Gebruik geëncrypteerde flash drives

Uw data is maar zo veilig als de zwakste schakel in het systeem

Onbeveiligde USB sticks
zouden verboden moeten zijn op de werkvloer

Organisaties investeren fors in de broodnodige beveiliging van hun gegevens. Systemen worden beveiligd en geëncrypteerd, hackers geweerd. De data blijft veilig binnen de perimeter… Tot een medewerker gegevens op een USB flashdrive zet. Alle maatregelen en investeringen in security zijn vanaf dan tevergeefs.

Onbetrouwbaar

Uw collega’s gebruiken USB sticks zonder er bij na te denken. Er zijn gevallen bekend waar gratis USB sticks als een Trojaans paard organisaties infiltreren. Ook bestaan er sticks met een mini-PC/SoC die alle bewegingen van de eigenaar registreren… Dit wilt u niet in uw organisatie.

Diefstal

Uw PC beveiligt u met Bitlocker; uw smartphone met vingerafdruk of pin. USB sticks blijven een uitzondering. Hackers met jaren ervaring hebben meer moeite om aan uw gegevens te komen dan een gewiekste gauwdief of inbreker. Nog voor u het beseft is het gebeurd en heeft hij/zij toegang tot uw stick/gegevens en bent u een vogel voor de kat.

Verlies

De gelegenheid maakt de dief. Wanneer u een USB stick verliest met gevoelige data zullen onbekenden uit natuurlijke nieuwsgierigheid altijd kijken wat er op staat. Dan mag u hopen dat het iemand met goede bedoelingen is.

Kingston biedt een virtueel onfeilbare oplossing

in de portfolio zitten ondertussen tal van geëncrypteerde USB flash drives, maar de DT2000 lichten we als paradepaardje graag toe

Brute-force heeft geen zin

Ontworpen op veiligheid

Kingston’s DataTraveler® 2000 heeft een alfanumeriek toetsenbord dat de drive met een woord- of nummercombinatie vergrendelt, voor eenvoudige pincode beveiliging.

De automatische vergrendeling wordt geactiveerd wanneer de drive wordt verwijderd uit een apparaat, en na 10 mislukte inbraakpogingen worden zowel data als codeersleutel vernietigd.

Bestel

Volledig autonoom

De Kingston DataTraveler 2000 beschikt over AES 256-bit hardware-encryptie op de volledige schijf in XTS-modus. Encryptie gebeurt op de drive, niet op de hostcomputer. Er blijft dus geen spoor van de PIN achter op het systeem.

Deze geëncrypteerde USB stick werkt dus op elk OS met een USB 2 of USB 3 poort. (Windows, Mac OS, Linux, Chrome OS, Android, thin clients, ingebouwde systemen…) omdat de drive geen speciale software of drivers nodig heeft.

Het duurzame ontwerp beschermt de drive tegen alledaagse elementen zoals water en stof.

Bestel

Waterdichte beveiliging (letterlijk!)

Hoe werkt het?

Laat u begeleiden door onze experts

of blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Hybrid-IT

Uw organisatie in de hoogste versnelling

Security Strategie

Ontvang een voorstel op maat van uw organisatie

Managed Services

Bekijk het webinar