ICT coördinatordag op 1 juni

Tijdens de vierde editie van de ICT-coördinatordag in Sint-Katelijne-Waver werden de meer dan 400 deelnemers ondergedompeld in de wereld van security én GDPR. Dat is ons dada, dus VanRoey.be was present!

Onderwijsinstellingen in het vizier

Hackers viseren niet langer alleen grote bedrijven. Organisaties van elk formaat worden aangevallen, ook scholen. Cryptolocker komt steeds meer voor, maar kan vermeden worden met een gelaagde aanpak. Die lichtten we toe.

Menselijke fouten voorkomen met FortiMail en Sandboxing

Mails zijn een vluchtig medium. Een menselijke fout is zo gebeurd. Directieleden, leerkrachten, ondersteunend personeel… behandelen dagelijks hun mailbox en een onbewuste fout zoals het aanklikken van een geïnfecteerde mail is snel gebeurd. Al uw data komen in het vizier en uw werking komt onder druk. Dit kan u voorkomen dankzij Sandboxing.

Wat betekent dit concreet? Mails gaan niet onmiddellijk naar de bestemmeling. Ze worden eerst in een gecontroleerde virtuele omgeving losgelaten. Er wordt een grondige analyse gemaakt van het gedrag van de mail in een veilige ‘zandbak’. Zo kunnen zelfs de meest recente of verdoken virussen toch geïdentificeerd worden voor ze een eindgebruiker of virusdatabases bereiken. Voorkomen is beter dan genezen: het is te laat als een virus, zelfs ongeopend, tot bij de eindgebruiker geraakt. FortiSandbox opent bovendien alle links in mails in verschillende browsers om te zien of ook zo geen malware verspreid wordt. En zelfs op de geopende pagina’s wordt nogmaals op alle links geklikt voor de zekerheid. Pas daarna wordt de mail vrijgegeven aan de bestemmeling. En menselijke fout wordt zo vermeden.

Vandaag is een gelaagde aanpak nodig
om uw infrastructuur te beschermen.

Wilt u graag weten of uw onderwijsinstelling voldoende beveiligd is voor de toekomst? Vraag dan zeker advies aan onze security experts.

[contact-form-7 id=”15968″]