Ruckus Networks logo

Verbind 2.500 apparaten tegelijk!

Samen met Ruckus Networks biedt VanRoey.be u een oplossing voor de meest complexe netwerken. Dankzij innoverende technologieën kan zelfs de meest complexe omgeving voorzien worden van een krachtig en stabiel wifi-signaal. Wilt u 2.500 personen of apparaten tegelijk loslaten op uw draadloze netwerk? Geen probleem op een Ruckus netwerk!

De netwerkpartner voor het onderwijs

Dankzij specifieke oplossingen richting Bring Your Own Device en het hoog aantal te verbinden apparaten is Ruckus de ideale netwerkpartner voor het onderwijs. Dit in combinatie met de expertise die VanRoey.be heeft opgebouwd binnen het onderwijs geeft een perfecte match.

Whitepaper Secundair onderwijsWhitepaper hoger onderwijs

Overal WIFI

Ruckus biedt een beter bereik dan zijn concurrenten. Meer en betere WIFI = minder access points

Betrouwbaar

De Beamflex technologie vermijdt interferentie en levert een goed signaal waar het nodig is. Je kan zelfs bepaalde toestellen voorrang geven.

Gecentraliseerd

Het beheer van het netwerk in verschillende gebouwen en locaties kan zeer simpel & centraal gebeuren. Het uitvallen van de controller zorgt niet voor de uitval van je netwerk!

Schaalbaar

U kan starten met een enkele access point en geleidelijk uw installatie laten groeien afhankelijk van de behoefte.

Veilig Netwerk

Je kan eenvoudig verschillende netwerken opzetten (personeel, bezoekers, management, …) Gebruikers krijgen automatisch een persoonlijke sleutel via unieke technologie genaamd “Dynamic PSK”.

Bring Your Own Device

Met specifieke oplossingen richting BYOD kunnen leerkrachten en leerlingen eenvoudig & veilig met uw netwerk verbinden.

Logo SmartSchool

Iedere school die met generieke wifi-wachtwoorden werkt, zal nooit exact weten wie toegang tot het netwerk heeft. Specifiek voor het onderwijs ontwikkelde VanRoey.be daarom een koppeling met Smartschool. Dit maakt het voor leerlingen en leerkrachten mogelijk om met hun Smartschool login te verbinden op het draadloze netwerk van de school.

Voordelen leerling & leerkracht:

 • Gebruiksgemak
  Geen ingewikkeld, moeilijk te onthouden wifi-wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot het draadloze netwerk.
 • Eenvoudig beheer
  Iedereen die de school verlaat zal automatisch de toegang tot het wifi-netwerk ontzegd worden.
 • Ook toegang met mobile devices
  Ook mobiele toestellen (laptops, smartphones of tablets) kunnen eenvoudig verbinden zonder eerst toegang te moeten krijgen van een ICT-coördinator.

Voordelen ICT-coördinator:

 • Two-factor authenticatie
  Gebruikers ontvangen na login met hun Smartschool-account per e-mail een wifi-wachtwoord om te kunnen verbinden.
 • Eenvoudig beheer
  Iedereen die de school verlaat zal automatisch de toegang tot het wifi-netwerk ontnomen worden.
 • Monitoring gedrag & verbruik
  Is er plots een abnormaal hoog verbruik in uw netwerk? Dan kan u heel eenvoudig opzoeken welk apparaat en welke gebruiker deze piek veroorzaakt.

Meest innovatieve technologieën

BeamFlex Smart Antenna

Beamflex is de allereerste ‘smart-antenne’-technologie die gericht signalen kan sturen naar gebruikers. Hierbij gebruikt Ruckus niet één omni-antenne, maar meerdere richt-antennes die in- en uitgeschakeld worden naargelang de noden. Dit heeft als voordeel dat een gerichte verbinding naar de gebruiker kan worden opgebouwd en dat interferentie van andere storingsbronnen geëlimineerd worden. Resultaat? Minder problemen, een hogere snelheid en een maximale dekking.

Datasheet

SmartCast (VoIP)

Ga voor glasheldere VoIP-gesprekken dankzij Ruckus. Met de gepatenteerde technologie SmartCast kan u zorgeloos via het wifi-netwerk bellen, ongeachte de gebruikte toepassing. De kracht van SmartCast zit hem in de combinatie van 4 belangrijke pijlers:

 • Prioriteiten toekennen aan VoIP-apparaten of toepassingen (Quality of Service);
 • Een feilloze overgang tussen het 3G/4G- en wifi-netwerk;
 • Innovatieve techniek om multicast videoverkeer te scheiden van het andere netwerkverkeer;
 • Gecertificeerd voor Microsoft Skype For Business.
Datasheet

Cloudpath Enrollment System

De scheiding tussen werk en privé vervaagt steeds meer. Leerlingen en leerkrachten willen steeds vaker met persoonlijke toestellen verbinden met uw schoolnetwerk. Als IT-afdeling vergt het een hele uitdaging om al deze apparaten te beheren. U wilt tenslotte ook hier de nodige controle en beveiliging inbouwen. Na connectie met een van Cloudpath voorzien netwerk, zal de gebruiker zich moeten identificeren. Medewerkers krijgen op deze manier toegang tot het beveiligde schoolnetwerk. Niet gekende profielen, bijvoorbeeld bezoekers, worden naar een afzonderlijk gastennetwerk afgeleid. Gemakkelijk en toch veilig!

Datasheet
VanRoey.be | Ruckus Smartzone

SmartZone

SmartZone is de benaming voor de schaalbare draadloze LAN controllers in het portfolio van Ruckus. Het unieke aan SmartZone is de software die voorzien wordt om de access points aan te sturen. Niet alleen biedt deze een enorme waaier aan mogelijkheden, de configuratie wordt ook nog eens rechtstreeks op de access points opgeslagen. Hierdoor zal het gehele netwerk optimaal blijven functioneren wanneer de WLAN controller een storing zou vertonen. Een voordeel die geen enkele andere fabrikant op dit moment kan voorleggen.

 • Eén centraal beheerportaal;
 • Uitgebreide schaalbaarheid;
 • Access points blijven actief bij downtime controller;
 • Uitgebreide rapportagemogelijkheden.
Datasheet

Cloud Wi-Fi

Daar er voor SmartZone nog een fysieke WLAN controller nodig is, biedt Ruckus u met Cloud Wi-Fi een online platform om het draadloze netwerk op te zetten, te monitoren en te managen. Via een gebruiksvriendelijk portaal kan u aanpassingen in de configuratie van uw access points in real-time uitvoeren. Nieuwe access points voegt u eenvoudig toe door de barcodes aan de onderzijde te scannen. Eenvoudiger kan bijna niet. Als netwerkbeheerder wordt het beheer van een wifi-netwerk kinderspel.

 • Dezelfde functionaliteiten als een fysieke controller;
 • Gebruiksvriendelijk online platform;
 • Uitgebreid aantal analyse- en rapportagetools;
 • Ook beschikbaar in een mobiele app.
Datasheet
VanRoey.be | Ruckus Smartcell

SmartCell Insight

SmartCell Insight is een bijzonder krachtige big data wifi-analyse tool die op ieder Ruckus netwerk ingezet kan worden. Historische informatie (tot wel 5 jaar terug) kan worden gebruikt om rapporteren te genereren.

Welke access points worden het meeste gebruikt, met welke toestellen (incl. besturingssysteem) wordt het meeste aangemeld of welke afdeling verbruikt de meeste bandbreedte? Dit en nog heel wat andere rapporten kan u eenvoudig via uw browser raadplegen en indien gewenst delen als PDF-bestand.

Datasheet

Wilt u samen met onze Ruckus specialisten brainstormen over uw ideale wireless oplossing? Aarzel dan niet om hen te contacteren:

Maak een afspraak

Vul onderstaande gegevens in om de Ruckus datasheets te ontvangen.

Laat u begeleiden door onze experts

Hybrid-IT

Uw organisatie in de hoogste versnelling

Road To The (Hybrid) Cloud

Gratis Azure Inspiratiesessies

Managed Services

Bekijk het webinar