VanRoey.be is partner van het project ‘Geothermie voor STEM’. Dankzij dit project konden al meer dan 2500 jongeren op een speelse manier kennis maken met duurzame energie en geothermie.

Epson en VanRoey.be hebben een hart voor initiatieven
die jongeren warm maken voor technologie.

Geothermie, aardwarmte, is één van de verhalen van de toekomst op het vlak van groene energie. De Kempen heeft in Vlaanderen een pioniersrol opgenomen op het vlak van diepe geothermie. Op 14 september gaf VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) het startschot voor een geothermische proefboring op de Balmattsite in Mol. Indien de boring aan de verwachtingen voldoet, opent dit mogelijkheden voor de bouw van tientallen geothermische centrales en voor de uitbouw van tal van warmtenetten. Van bij de start was het duidelijk dat de bewustmaking van jongeren voor deze energievorm een belangrijke taak is.

Zo gezegd, zo gedaan. Op de Balmattsite wordt via een unieke tentoonstelling en attractieve demonstraties geothermie gepresenteerd aan jongeren. In het kader van STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) beleven de leerlingen deze toekomstgerichte energievorm. Interactie en bewustmaking zijn de sleutelwoorden.

Leerlingen, leerkrachten, directies en sympathisanten kunnen op de Balmatt-site kennis maken met het project, via klasbezoeken kunnen ze diepe geothermie en haar mogelijkheden van dichtbij beleven. Ook dankzij de Epson Moverio bril, geschonken door VanRoey.be.

Meer lezen over diepe geothermie?
Meer weten over de klasbezoeken?
Meer weten over de Epson Multimedia bril?

Epson interactieve Projector

Logo VanRoey.be

EPSON-Logo-v2

Leave a Reply