- Oplossingen
- Webshop
- Computers
- Smartphones & Tablets
- Randapparatuur
- Hybrid meeting tools
- Servers & Storage
- Networking
- Events & Opleidingen
Zet je digitalisering in stroomversnelling.
In een interactieve rondleiding tonen we je de hedendaagse mogelijkheden van de moderne werkplek. - Over
- Contact
- BTW BE 0457-553-651
- HRT 079.264
- Of bezoek webstore.be om producten te vinden en te bestellen
VanRoey | EuroSys » Blog » Opgelet: Cybercriminelen misbruiken COVID-19 voor phishing
Opgelet: Cybercriminelen misbruiken COVID-19 voor phishing
- 11 maart, 2020
Alsof het huidige Coronavirus COVID-19 nog niet erg genoeg is, verspreiden cybercriminelen de laatste dagen ook steeds meer malware over het onderwerp. Door middel van phishing e-mails met zogenaamde voorzorgsmaatregelen trachten cybercriminelen je te verleiden om op een link te klikken. Een verwittigd man …
Klik je per ongeluk op dergelijke link? Dan wordt er malware op je computer geïnstalleerd. Die malware kan je inloggegevens stelen, een backdoor installeren, andere malware downloaden of spammails vanaf jouw adres versturen. Trickbot is een voorbeeld van malware die momenteel op deze manier circuleert. De cybercriminelen doen zich voor als diensten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), overheden of ziekenhuizen. Net als het Coronavirus zelf, verspreidt Trickbot zich momenteel zeer snel. Ook in ons land stijgt het aantal aanvallen dag na dag.
Phishing & malware
Maar liefst 40% klikt op phishingmails! Reduceer het tot meer dan de helft dankzij KnowBe4. Ontdek wat het Security Awareness Platform jou te bieden heeft.
Inspelen op actuele thema’s is een gekende tactiek van cybercriminelen. Zeker als die thema’s gepaard gaan met onzekerheid en angst. Dan houdt dat de mensen bezig en zijn ze gemakkelijker te verleiden om door te klikken op onveilige links.
Angst is echter een slechte raadgever als het gaat om cybercriminaliteit. Net zoals een goede handhygiëne is ook een goede cyberhygiëne een eerste en belangrijke stap om jezelf en anderen te beschermen. Klik niet zomaar op links in e-mails, maar denk goed na of het bericht wel van een betrouwbare bron komt. Dan nog kan het een spammail zijn die verstuurd werd vanaf één van je gehackte contacten. Trickbot en andere malware circuleert ook via WhatsApp en SMS. Wees met die toepassingen dus ook waakzaam. Verdachte berichten verwijder je best permanent en geef zeker geen bankgegevens prijs. Meer tips om jezelf en collega’s te beschermen vind je hier.
“De schrik zit erin en er heerst grote onzekerheid. Dat is dé ideale situatie voor cybercriminelen om in actie te schieten.”
- Webinar
Tijdens deze uitgebreide demosessie (42 min) tonen we het platform. We doorlopen de trainingsvideo's, de phishingsjablonen, de rapportage en nog veel meer!