"Een aanrader voor wie strategie, technologie en change management een warm hart toedragen."

Koen Van LoonSales Manager Business Solutions bij VanRoey.be
Bezoek congresintranet.nlBezoek congresintranet.nl

Verleden week nam Koen Van Loon, onze Manager Business Processen, deel aan de negende editie van het congres Intranet in Utrecht. Het programma bestond uit plenaire keynotes en breakout sessies met intranet praktijkcases. Het thema van het Congres Intranet 2017 was ‘the future of work’. De manier waarop er wordt gewerkt en hoe werk georganiseerd wordt, verandert dan ook altijd.

Hieronder leest u het verslag van Koen:

De dag starten met een file van 1u, fantastisch toch!

Goed op tijd vertrokken, dus net op tijd voor de eerste Key-note van de dag. Maar eerst langs de koffiemachine.

John Stepper trapt de dag af. Working Out Loud is zijn credo. Een boeiende sessie over hoe je bijvoorbeeld nieuwe software sneller geaccepteerd krijgt, door de eindgebruikers te betrekken.

Op zich sloot de volgende Key-note, Luis Suarez, hier mooi op aan. Ook hij gaf tips over hoe medewerkers betrokken te houden en er voor te zorgen dat er engagement is op alle vlakken.

Er kwam bitter weinig reactie toen hij vroeg: “wanneer ben jij voor de laatste keer gelukkig geweest op je werk?”. En geloof me, de Nederlanders waren anders mondig genoeg om andere vragen te beantwoorden.

Misschien dat volgende statistiek, getoond door Luis Suarez, er iets mee te maken heeft? (A Harvard Business Review)

Even verduidelijken: slechts 9% van de Nederlanders voelt zich echt betrokken bij de organisatie waar hij voor werkt of de job die hij uitoefent. Verontrustende cijfers. België werd niet vernoemd. Of dit goed of slecht is, laat ik aan jullie over.

Tot zo ver de “menselijke” kant, over hoe je medewerkers kan en moet betrekken bij de uitrol van nieuwe technologiën.

Eerst de innerlijke mens versterken en dan duiken we in de technologische keuzes die gemaakt kunnen worden.

Ik pik er 1 break-out ronde uit die me het meest is bijgebleven. De userstory bij Hero.

Of hoe een organisatie er in slaagt om 17 landen met elkaar te verbinden d.m.v. office 365.

Office 365 ondersteunt in deze case effectief de global strategy van het management: “hoe kunnen we er voor zorgen dat we slimmer communiceren en beter samenwerken tussen alle vestigingen in al die landen.”

Hero zet het hele Office 365-ecosysteem in. Niet alleen SharePoint online, maar ook Delve, Planner, Yammer, …. De ideale mix wordt hier ten volle benut om zowel het sociale, projectmatige, informatieve… aan elkaar te koppelen.

Op zich verrassend (en toch ook weer niet) hoeveel Office 365-cases in alle break-out sessies toegelicht werden. Je merkt aan alles dat het “stoffige” image van Microsoft is weggepoetst en dat organisaties Microsoft, in het bijzonder Office 365, inzetten als “hip” communicatiemiddel om zowel een sociaal als professioneel platform in te zetten in hun dagelijkse werking.

Ik kan nog wel een tijdje doorgaan met mijn relaas over het Congres, maar omdat waarschijnlijk heel wat lezers rond deze tijdspanne zullen afhaken, zullen we het hier bij laten :-).