Als zaakvoerder wil u uw zaakjes helemaal onder controle hebben. En liefst vanop 1 dashboard. Zonder al te grote investeringen en ingewikkelde processen.

De keuze voor een nieuw ERP (Enterprise Resource Planning)-systeem wordt door velen als bijzonder moeilijk bestempeld. Maar dit moet niet zo zijn, daarom stellen wij u graag Odoo voor. Veel eenvoudiger én toch ook uitgebreider dan de meeste ERP-systemen die u kent. Zo gaan ERP en digitale marketing bij Odoo hand in hand. Eén van de vele voordelen.

ODOO-Logo-v2-Vector

Auteur

Jonas Heyns

Sales Specialist Business Processes, VanRoey.be

Hieronder lichten we 5 redenen toe waarom Odoo uw zaak helpt groeien:

1. Eén geïntegreerde oplossing voor al uw bedrijfsprocessen

Odoo, het vroegere OpenERP, biedt u een groot gamma bedrijfsapplicaties aan waaruit u als gebruiker kan kiezen: van CRM, projectbeheer over marketing en HR tot het ontwikkelen van een website en -shop. Alles in één systeem! Odoo gebruikt u om alle bedrijfsprocessen van uw organisatie te beheren. Hiervoor kan u gebruik maken van de bedrijfsapplicaties uit de Odoo App Store, die bovendien probleemloos met elkaar samenwerken. In een organisatie is het bijhouden en terugvinden van informatie op een snelle en eenvoudige manier cruciaal.

Odoo is dus bij uitstek geschikt om alle informatie integraal én op een overzichtelijke manier te beheren. Van bijvoorbeeld contactenbeheer, via leads, prospecten, verkoop tot facturatie. Of van inkoop, via inkoopaanvragen, magazijnbeheer tot productie. Ook facilitaire informatie in uw organisatie zoals HR, marketing of financiële administratie kunnen worden beheerd in Odoo.

2. Modules zorgen er voor dat Odoo met u meegroeit

In Odoo vindt u meer dan honderden modules die kunnen worden gebruikt om de productiviteit te optimaliseren. Door het grote aantal modules is Odoo geschikt voor verschillende sectoren. U moet geen zaken op maat laten ontwikkelen. U kan met een beperkt aantal modules beginnen en stapsgewijs modules toevoegen.

3. Eenvoud siert: U bedient Odoo zoals een smartphone

Misschien niet de belangrijkste factor bij het kiezen van een ERP pakket, maar toch zeker niet onbelangrijk.

Vanaf het beginscherm herkent u meteen dezelfde stijl die u vandaag gewend bent op uw smartphone of tablet, namelijk de iconen. Elke geïnstalleerde module heeft een apart icoon op het beginscherm, waardoor het gebruik van het systeem heel eenvoudig is.

Met Odoo kan u heel snel aan de slag. Hoewel het een zeer uitgebreid pakket is, is het heel gebruiksvriendelijk. U zal uw medewerkers gemakkelijk kunnen overtuigen om de overstap naar Odoo te maken. Na enkele basistrainingen om de algemene werking van Odoo beter te begrijpen, zal u inzien hoe eenvoudig het is om vastgeroeste processen binnen uw bedrijf op een flexibele manier te optimaliseren.

4. Odoo wordt elke dag beter, net als uw zaak

Odoo doet beroep op een wereldwijd “community network”. Hierdoor worden er regelmatig updates uitgebracht, bijvoorbeeld om conform te blijven met veranderende wetgeving. Meestal gaan deze updates gepaard met het toevoegen van nieuwe features. Continu bekijkt Odoo wat trending is op het vlak van ERP en CRM, om deze verbetering vervolgens ook te integreren in haar platform.

5. Begeleiding door een Odoo-expert verhoogt het rendement

Opstarten doet u beter goed. Bij de implementatie en uitvoering van Odoo in uw zaak, wordt u best bijgestaan door een partner met kennis en ervaring. Periodieke begeleiding en training rond de nieuwe features in Odoo helpen uw medewerkers bovendien om beter te begrijpen hoe alles werkt of hoe de nieuwe features vertaald kunnen worden om de productiviteit van uw bedrijf te verbeteren.