Vorige maand organiseerde HP het Security Certification Event. Een 2-daagse conferentie waar ingezoomd werd op diverse security attacks en de achterliggende oorzaken hiervan. Het werd ons al snel duidelijk dat nog teveel bedrijven hun digitale deur (onbewust) op een kier hebben staan. The perfect entrance for cybercriminals!

Opvallende trends bij security breaches

Naar aanleiding van dit 2-daagse event, gevuld met interessante keynotes, kunnen we stellen dat de beveiliging van organisaties maar zo sterk is als de fundamenten waarop ze gebouwd is. Hierbij werd er in het bijzonder ingezoomd op de zichtbare trends en oorzaken van datalekken bij grote organisaties:

De beveiliging van endpoint devices wordt vaak nog over het hoofd gezien. Maar liefst 83% van de cyberattacks is te wijten aan onbeveiligde Android devices, inclusief PC’s en printers. Zo werd in 2014 het Playstation-netwerk in de val gelokt met de Sony-attack. Dit jaar sloegen hackers ook hun slag met WannaCry.
Het belang van print security wordt vaak als bijzaak gezien. Dit terwijl printers dezelfde componenten bevat als een notebook, laptop, computer en server. Deze laat u toch ook niet onbeveiligd achter op kantoor? Jammer genoeg is dit dagelijkse kost bij vele bedrijven. Uw digitale deur niet volledig sluiten, is een uitnodiging voor cybercriminelen.

Via enkele elementaire securitymaatregelingen kan u fraude voorkomen:

  • Maak uw eindgebruikers alert voor phishing en security breaches: bijvoorbeeld doormiddel van een Security Awareness Training;
  • Laat uw (print)omgeving op regelmatige controleren & testen d.m.v. een Security Audit;
  • Houd uw securitypolicy up-to-date & vergeet hierbij zeker uw printers niet!

Tips & tricks van Ricardo Baretzky

Onze collega, voormalig Sales Manager Printing Solution bij VanRoey.be, had tijdens het HP Security Certification Event de eer om Ricardo Baretzky (President ECIPS & CYBERPOL) te interviewen. Herbekijk hiernaast het interview & krijg extra tips om cyberaanvallen te voorkomen:

Meer over Print Security