Never waste a good crisis: Corona doet vraag naar ERP & CRM stijgen

“Never waste a good crisis” – De wijze woorden van Winston Churchill zijn weer actueel. Veel bedrijven werken nog met losse applicaties voor de opvolging van hun bedrijfsprocessen. Door de sterk toegenomen vraag naar ERP- en CRM-systemen leiden we af dat Corona hen heeft doen inzien dat het anders moet.

Niet dat we blij zijn met Corona, maar het kan inmiddels niet meer ontkend worden dat deze pandemie de pijnpunten van de archaïsche werkplek – als tegenpool van de moderne werkplek – brutaal blootlegde. Wie kent dat niet? Frustraties over omslachtige processen in verschillende ERP, CRM en andere toepassingen die niet of slechts halfslachtig met elkaar verbonden zijn?

Hoeveel bedrijven werken wel niet met allemaal losse applicaties binnen hun dagelijkse bedrijfsvoering? Een pakket voor facturatie (al dan niet via Excel), een systeem voor stockbeheer, soms een CRM applicatie, Outlook voor de mails, enz. Dit veelal zonder dat deze systemen met elkaar communiceren. Bovendien is er ook veel verouderde software in gebruik. Die ‘legacy software’ is niet alleen inefficiënt, maar meestal ook niet veilig. De jaarlijkse (!) updates zijn bovendien ook erg duur.

Vernieuwing of update van bedrijfssoftware wordt vaak uitgesteld wegens angst voor de complexiteit van dit proces en terughoudendheid om iets wat ‘werkt’ – ook al is dat inefficiënt, onveilig en duur – te vernieuwen.

De mobielere manier van werken die Corona met zich meebracht, heeft doen inzien dat een moderne werkplek en dito software belangrijk is. En niet enkel dat: veiligheid is steeds vaker een issue en de meeste ondernemers hebben ondertussen ook begrepen dat wie niet mee is met een moderne, efficiënte werkplek wel eens heel snel weggeconcurreerd kan worden door een jonge, dynamische en wendbare speler.

Microsoft’s digitale ecosysteem

Veel bedrijven erkennen de uitdagingen met betrekking tot hun bedrijfssoftware en gaan op zoek naar een geïntegreerd platform. Ze willen een moderne werkplek waar men zowel van thuis als van kantoor kan werken, een werkplek die efficiënt en veilig is. Informatie over klanten, sales, voorraden, facturatie, … Alle data moet geïntegreerd en up to date zijn en op de juiste momenten snel, eenvoudig en veilig voor de juiste personen toegankelijk zijn. Die hoge mate van integratie en security zijn precies de grote troeven van de Microsoft technologie.

Microsoft Power Platform

Zowel Office 365 als de bedrijfsapplicaties Dynamics 365 zijn gebouwd op het MS Power Platform, dat volledig in de cloud werkt. Dynamics 365 bestaat uit diverse onderdelen:

  • Microsoft Dynamics 365 Business Central: een ERP met alle financiële en operationele onderdelen zoals boekhouding, aankoop, verkoop, stock, projectenbeheer, productie, service, enz.
  • Microsoft Dynamics 365 Sales: een CRM voor al je commerciële activiteiten.

Dat zijn de twee meest gekende, maar vergeet zeker ook niet Dynamics 365 Customer Service, Dynamics 365 Marketing, Dynamics 365 Field Service, Dynamics 365 Project Operations en Dynamics 365 HR! Al deze onderdelen bieden procesoptimalisaties die voor diverse types van bedrijven een wereld van verschil kunnen maken. Neem nu bijvoorbeeld D365 Field service. Deze toepassing zorgt voor de opvolging van de service activiteiten door je service engineers automatisch in te plannen en hen op hun smartphone of tablet het werkorder aan te bieden. Daarop geven zij de werkuren en de verbruikte materialen in. Daarbij kunnen zij zelfs gebruik maken van een Hololens, waarmee ze niet alleen de werkorder kunnen oproepen maar ook de plannen of schema’s van de apparaten waaraan ze moeten werken.

Dit alles is uiteraard geïntegreerd met de Office toepassingen zoals Sharepoint, Outlook, Teams, Word en Excel. Met Microsoft Dynamics 365 en Office 365 zijn je documenten en data steeds up-to-date, toegankelijk voor de juiste mensen en kan je de bedrijfsprocessen optimaliseren en digitaliseren.

Plezier voor klanten, collega’s & jezelf

Investeren in moderne bedrijfssoftware is dus niet langer een kwestie van over een tool te beschikken waarmee je medewerkers hun werk kunnen beheren. Het is een zaak van je bedrijf meer concurrentiële slagkracht te geven, je bedrijfsprocessen te optimaliseren, je mensen plezier laten beleven aan hun werk, je IT omgeving veilig en technologisch upfront te houden. En last but not least: jou als manager of zaakvoerder belangrijke inzichten doen geven! Kortom, investeren in moderne bedrijfssoftware is een essentiële stap naar een moderne werkplek.

Zet je digitalisering in stroomversnelling. In een interactieve rondleiding tonen we hedendaagse mogelijkheden van de moderne werkplek. Zo ervaar je zelf hoe goed het werkt!

“De mobielere manier van werken die Corona met zich meebracht, heeft doen inzien dat een moderne werkplek en dito software belangrijk is”

Geschreven door:

Eric Goris
Specialist Dynamics 365 for Real Estate

Eric is specialist betreft Dynamics 365 ERP en CRM oplossingen. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met de opzet en workflows binnen de meest uiteenlopende of complexe omgevingen. Zijn advies in deze is goud waard.

Onze Oplossingen

ESG