HP-Partner-badge-Insigna1,05 miljard dollar, ofwel 933 miljoen euro. Zoveel betaalt HP om welgeteld 6.500 printerpatenten van Samsung in haar bezit te krijgen. Meteen de grootste overname door het bedrijf sinds de opsplitsing van HP naar HP inc. en Hewlett Packard Enterprise in november 2015.

Dit is goed nieuws voor u als VanRoey.be klant. Gezien wij vandaag reeds HP Inc. en Samsung Business partner zijn voor onze Managed Print Solutions, kunnen wij er blijven voor zorgen dat wij voor u het beste voorstel maken. Dus voor u blijft het business as usual… Of wij begeleiden u graag bij een eventuele overgang naar een solide en efficiënt HP (Managed) Printpark.

De divisie van Samsung die printers, multifunctionals en kopieermachines maakt komt dus ook in handen van HP. Zo komen 1.300 onderzoekers en ingenieurs van Samsung terecht bij HP. Er is volgens HP de afgelopen jaren te weinig geïnnoveerd in kopieermachines: “Het zijn ingewikkelde machines die talloze verwisselbare onderdelen hebben, lastig zijn te onderhouden en onderhoudscontracten vereisen”, stelt de fabrikant in hun persbericht. HP wilt deze dan ook zo snel mogelijk vervangen zien door eenvoudig te gebruiken én te onderhouden multifunctionals.

Nog interessant om te weten is dat een onderdeel van de deal betreft dat Samsung na de afronding (wellicht binnen 12 maanden) van de overname aandelen in HP koopt ter waarde van 100 tot 300 miljoen dollar.

Samen met deze overname lanceert HP Inc. 16 nieuwe A3 multifunctionals, zowel in de Laserjet als in de succesvolle PageWide technologie. Dit maakt dat de portfolio van HP Inc. de meest uitgebreide is over de hele printmarkt. Meer nieuws volgt.