Overlay | VanRoey.be
Ovyta Logo Lodewijckx Groep

Managed Services bij Lodewijckx Groep: recept van vertrouwen en ervaring

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Met Managed Services bieden we extra steun bij het beheer van IT-infrastructuur. Hierdoor kan het bedrijf de focus helemaal leggen op hoofdactiviteiten.
Ovyta Logo Lodewijckx Groep

Met Managed Services biedt VanRoey.be haar klanten extra steun bij het beheer van IT-infrastructuur. Hierdoor kan zowel het bedrijf als haar medewerkers de focus helemaal leggen op hun hoofdactiviteiten.

Lodewijckx Groep uit Veerle-Laakdal is klant van het eerste uur van deze dienstverlening. Samen met CEO Bert Lodewijckx en IT-beheerder Steven Smeets houdt VanRoey.be er de ICT-omgeving op de rails.

Vertrouwen als hoofdingrediënt

Eieren kennen duidelijk geen geheimen voor Lodewijckx Groep, maar ICT is andere koek. Het familiebedrijf telt een heleboel technologische machines en servers. Om die allemaal te monitoren, wordt sinds jaar en dag beroep op VanRoey.be gedaan.

Bert Lodewijckx: “Als familiebedrijf dragen wij vertrouwen hoog in het vaandel. Onze samenwerking met VanRoey.be heeft al vele jaren op de teller en samen zijn we zij aan zij gegroeid. Ze kennen ons bedrijf door en door. Toen in 2016 de Managed Services in hun aanbod kwam, hebben we niet getwijfeld om die dienstverlening binnen onze muren toe te passen.

Niet alleen brandjes blussen

ICT is een complexe business die niet door één iemand behapt kan worden. Met Managed Services reikt VanRoey.be een oplossing aan. Medewerkers van VanRoey.be brengen daarbij de IT-omgeving van de klant volledig in kaart en reageren snel en gepast. Verder kijken ze er op toe dat de software up-to-date en beveiligd is en voorzien ze transparante en heldere analyserapporten.

Bert Lodewijckx: “Het interessante is dat onze IT-beheerder ook zelf aan de strategische ontwikkeling en uitbouw van onze ICT-infrastructuur kan meewerken. Bovendien kan hij telkens een beroep doen op de doorgedreven ondersteuning van ervaren professionals, zodat zijn takenpakket verder reikt dan enkel het blussen van brandjes. Nog belangrijker: onze IT-omgeving wordt nu ook buiten de uren gemonitord.

Steven Smeets: “Je merkt dat ze tonnen aan ervaring in huis hebben. Met elk probleem weten ze raad. De meeste dingen proberen we wel zelf op te lossen, maar bij technische problemen waar ikzelf niet aan uit kan of waar ik meer zekerheid over nodig heb, bieden ze wel de nodige reddingsboei. Bovendien zijn zij in onze plaats op de hoogte van de nieuwigheden en communiceren ze duidelijk waarom en hoe we die kunnen integreren in onze werking. Verder verzorgen ze een tweemaandelijkse health check van onze systemen en zitten we maandelijks samen om de situatie van dat moment te bespreken.”

Over Lodewijckx Groep

In 1972 start het verhaal van Lodewijckx NV. Vandaag is het familiebedrijf uitgegroeid tot een groep die zich opstelt als vooraanstaand leverancier van hoogkwalitatieve eieren en eiproducten. Sinds 1992 worden alle producten bovendien verzameld onder de merknaam Cocovite dat onder meer vloeibare eiproducten zoals roerei- en pannenkoekenmix, verse eieren, gekookte en gepelde eieren en gepasteuriseerde eieren omvat. Intussen behoort Cocovite tot de Europese top en telt het zowel klanten uit de foodservice, retail en horeca als industriële voedingsproducenten in meer dan 60 landen.

Onlangs werd Lodewijckx Groep nog genomineerd voor de Prijs Ondernemen 2018 van Voka Mechelen-Kempen. Ze werden er gelauwerd voor hun voortdurende drang naar innovatie.

“Het interessante is dat onze IT-beheerder ook zelf aan de strategische ontwikkeling en uitbouw van onze ICT-infrastructuur kan meewerken en dat onze IT-omgeving nu ook buiten de uren wordt gemonitord.”
Bert Lodewijckx
CEO Lodewijckx Groep
Bert Lodewijckx CEO Lodewijckx Groep

Ook interessant: