Een aantrekkelijke werkgever investeert in moderne digitale tools. Enkel zo kan u de productiviteit van uw werknemers boosten en personeelsverloop voorkomen. Organisaties die nog achterna hinkelen zijn minder aantrekkelijk, zo blijkt uit een onderzoek van Unisys.

VanRoey.be | Unisys

Technologische frustratie

Maar liefst 12.000 werknemers uit 12 verschillende landen, waaronder België, namen onlangs deel aan een onderzoek van Unisys. Uit deze enquête bleek al snel dat werknemers van organisaties die achterblijven op het vlak van technologie en digitale tools, eerder geneigd zijn om uit te kijken naar een andere, aantrekkelijkere werkgever. Slechts 10% van de bevraagden geeft aan dat ze tewerkgesteld zijn binnen een bedrijf dat sterk investeert in technologie. Wat verontrustend nieuws is aangezien 36% van de respondenten kampt met een technologische frustratie op de werkvloer. Wat een groei in het personeelsverloop stimuleert en het toekomstperspectief in een ander daglicht plaatst.

Transformeer uw werkomgeving

Redenen genoeg om u als ‘achterblijver’ te transformeren naar een ‘technology leader’. Elk bedrijf zou deze stap moeten zetten. Uit het onderzoek van Unisys blijkt dat slechts 27% van de Belgische respondenten hun huidige werkgever erkent als een ‘technology leader’. Dit door de investeringen die het bedrijf doorvoert om een moderne digitale werkomgeving te creëren voor haar werknemers.

Naast het investeren in moderne digitale tools zoals: Microsoft 365, Office 365, SharePoint, Skype for Business… Blijkt ook een helder – lees modern – uitgestippeld BYOD-beleid een must. Zo geven 3 op de 5 werknemers aan dat hun IT-afdeling niet de nodige apps en webtools ondersteunt. Wat de productiviteit niet bevordert. Dit terwijl er tools bestaan, zoals: HPE Aruba ClearPass en Microsoft Enterprise Mobility + Security, die uw BYOD-beleid vereenvoudigen.

Conclusie:

Wil u een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven? Investeer dan in de nodige tools en middelen om uw werknemers tevreden te houden. Digitaal transformeren doet u best samen met een strategische ICT-partner.

Vraag onze experts om advies