Een tijdje geleden informeerden we u over de nieuwe versie van Dynamics NAV 2016. Sinds kort is de officiële versie beschikbaar, wat betekent dat we deze bij u kunnen implementeren! De talloze verbeteringen aan de technische motor van het programma zullen we u besparen. In dit artikel focussen we op wat er voor u, de eindgebruiker, verbeterd is.

Microsoft luisterde naar haar klanten en voegde heel wat verbeteringen en uitbreidingen toe. Tijd voor een update!

Enkele nieuwe features

Look & feel

Eerst en vooral: aan de look & feel van het programma is weinig gewijzigd. Dat maakt dat u dezelfde werkwijze kan gebruiken, die u vandaag gewoon bent, na een upgrade.

Office 365

Naast de integratie met uw Office 365 oplossing (exporteren naar Excel …) kan u voortaan ook uw Office 365 account gebruiken om in te loggen in Dynamics NAV. U gebruikt dus 1 account voor al uw vertrouwde Microsoft toepassingen.

OCR herkenning

NAV heeft voortaan de mogelijkheid om gescande facturen, of in PDF formaat, in te lezen en hier reeds zoveel mogelijk data uit te halen. Zo bespaart u een hoop werk bij het ingeven van uw inkoopfacturen!

Updaten van wisselkoersen

Voortaan kan u met 1 druk op de  knop de wisselkoersen automatisch updaten. Geen manueel opzoekwerk meer nodig dus. Over een vergemakkelijking gesproken!

Boekingsvoorbeeld

Deze nieuwe functionaliteit gaan uw collega’s van de boekhouding geweldig vinden! Ze hebben nu namelijk de mogelijkheid om vóór het boeken van een factuur te kijken welke boekingen er zullen plaatsvinden. Ideaal om te controleren of bijvoorbeeld de omzetrekening of  BTW vakken juist ingesteld zijn.

Power BI integratie

NAV 2016 biedt nog meer mogelijkheden rond rapportage door de vlotte integratie met Power BI van Microsoft. U koppelt Power BI op de NAV database en kan data ad-hoc refreshen.

E-invoicing

U hebt voortaan de mogelijkheid om uw facturen elektronisch te bezorgen aan uw klanten.

U hoeft enkel de factuur nog te boeken in het systeem, de bezorging ervan wordt volledig automatisch afgehandeld! Per klant kan u tevens eenvoudig bijhouden wat zijn gewenste afleverplatform is voor zijn documenten.

CRM Integratie

Voordien moest gebruikt gemaakt worden van een externe connector voor de integratie van uw data tussen CRM en NAV. Voortaan zit dit allemaal ingebakken in NAV zelf! De connector is dus reeds voorzien in  het programma en dient enkel geconfigureerd te worden. Een hele verbetering als je het ons vraagt!

Web Client

Meer en meer mensen werken mobiel, daarom zijn er ook verbeteringen aan de web client doorgevoerd. Enkele hiervan zijn:

  • Tooltips: wanneer u over een bepaald veld zweeft, krijgt u een tekstballonnetje met meer uitleg;
  • Kolommen vastzetten tijdens scrollen;
  • Kolommen tonen en verbergen;

Kortom, er is gewerkt aan de Web Client zodat deze nagenoeg dezelfde functionaliteit en werkwijze kan bieden dan die we gewend zijn van de Windows Client.

Integratie van Camera & GPS coördinaten

Een toevoeging, in het kader van het tablet en smartphone gebruik, is de mogelijkheid tot het trekken van foto’s en deze toe te voegen aan bijvoorbeeld een RMA document.
Eventueel kunnen er zelfs GPS coördinaten aan toegevoegd worden. Dit zou bijvoorbeeld handig zijn bij het invoeren van een plaatsbeschrijving, gekoppeld aan onze APS Immo module.

Workflows

Voortaan kan u workflows definiëren in Dynamics NAV! U kan dus een stappenplan van handelingen uitwerken in het programma.

Deze zijn zeer configureerbaar om aan uw wensen te voldoen.

Een goed voorbeeld hiervan is het opzetten van een goedkeuringsflow voor bepaalde documenten.

Een document heeft bv. goedkeuring nodig van de afdelingsverantwoordelijke én de financieel verantwoordelijke alvorens het proces verder gezet kan worden.

Phone client

Jawel, u leest het goed. Er is nu ook een APP beschikbaar voor uw Windows, Android of iOS smartphone.
De tablet app, die we reeds kenden van versie 2015, is uitgebreid én werkt nu op alle apparaten. U beschikt over uw bedrijfsdata via uw smartphone. Een groot voordeel want uw smartphone wijkt zelden van uw zijde.

Om op de vraag te beantwoorden of het allemaal wel leesbaar is op uw smartphone kunnen we ook positief antwoorden.
De app past zich aan, aan het scherm waarop deze wordt uitgevoerd.

Toch even technisch

We zouden toch het volgende nog willen meegeven: Microsoft heeft zogenaamde “Events” toegevoegd in Dynamics NAV. Kort samengevat wil dit zeggen dat we bepaalde code kunnen uitvoeren die reageert op gebeurtenissen in het programma.

Wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe orderregel toevoegt voor een artikel, kan u achterliggend de voorraad controleren in uw magazijn. Wat is het voordeel van events in dit verhaal zegt u? Wel, het gebruik van events maakt dat we niet meer moeten ingrijpen in de code van het programma.

Ons stukje maatwerk reageert dan namelijk op de gebeurtenis dat u een nieuwe regel toevoegt.

Zo wordt een upgrade naar een nieuwe versie veel eenvoudiger. We moeten ons immers geen zorgen meer maken over interferenties met de standaard code van Microsoft zelf die aangepast zijn in een nieuwe versie.

Dat maakt voor u de stap naar een upgrade voordeliger doordat wij minder werk hebben.

Dynamics Nav ondersteunt nu alle apparaten.
Altijd al uw gegevens bijdehand.

Zoals u kan zien zijn er tal van verbeteringen, teveel om hier op te noemen, die het voor u als eindgebruiker een stuk productiever zullen maken.

Interesse of vragen?

Aarzel niet om uw accountmanager te contacteren of bereik ons via business@vanroey.be of 014/47.06.20.

Neem zeker ook een kijkje op onze pagina rond Dynamics NAV. We zijn ervan overtuigd dat uw business veel baat zal hebben bij deze nieuwe versie.

Tot gauw!

Joey Avondts,
VanRoey.be/Applications

Leave a Reply