Marketing Automation: het bos door de bomen zien met VanRoey.be

 

Marketing Automation is een effectieve en efficiënte oplossing waarmee anonieme online bezoekers omgezet worden naar prospecten en uiteindelijk naar kwalitatief goede leads op basis van hun gedrag en behoeften.

De drie hoofddoelen van Marketing Automation

Leadgeneratie is cruciaal voor nagenoeg iedere organisatie. Door leads met Marketing Automation als het ware te  ́kneden ́ totdat zij verkoop-klaar zijn, zal de sales afdeling werken met kwalitatief betere leads met grotere kans op succes. Marketing Automation geeft je 360° inzicht in de behoefte van jouw klanten, waardoor je in staat bent om relevante en gepersonaliseerde content te bieden op exact het juiste moment.

Gelieve onderstaande te vervolledigen. Wij zullen u een link naar de documentatie onmiddellijk toezenden.

Download onze whitepaper over Marketing & Sales integratie

De meerwaarde van Marketing Automation stopt echter niet bij het genereren van nieuwe leads, maar biedt ook vele voordelen om repetitieve processen te automatiseren waardoor je productiviteit toeneemt.

Daarnaast is het een krachtige manier om de relatie met bestaande klanten te onderhouden en te optimaliseren. Zo kan Marketing Automation perfect ingezet worden voor up- en cross-sell scenario’s bij bestaande klanten.

De Marketing Automation filter

Het hoofddoel van Marketing Automation is het aantrekken van bezoekers en ze omzetten in leads, vervolgens in klanten en uiteindelijk in promotors van jouw merk. En dit alles zo geautomatiseerd mogelijk, via de juiste tools!

We gaan de online bezoekers aantrekken met relevante en kwalitatieve content. Bij sommige van deze content bieden we een Call To Action (CTA) aan waar de bezoeker wordt gestimuleerd om actie te ondernemen (bijvoorbeeld downloaden van een whitepaper, inschrijven voor een nieuwsbrief of infosessie, enz.), er wordt vaak ook gevraagd naar contactinformatie. Op dit moment wordt de anonieme bezoeker een gekende lead.

Elke stap in deze ‘buyer journey’ heeft andere contenttypes en bijhorende CTA’s die moeten voorzien worden. Op deze manier filteren we de bezoekers en verbeteren we de kwaliteit van de leads.

Op het einde van de reis is het de bedoeling dat de klanten promotors worden van het merk en nieuwe potentiële bezoekers gaan aanbrengen.

Onze vier stappen tot success

1. Analyse

We doen uitvoerig onderzoek naar jouw doelgroepen en specificeren de buyer persona’s op basis van verschillende relevante kenmerken. Hoe nemen de persona’s hun aankoopbeslissingen? Welke doelen willen zij bereiken? Wat is hun online zoekgedrag en welke externe factoren zijn van invloed op hun beslissing? Allemaal vragen waar we een antwoord op zullen vinden.

2. Development

Zodra de content strategie en content planning gereed zijn, is het tijd om de architectuur van de workflows, de campagnes en het leadscoringmodel op te stellen. We plannen de acties die er voor gaan er voor zorgen dat leads daadwerkelijk verkoop gekwalificeerd raken, en kennen waarde toe voor iedere mogelijke actie gedurende door ons ingerichte buyer-journeys.

3. Design

Vervolgens visualiseren we de customer journey van jouw buyer persona’s. We stellen vast welke content relevant is tijdens het beslissingsproces en bepalen welke content nog geproduceerd moet worden. Voorbeelden van waardevolle content vormen om het Marketing Automation ecosysteem te voeden zijn: blogs, eBooks, whitepapers, businesscases, how-to’s, infographics, webinars, podcasts en benchmarks.

4. Implementatie

Zowel de campagnes, de workflows als de leadscoringmodellen worden gecreëerd en vervolgens voortdurend getest en geoptimaliseerd om de resultaten te maximaliseren. De KPI’s van de Marketing Automation strategie worden gevisualiseerd in overzichtelijke KPI dashboards.

Ervaren hoe Marketing Automation voor jou kan werken?

Marketing Automation wordt door velen als erg complex ervaren. Dit is echter totaal niet nodig! VanRoey.be neemt je bij de hand en helpt bij het uitdenken, inrichten en beheren van je Marketing Automation strategie. Door het stap voor stap te benaderen en vervolgens voortdurend de processen te analyseren en te optimaliseren zorgen we voor het optimale rendement voor jouw organisatie.

Vraag een gratis demo aan en wij laten zien hoe Marketing Automation voor jou kan werken!