mogelijkheden van Azure bespreken. Onze expert zal geen vraag onbeantwoord laten.

Microsoft Gold PartnerVanRoey.be is Microsoft Gold Partner én Microsoft Cloud Solution Provider.

Naast onze gecertificeerde expertise kunnen we u bovendien verder ontzorgen met Managed Services. Hiermee geven we diep inzicht in de status van uw (hybride) omgeving waardoor we nooit een patch, update, security-issue of hardware fout uit het oog verliezen. Bovendien brengen de grondige analyses aan het licht welke servers u te licht of te zwaar belast op welke momenten, waardoor we u -zeker in Azure- veel kunnen besparen.

Laat u begeleiden door onze experts
Managed Services

Volg het gratis webinar

SmartStart

Op maat van kleine organisaties

GDPR Quickstart

Stoom uw KMO tijdig klaar!