Trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk geeft je een kijkje in de verbazingwekkende wereld van morgen. Hij laat zien hoe snel ons leven verandert en welke impact dat heeft op de manier waarop we leven, wonen en werken.

Hoe ziet de samenleving er in 2035 uit?

Heb jij al een idee? Nee? Enkele voorbeelden van wat je mag verwachten:

 • Een chip in je lichaam voorkomt dat je ziek wordt;
 • Met een hersenchip leer je binnen enkele seconden Chinees;
 • Ons eten komt uit een voedselprinter;
 • Slimme meubels verplaatsen zichzelf;
 • Een robot brengt de kinderen naar bed;
 • We wonen op Mars;
 • Met zelfrijdende auto’s kun je onderweg gaan slapen;
 • We hebben een fascinerende relatie met een robot;
 • We hoeven nooit meer te werken dankzij het basisinkomen;
 • Het olietijdperk is ten einde. Hoera!;
 • Jouw energievoorziening komt straks uit de ruimte;

Download gratis het eerste hoofdstuk

[contact-form-7 id=”22990″]

Het boek De wereld van morgen is een ‘must read’ als je klaar wilt zijn voor de toekomst.

Richard aan het werk

Wil je Richard zelf aan het werk zien? Van gedachten wisselen over de impact van deze techtrends met andere CEO’s en opiniemakers? Op 14 december is Richard keynote op VanRoey.be Vision in schouwburg Rex in Mol. Bekijk hier het programma en schrijf jezelf in.

Meer informatie

Wie is Richard van Hooijdonk?

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen. In 2015 en 2016 is Richard van Hooijdonk verkozen tot meest gevraagde trendwatcher en futurist van Nederland. Je komt Richard van Hooijdonk in Nederland regelmatig tegen op radio en televisie. Hij presenteert iedere week ‘Mindshift’ op BNR en daarnaast is hij regelmatig te zien bij RTL Boulevard, het RTL Journaal en RTLZ. Met zijn internationale researchteam van 20 specialisten onderzoekt hij dagelijks vele trends op het gebied van robots, zelfrijdend vervoer, Internet of Things, biotech, nanotech, neurotech, blockchain, 3D en 4D printing en natuurlijk ook augmented en virtual reality. Ook de impact op vele sectoren wordt in kaart gebracht. Wekelijks wordt het onderzoek gepubliceerd in aantrekkelijke artikelen, e-books, whitepapers en vele lezingen. Wil je op de hoogte blijven? Volg Richard of neem een kijkje op zijn website.

Een werkdag uit jouw leven volgens Richard?

Je begint de dag met een mok in je hand die de warmte en smaak van je koffie via sensoren registreert en deze informatie meteen deelt met je koffiezetapparaat. Die optimaliseert vanaf dat moment de smaak en de temperatuur, gebaseerd op wat jij in het verleden lekker vond. Als een sensor doorgeeft dat je klaar bent om naar je werk te gaan, zorgt jouw auto ervoor dat het binnen lekker warm is. Daarna rijdt de auto naar je werk, terwijl je op je gemakje e-mail checkt. Je kantoor merkt dat je eraan komt en zet de lichtintensiteit wat hoger zodat je gemakkelijker kunt lezen. Vervolgens wordt je favoriete Thaise gerecht voor tijdens je lunchpauze besteld. Aan het einde van de dag kom je thuis en gaat de deur automatisch open omdat sensoren aangeven dat je je handen vol hebt. De koelkast weet wat erin ligt en op basis van die ingrediënten geeft de keuken suggesties voor snelle maaltijden. Kortom: het dagelijks leven wordt comfortabeler doordat intelligente apparaten problemen slim aanpakken.