Overlay | VanRoey.be
Logo Hegrola

Hegrola integreert IoT-oplossing in Business Central

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Dankzij IoT worden de gewichten van vrachtwagens die op de weegbrug passeren voortaan automatisch doorgestuurd naar de cloud.
Logo Hegrola

Hegrola NV heeft diverse activiteiten in de wegenbouw, beton en recyclage. Daarbij verhandelen ze grote hoeveelheden bulk producten zoals steenpuin, betongranulaten en grond. Alle vrachtwagens passeren over de weegbrug om het gewicht van hun lading te bepalen. Het wegen is een centrale processtap in de verwerking van de goederen.

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Microsoft Gold Partner | VanRoey.beMet de implementatie van een Microsoft Dynamics 365 Business Central ERP oplossing werden waardevolle inzichten verworven. De overzichtelijke dashboards tonen in een oogopslag de belangrijkste financiële cijfers, prognoses, voorraden en prestaties. Microsoft Dynamics 365 Business Central raakt alle aspecten van de bedrijfsvoering. Het verbindt teams en afdelingen door het centrale gebruik van de beschikbare data. De goede herkenbaarheid van de Microsoft werkomgeving en de hoge mate van integratie vergemakkelijken het gebruik ervan. De medewerkers van Hegrola omarmden deze ERP oplossing meteen. Die snelle adaptatie en de vernieuwde inzichten verhoogden de productiviteit aanzienlijk.

OT en IT verbinden = intelligente processen creëren

Een toepassing zoals Microsoft Dynamics 365 Business Central kan je nog intelligenter maken door ze te voeden met interessante data. En dan komen we terug bij de weegbrug. Het is de taak van een operator om vanuit een controletoren de weegbrug te bedienen. De gewichten van vrachtwagens met en zonder lading werden vroeger manueel opgeslagen en ingevoerd. De implementatie van Microsoft Dynamics 365 Business Central opende echter nieuwe perspectieven.

Samen met hun collega’s die de Business Central implementatie verzorgden, ging het IoT-Team van VanRoey.be aan de slag. Want IoT-projecten zijn steeds samenwerkingsprojecten. Aan de kant van de Operationele Technologie of OT is er een integratie met de bestaande systemen nodig. Daar komen typisch hardware-oplossingen bij kijken. Om het signaal van het gewicht dat de weegbrug afleest af te takken werd een RS232 koppeling voorzien bij Hegrola. Een Advantech gateway verbindt op haar beurt de OT met de IT, i.e. het Microsoft Dynamics 365 Business Central platform dat in de cloud draait.

Win-win-win

Nu worden de gewichten van vrachtwagens die op de weegbrug passeren dus automatisch doorgestuurd naar de cloud. Dit versnelt het proces en maakt het tegelijk minder foutgevoelig. Minder stress voor de operator, kortere wachttijd voor de chauffeur en minder fouten in het voorraadbeheer en de facturatie. En win-win-win dus!

Over Hegrola

Hegrola NV heeft diverse activiteiten in de wegenbouw, beton en recyclage. Daarbij verhandelen ze grote hoeveelheden bulk producten zoals steenpuin, betongranulaten en grond.

“Nu worden de gewichten van vrachtwagens die op de weegbrug passeren dus automatisch doorgestuurd naar de cloud. Dit versnelt het proces en maakt het tegelijk minder foutgevoelig.”
Nicolas Mertens
Functioneel Consultant IoT
Nicolas Mertens | VanRoey.be

Ook interessant:

Optimaliseer bedrijfsprocessen & services. Haal met sensoren data uit je bestaande assets en verrijk je ERP-omgeving, database architectuur of MS Power Automate…
Kom de nieuwste technologieën ervaren om jouw werknemers te ondersteunen, klanten beter van dienst te zijn en je bedrijfsvoering of producten te optimaliseren!
Dynamics 365 Business Central is een eenvoudige alles-in-één oplossing voor bedrijfsbeheer. Ze verbindt alle aspecten van je bedrijf zodat je slimmere beslissingen kan nemen.