Met een terugblik op de vele cyberaanvallen anno 2017 zou cyberbeveiliging een topprioriteit moeten zijn van vele bedrijven en scholen. Vermijden dat u het slachtoffer van een aanval wordt. Logisch of toch niet? Uit een onderzoek van Fortinet blijkt het tegenovergestelde: organisaties schieten pas in actie nadat ze het slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval. En dat kan enkele miljoenen verschil maken.

Het overslagbedrijf van Rotterdam bijvoorbeeld werd eerder dit jaar zo hard getroffen door een malware-aanval dat het miljoenen euro schade leed. Dit had voorkomen kunnen worden door het systeem op tijd te updaten, maar aangezien het werk hiervoor enkele uren stilgelegd moest worden, koos het management dit niet te doen …

Cybersecurity uw topprioriteit?

Maar liefst 1.801 IT-professionals van over de hele wereld werden bevraagd om de urgentie van cyberbeveiliging bij directieleden, bestuurders te achterhalen. Het resultaat was verontrustend! Een (extra) securityinvestering wordt, bij de meerderheid van de ondervraagden, enkel bespreekbaar in directiekamers als:

  • het bedrijf zelf getroffen is door een cyberaanval.
    Directieleden schenken pas aandacht aan securitymaatregelen als er sprake is van een beveiligingslek, een data breach. 93% van de bestuurders schieten pas in actie als het kwaad al is geschied. Reactie: 1/3 wilt de oorzaak achterhalen en hopen antwoorden te vinden in IT-beveiligingsprocessen, terwijl 2/3 oog heeft voor het herzien van de budgetten;
  • er sprake is van een cyberattack op wereldniveau.
    Denk hierbij aan WannaCry, dit deed de grondvesten van organisaties over de hele wereld daveren. Dit opende de ogen bij de helft van de bevraagde organisaties.
  • De wet- en regelgeving securitymaatregelen vereist.
    Dit werd beaamd door 34% van de bevraagden.
[contact-form-7 id=”10036″]

3 redenen waarom
cybersecurity een must is

– 1 –
Cybercriminelen zitten niet stil.

 

Cijfers uit diverse onderzoeken tonen een toename in cyberattacks aan. Ook een verschuiving in de omvang hiervan is zichtbaar. Maar liefst 85% van de bevraagde organisaties zijn in twee jaar tijd het doelwit geweest van hackers. Ze werden voornamelijk getroffen door malware of ransomeware.

– 2 –

De wet- en regelgeving rond data protection wordt strenger.

 

Lees hier meer over GDPR.
Organisatorisch en technisch moet u als onderwijsinstelling, als bedrijf in orde zijn. Is dit niet het geval, dan mag u zich verwachten aan een fixe boete wat een effect heeft op uw (bedrijfs-)resultaten. Bereid u goed voor met deze tips en tricks.

– 3 –

De overgang naar de cloud vraagt om een hands-on mentaliteit als het komt op beveiliging.

 

Doordat digital transformation bij steeds meer organisaties hoog op de agenda staat, stijgt de vraag naar diverse technologieën waaronder cloud oplossingen. Hierbij speelt ook het opzetten van een veilige cloudomgeving, cloudbeveiliging een belangrijke rol. In het onderzoek van Fortinet wordt deze mindset beaamd. 77% van de bevraagde IT-professionals hebben bevestigd dat cloud oplossingen gepaard gaan met beveiligingsinvesteringen. Maar liefst 50% van de organisaties heeft de intentie om, binnen dit en 6 maanden, te investeren in cloudbeveiliging.

Redenen genoeg om beveiligingsmaatregelen niet op de lange baan te schuiven. Investeren in cybersecurity, is investeren in uw toekomst. Het is de eerste stap in uw digital journey.

[contact-form-7 id=”17880″]