Dienstenthuis logo

Dienstenthuis & VanRoey.be: Een samenwerking met extra glans

Om betere communicatie & planning tussen klanten, dienstverleners & administratie te realiseren ontwikkelde VanRoey.be de app voor het dienstenchequebedrijf
Dienstenthuis logo

De sector van dienstencheques heeft niet altijd een even goed imago. Maar Dienstenthuis toont aan dat het ook anders kan. Het bedrijf met hoofdkantoor in Turnhout hanteert een aanpak die de sector een ander elan geeft. Bovendien drijft de lancering van een eigen applicatie vorig jaar de professionalisering van het bedrijf nog verder op. Om die app te realiseren, klopte Dienstenthuis aan bij VanRoey.be. “Een vlotte samenwerking met een prima resultaat, dat smaakt altijd naar meer”, zegt Tim Klaassen, Afgevaardigd Bestuurder van Dienstenthuis.

Dienstenthuis polst in een kennismakingsgesprek vooral naar de juiste motivatie van haar sollicitanten, om nadien met een praktijktest poetsen te kijken of en waar er nog bijschaving nodig is. Via een intense opleiding en begeleiding waken ze over de kwaliteit. Maar het speerpunt blijft het mensgericht ondernemen, het appreciëren en motiveren van alle medewerkers. En op regelmatige basis wordt er nog iets speciaal gedaan: zoals het personeelsfeest, de persoonlijke boodschappen bij de Dag van de Thuishulp en tal van andere extra’s. Door het creëren van deze happinesscultuur zitten de collega’s beter in hun vel. En daar profiteren ook de klanten en het bedrijf van. De aanpak resulteerde in 2016 in het winnen van de Kempenaar, een award voor een Kempische onderneming die mensgericht ondernemen voorop stelt.

Digitalisering en professionalisering

Maar deze dienstverlening vergt organisatie en planning. Om deze te kunnen blijven realiseren en verder te optimaliseren, speelde Dienstenthuis met het idee om een eigen applicatie te lanceren. Die maakt vandaag een einde aan het teveel aan papieren administratie en verbetert tegelijk de interne communicatie.

“Vroeger kregen onze thuishulpen uurroosters op papier, nu via de app. Daar kunnen ze ook zelf meldingen maken of schadegevallen, vakantiedagen en overuren doorgeven. Verder zorgt het voor tijdswinst. We kunnen ons nu meer met onze medewerkers en hun bezorgdheden bezighouden. Daarnaast werkt de app een professioneler imago in de hand, wat de sector ten goede komt. Poetsen is niet zomaar poetsen, maar vergt discipline en gedrevenheid. Er komen nog een heleboel andere zaken bij kijken.”

Lokaal partnership

Voor de uitwerking van de applicatie werd ten rade gegaan bij de buren in Turnhout: VanRoey.be. “We zijn niet op zoek gegaan naar de goedkoopste partner. We hadden een realistisch budget en VanRoey.be beantwoordde daar aan. Bovendien willen we lokale verankering uitdragen, ook bij partnerships. En natuurlijk kenden we VanRoey.be al qua naam en uitstekende referenties. We hebben dan ons licht opgestoken en van bij het eerste contact voelden we dat het goed zat. Ze hanteerden een verstaanbare communicatie en begrepen onze wensen.”

Op basis van dat goede gevoel werd gevolg gegeven aan het project. De belangrijkste uitdaging zat in het vertalen van de ideeën naar een correct werkende toepassing. “Vanuit Dienstenthuis hadden twee mensen goed voor ogen wat de applicatie moest kunnen. Alleen konden ze niet inschatten wat technisch mogelijk was en wat niet. VanRoey.be heeft daar heel wat advies en begeleiding in gegeven. Dan merk je meteen dat zij de nodige ervaring in huis hebben. Ook de koppeling tussen de app en onze software van een andere ICT-partner hebben ze probleemloos op zich genomen. De obstakels die we verwacht hadden, zijn uitgebleven en de wisselwerking is zeer vlot verlopen. Ze hebben de applicatie volledig uitgewerkt zoals we het in gedachten hadden.”

Bovendien is de applicatie makkelijk hanteerbaar. Dankzij het beheersysteem met een klik-en-sleepconcept kunnen er snel zelf wijzigingen worden aangebracht zonder dat daar IT-kennis voor nodig is. Zo kan er telkens kort op de bal worden gespeeld.

Ook klanten krijgen binnenkort toegang

En die vlotte samenwerking smaakt naar meer. Nadat VanRoey.be de applicatie voor de medewerkers heeft ontwikkeld en op punt heeft gezet, staat er al een nieuwe in de pijplijn. “De bedoeling is nu dat we ook voor onze klanten een app ontwikkelen. Ook hen willen we immers een nog vlottere communicatie en dienstverlening aanbieden. Anno 2018 moet je dit als vooruitstrevend bedrijf kunnen aanbieden.”

Het eindresultaat wordt rond nieuwjaar verwacht. Met deze nieuwe applicatie zullen klanten makkelijk kunnen zien wanneer de thuishulp toekomt en kunnen er zonder problemen wijzigingen of verlof worden doorgegeven. Tim Klaassen kijkt er alvast naar uit: “In de sector van de dienstencheques zijn wij een trendsetter. En achter de schermen doen we er alles aan om in deze positie te blijven.”

Over Dienstenthuis

Poetsen, wassen, strijken, koken en boodschappen doen. Het takenlijstje van dienstenchequebedrijf Dienstenthuis is uiteenlopend. Het bedrijf is 12 jaar geleden gestart, telt intussen 8 kantoren in Turnhout, Oud-Turnhout, Kasterlee, Retie, Ravels, Hoogstraten en Brecht en stelt zo’n 980 medewerkers tewerk. De succesfactor? Kwaliteit creëren door mensgericht te ondernemen.

“Van bij het eerste contact voelden we dat het goed zat. VanRoey.be hanteerde een verstaanbare communicatie en begreep onze wensen.”
Tim Klaassen
Afgevaardigd bestuurder
Tim Klaassen Dienstenthuis

Wil je net als Tim Klaassen van Dienstenthuis samenwerken met ons?

Ongeacht je uitdaging(en), schrijf ons gerust aan met je open vragen.
Van specifieke ondersteuning tot volledige ontzorging… In een open gesprek bekijken we alle mogelijkheden. Alvast tot dan!

btw nr.*

Ook interessant:

Onze Oplossingen

ESG