Van 14 tot 18 juli organiseerde Microsoft reeds voor de 22e keer haar jaarlijkse partnercongres ‘Microsoft Inspire’. In het betoverende Las Vegas waren meer dan 18.000 partners uit 132 verschillende landen aanwezig om met veel aandacht te luisteren naar de visie en toekomstplannen van Microsoft.

Voor VanRoey.be namen Eric Primus (Sales Director) en Koen Van Loon (Sales Manager Business Solutions) het vliegtuig om ondergedompeld te worden in de nieuwste Microsoft technologieën. Voor de thuisblijvers maakten ze onderstaand reisverslag van belangrijke hoogtepunten en nieuwigheden:

Dag 1:

 ‘Microsoft kent exponentiële groei’

Na een muzikale intro begon de eerste dag met een presentatie over de belangrijkste facts & figures. De exponentiële groei die Microsoft kent is indrukwekkend. Op vlak van clouddiensten zijn de cijfers meer dan verdubbeld t.o.v. vorig jaar. De belangrijkste domeinen die worden toegeschreven aan het succes zijn: Azure, Office 365, Dynamics 365 en Security. Niet toevallig ook pijlers waarop VanRoey.be een duidelijke focus heeft.

Onder het motto “helping customers digital transform” blijft Microsoft ook het komend jaar inzetten op deze 4 speerpunten:

1: Office 365

Richting een digitale transformatie wil Microsoft haar klanten nog beter begeleiden. Bij een migratie naar Office 365 zet het daarom – net zoals VanRoey.be – User Adoption centraal. Het beter begeleiden van gebruikers en video’s door hen de juiste tools, trainingen en video’s aan te bieden. Indrukwekkend: Office 365 kent wereldwijd reeds 135.000.000 gebruikers!

2: Azure

Microsofts cloudplatform Azure is ongetwijfeld hét paradepaardje binnen het bedrijf. De kracht en integratiemogelijkheden met Teams werden geïllustreerd door een case story van Carlsberg. Door virtual teams op te zetten in Azure krijgt het bedrijf een heleboel extra inzichten en data om het brouwproces te monitoren. Op deze data wordt artificiële intelligentie toegepast om afwijkende waarden en dus defecten proactief op te sporen en te vermijden.

3: Dynamics 365

Ook de lancering van Dynamics 365 had een belangrijk aandeel in de groei van het bedrijf en mocht uiteraard niet ontbreken op Inspire. Met Dynamics 365 wil Microsoft zoveel mogelijk afdeling binnen het bedrijf laten samenwerken: sales, marketing, operations, backoffice, etc. Tal van nieuwigheden werden aangekondigd: Dynamics 365 AI, Remote Assist en uitgebreidere integratie met bijvoorbeeld Azure en Office 365.

4: Security

Last but not least was er ook uitgebreide aandacht voor security. “Privacy en security gaan hand in hand” luidde het. “Privacy is a human right”. Een duidelijke verwijzing naar de nieuwe GDPR-wetgeving. Microsoft wil dat ook andere landen en regio’s stappen zetten om de privacy van hun inwoners te beschermen. Californië volgt ondertussen al.

Dag 2:

‘Toelichting groeistrategie’

Tijdens de tweede dag werd de groeistrategie nog verder toegelicht:

1: Azure

Focus op infrastructuur, application modernization, artificial intelligence, internet of things en data.

2: Intellectuality property

In functie van bepaalde behoeftes of noden eigen ontwikkelingen doen rond Office 365 en/of Azure.

3: Modern Workplace

Focus ligt hier uiteraard in de verschillende productivity tools van Office 365. Denk maar aan Teams, Skype for Business, OneNote, etc.

4: Dynamics 365

Alle huidige gebruikte applicaties van iedere afdeling onderbrengen in één centraal softwaresysteem. Dat is de missie van Microsoft.

5: Sales & marketing

Sales & marketing opereren steeds vaker als één geheel. De traditionele verkoopcyclus bestaat niet meer. Overleg tussen sales en marketing is essentieel voor het resultaat van uw marketingcampagnes. Waar marketing de markt breed gaat benaderen, is het aan uw verkopers om hun beperkte tijd te spenderen aan de juiste leads en contacten.

Vonden we ook nog interessant

Vonden we ook nog interessant: File Restore for OneDrive. Per ongeluk een bestand overschreven of verwijderd? Met de feature OneDrive File Restore kunnen bestanden tot 30 dagen terug hersteld worden. En dankzij de nieuwe ransomware detectie wordt encryptie herkend, alle andere gebruikers verwittigd en kunnen versleutelde bestanden eenvoudig hersteld worden.

Microsoft Inspire,
The Commons:

Dag 3:

 ‘Keynote Satya Nadella’

Op de voorlaatste dag was het tijd om Satya Nadella aan het woord te laten. Voor velen het absolute hoogtepunt van deze 4-daagse conferentie. De CEO van Microsoft bracht op een indrukwekkende manier de visie van het bedrijf.

Volgende 3 focuspunten zijn ons bijgebleven:

1: People Centric Computing

Door implementatie van tools zoals Modern Life Services (uw persoonlijke digitale assistent die u helpt focussen) wil Microsoft ons meer tijd doen krijgen voor belangrijke zaken.

2: Artificial Intelligence

Microsoft investeert bijzonder veel geld in AI. Resultaat hiervan zijn bijvoorbeeld XiaoIce (sociale bot om menselijke interactie beter te begrijpen) en Excel Insights (inzichten in Excelsheets).

3: Ubiquitous Computing

Computers zijn er in alle mogelijke vormen: tablets, smartphones, smartwatches, koelkasten, enz. Microsoft wil hierbij de ‘backbonezijn van ieder mogelijk apparaat. Denk maar aan software, Azure services of Intelligent Edge.

Conclusie

‘Ga all-in met Microsoft 365’

Sinds de komst van Satya Nadella waait er een frisse wind door het bedrijf. Microsoft veranderde van koers en ging zich focussen op clouddiensten zoals Office 365, Azure en Business Central. De enige juiste keuze blijkt achteraf. Dat werd meermaals duidelijk tijdens Microsoft Inspire 2018.

Net voor zijn terugvlucht gaf Eric Primus vanuit Las Vegas nog wat toelichting:

Bekijk de corenotes (onderaan pagina)
Bekijk de Microsoft Inspire video's

Ook als KMO kan u genieten van het ecosysteem dat Microsoft te bieden heeft. Voor slechts € 49,90 per maand / per gebruiker krijgt u met onze SmartStart Care oplossing toegang tot Microsoft 365 (Office 365 + Windows 10 Pro) en 1TB workstation back-up. En dit alles in een door VanRoey.be gemonitorde omgeving.