Een opbrengst van ruim 70.000 euro voor de kankerpatiënt!

1.200 sportievelingen stonden op de trappers tijdens de 4de editie van Kempenfietst.

Kanker is dominant aanwezig in onze samenleving. Maar liefst één Belg op drie wordt met deze vreselijke ziekte geconfronteerd. In de strijd tegen kanker bestaan er belangrijke noden, zowel op het vlak van preventie, opsporing, behandeling als palliatieve zorg.

In 2012 bedachten drie geëngageerde Kempenaars, Pat Van Roey, Marc Leysen en Guy Van Roey, het initiatief ‘Kempenfietst.be met een hart voor kankeronderzoek.’ Deze slogan is later aangepast in ‘Kempenfietst.be met een hart voor de kankerpatiënt.’ Met dit Kempense initiatief willen de oprichters op sportieve wijze geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Het doel is om elk jaar een fietstocht door de Kempen te organiseren en de opbrengst ervan te schenken ten voordele van kankerpatiënten  in de regio.

Op 1 mei was het weer zover. Voor de vierde keer inmiddels ging Kempenfietst van start. Het bleek een groot succes te zijn met maar liefst 1.200 deelnemers en een opbrengst van 70.000 euro!

VanRoey.be is een trotse partner. Bedankt voor jullie steun! Zin om volgend jaar mee te fietsen? Volg Kempenfietst via Facebook!

Bekijk hier de reportage van RTV:

Leave a Reply