Lage rugpijn opgelost

Ontdek IntelliCare

Lage rugpijn kan voorkomen worden

Intellicare.be wil mensen toelaten hun actieve en onafhankelijke levensstijl aan te houden, ongeacht leeftijd en mogelijke kwalen en kwetsuren. Onze slimme en draagbare oplossingen (smart wearable devices) optimaliseren gezondheidsprocessen. Aandoeningen zoals lage rugpijn worden voorkomen én sneller genezen.

Patiënten blijven best in beweging

Lage rugpijn is de klacht van deze tijd. Tot 85% van de Belgen krijgt er mee te maken. Vaak is dit een gevolg van het voortdurend maken van dezelfde bewegingen of net een gebrek aan beweging. Maar ook veroudering, slijtage en zelfs erfelijkheid spelen een rol volgens onderzoekers. Vaak verdwijnt de pijn binnen de zes weken, maar bij anderen wordt de pijn terugkerend of chronisch. In dat geval wordt het een plaag voor de patiënt, een kopzorg voor de werkgever en een flinke hap uit de ziekteverzekering.

 .

Wetenschappers en recent ook CM pleiten voor meer preventie en lichaamsbeweging. “Niet te lang in dezelfde houding blijven zitten, voldoende beweging inbouwen – zoals de trap nemen in plaats van de lift – en bij klachten zo snel mogelijk weer de activiteiten hervatten”, zegt professor Lieven Danneels (UGent). “Vroeger kregen mensen de raad te rusten, maar zo wordt het natuurlijke herstelproces afgeremd.” (Bron: Het Laatste Nieuws 18/09/2014) Tot slot vraagt het ziekenfonds aandacht voor preventie. Daarbij is een rol weggelegd voor werkgevers en overheid. Mensen moeten ook zelf in beweging blijven en bij eventuele rugklachten rugversterkende oefeningen doen.

Intellicare.be zet in op preventie van en individuele begeleiding bij lage rugpijn. Intellicare.be voorkomt én geneest lage rugpijn.

De oplossing is eenvoudig. U downloadt een app op uw favoriete mobiele toestel en brengt een kleine sensor aan op uw lichaam die draadloos in verbinding staat met uw toestel. Vervolgens gaat IntelliCare.be voor u aan het werk:

  • Intellicare.be monitort uw houding en activiteit 24 op 24: hoe lang u zit, hoeveel stappen u neemt en hoe u slaapt… Meten  is weten.
  • Coaching. Uw mobiele toestel wordt uw coach en trilt wanneer uw rug in de verkeerde houding is. Een zachte reminder om uw schouders naar achter te brengen en uw hoofd te rechten.

Intellicare.be monitort uw houding en activiteit en coacht u naar en goede rughouding.

Intellicare.be voorkomt én geneest lage rugpijn

De Lindelo case

Mensen die een fysiek belastende job uitoefenen, lopen een verhoogd risico. Een proef- en demoproject bij Lindelo, een rust- en verzorgingstehuis in Lille maakte dit onlangs pijnlijk duidelijk: de afwezigheden van het verplegend personeel ten gevolge van lage rugpijn gedurende één jaar werden opgeteld. Niet minder dan 2 manjaren gingen verloren! Het proefproject toont aan dat preventie het absenteïsme ten gevolge van lage rugpijn met 90% kan reduceren. Intellicare.be vermijdt niet alleen nodeloze pijn bij patiënten, maar ook kosten en kopzorgen voor de werkgever en de ziekteverzekering.