Over VanRoey.be

Van Roey Automation wordt Van Roey ICT Group

25 jaar geleden werd ‘Van Roey Automation’ opgestart door Pat Van Roey.

Inmiddels is er veel veranderd.

 

Vandaag is Pat nog altijd eigenaar en General Manager van de Van Roey ICT Group. Pat zegde zijn job als ingenieur bij Philips in Turnhout op, om vanuit zijn garage computers te verkopen. Eerst deeltijds, maar daarna al snel voltijds, met een team rond zich.

Groeibedrijf

Van Roey Automation begon vanuit de Wieltjeshoeve op de Steenweg op Merksplas. Enorme groei legitimeerde een verhuis naar de huidige vestiging van de hoofdzetel in Kempenlaan 2 in Turnhout. Later volgden vestigingen in Geel, Mechelen en Antwerpen, onder de naam VanRoey.be.

Continu in beweging

Wat begon als dienstverlening voor zowel particuliere als professionele gebruikers, evolueerde naar een focus op zakelijke klanten. Eerst vooral clients (zoals PC’s, laptops, tablets en printers …) maar daarna al snel zowel infrastructuur, security, cloud, mobile, applications en diensten.

Strategisch schakelen

Het bedrijf groeide jaar na jaar. Pat en zijn team slaagden erin trends tijdig te (h)erkennen en het aanbod en de dienstverlening hieraan aan te passen. Het bedrijf werd verschillende keren ‘herdacht’: innovatie en wendbaarheid dragen we hoog in ons vaandel. Dat kan ook niet anders in onze sector.

Van Roey ICT Group

In 2011 ging Van Roey Automation op in de Van Roey ICT Group. Vandaag bestaat de Van Roey ICT Group uit vier bedrijven: VanRoey.be, Logiqstar, Sirvo en Senzyx. Hieronder stellen we u de laatste drie voor.

Security

Logiqstar, All-in-One Logistics Apps

Sinds begin 2016 maakt Logiqstar deel uit van de Van Roey ICT Group. Met hoofdzetel in de Antwerpse haven en partnerships in Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal, Denemarken en Oekraïne was dit een grote stap in de internationale groeistrategie van de Van Roey ICT Groep.

De klanten van Logiqstar zijn grote internationale logistieke dienstverleners: havenbedrijven, douanekantoren, expediteurs en logistieke bedrijven. Zij kunnen hun complexe operationele en financiële bedrijfsprocessen op een eenvoudige en transparante manier beheren dankzij een uniek platform van apps. Het biedt haar gebruiker 1 oplossing om al haar processen te managen, vanaf het eerste contact met de klant of leverancier, over de handling tot aan de facturatie en betaling. Alle data zijn continu raadpleegbaar én bruikbaar door elke betrokken partij. Zonder papieren documenten. Zonder dubbele ingave.

Het platform ondersteunt truck-, water-, trein- én luchtvracht. Logiqstar werkt modulair, klanten kunnen het platform geleidelijk aan uitbouwen. Het is uitermate flexibel en past zich eenvoudig aan aan specifieke eisen en de actuele wetten en overheidsregels.

Logiqstar is gebouwd op en gecertifieerd voor Microsoft Dynamics 365. Het platform voelt aan als maatwerk, doch 90% is standaard. Alle voordelen van Dynamics 365 gelden dus ook voor Logiqstar: eenvoudig in gebruik, familiair, compleet, schaalbaar én compatibel met alle andere Microsoft-toepassingen zoals Office 365 (Word, Excel, Outlook …) en SharePoint.  Het kan on premise én in de cloud gebruikt worden en is internationaal ondersteund door meer dan 4.000 gecertificeerde softwarebedrijven.

General Manager Pat Van Roey:Bij deze beslissing hebben verschillende elementen meegespeeld. Natuurlijk geloven wij rotsvast in de oplossing die Logiqstar logistieke dienstverleners aanbiedt. Gesterkt door de salesexpertise van het VanRoey.be-team willen wij de klantenportefeuille nog sterk uitbreiden. Dat dit wereldwijd zal gebeuren, mag gezien de sector niet verbazen. Logiqstar is een exportproduct. Het was al lang een droom om mijn bedrijf internationaal te laten doorgroeien. Ook om de ambitieuze mensen uit mijn team de kans te geven verder te groeien.

Bezoek Logiqstar.comBezoek Logiqstar.com

Logo Sirvo

digitalisering van zorgadministratie maakt meer tijd vrij voor cliënten

Sirvo heeft één eenvoudige doelstelling: zorgverleners in voorzieningen voor mensen met een beperking administratief ontlasten zodat ze meer tijd hebben voor hun cliënten. Het softwarepakket digitaliseert de versnipperde informatie in de voorzieningen en maakt ze op het juiste moment, voor de juiste persoon toegankelijk: het cliëntendossier, maar ook berichten, agenda’s, taken, handelingsplannen, rapporten….  Sirvo is er voor iedereen in deze voorzieningen: cliënt, zorgverlener, administratieve medewerkers én ondersteunende diensten.

Sirvo zorgt voor transparantie en hanteert één vaste en zeer betaalbare prijs.

Pat Van Roey, General Manager van de Van Roey ICT Group: “Ik geloof sterk in de oplossing die Sirvo zorgbedrijven aanbiedt. Meer en meer kijken we naar ICT zoals naar onze elektriciteit of telefonie: krijg ik exact wat ik nodig heb en wat kost het me per maand? Sirvo speelt hier heel handig op in. Door haar oplossing in co-creatie met klanten uit te werken en door een heel transparante prijsstrategie toe te passen (€ 10 per voltijdse medewerker per maand, excl. BTW). Ik ben de laatste jaren erg geboeid door de mogelijkheden van digitalisering voor de zorgsector, met respect voor de patiënten en zorgverleners. Deze samenwerking valt dus niet uit de lucht. Zo ben ik ook nauw betrokken bij de opstart van het Healthcare Network in de Kempen en ben ik de man achter de startup SenZYX.”

Bezoek Sirvo.beBezoek Sirvo.be

Logo Senzyx

Senzyx, een start-up in de zorgsector

Lage Rugpijn (LRP) is een veel voorkomend, hardnekkig en kostbaar gezondheidsprobleem, met vaak een aanzienlijke impact op het dagelijks functioneren. 51 tot 90% van de mensen krijgen op een bepaald moment in hun leven te maken met LRP. Wereldwijd is chronische LRP (CLRP) de meest voorkomende en duurste werk gerelateerde aandoeningen van het bewegingsapparaat. Verpleegkunde is geïdentificeerd als een hoog-risico beroep voor de ontwikkeling van beroeps gerelateerde LRP.

SenZYX voorkomt én geneest lage rugpijn door in te zetten op preventie van en individuele begeleiding bij lage rugpijn. De oplossing is eenvoudig. U downloadt onze app op uw favoriete mobiele toestel en brengt een kleine sensor aan op uw lichaam die draadloos in verbinding staat met uw toestel. Vervolgens gaat SenZYX voor u aan het werk: SenZYX monitort permanent de houding van de gebruiker, rapporteert de dagelijkse activiteit ( aantal uren zit houding , uren beweging , stappen, trappen, uren in de wagen … ) en zorgt via een backoffice toepassing, die de data doorgeeft aan eerste- en tweedelijns zorg, voor een eenvoudige opvolging door de zorgdeskundige. Deze kan zorgen voor psychologische hulp, aanpassingen in werkschema of methodieken en trainingsschema’s voor de gebruiker in een eventueel preventie- of revalidatie proces. We spreken hier dan ook van een MULTIDISCIPLINAIRE behandeling van CLRP.

Door het gebruik van sensoren met onmiddellijke feedback op de lage rug werd reeds aangetoond in proefprojecten  dat een reductie mogelijk is van meer dan 50 % van de arbeidsongeschiktheid door LRP mogelijk is bij  verpleegkundigen.

General Manager Pat Van Roey: “Met SenZYX richt Van Roey ICT Group zich tot twee verschillende doelgroepen. In de eerste plaats is er de professionele markt. Verpleegkundigen hebben bijvoorbeeld veel last van lage rugpijn. In de tweede plaats is er de retailmarkt, met de sportieve gebruiker. Het zal echter nog even duren eer de slimme sensor op de markt is. Ons proeftuinproject, met middelen van Crosscare, duurt twee jaar. Einde 2018 zou SenZYX klaar moeten zijn voor de markt.”

Bezoek SenZYXBezoek SenZYX

Over VanRoey.be & Van Roey ICT Group

Trust Digital.
Create Wonderful Things

Business, strategie en ICT. Hand in hand.

Geschiedenis &
Van Roey ICT Group

Logiqstar, Sirvo & Senzyx al leren kennen?

Duurzaam, betrokken
gezond & sportief

We staan in de wereld. Ontdek ons MVO beleid.

Laat u begeleiden door onze experts

of blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Hybrid-IT

Uw organisatie in de hoogste versnelling

Security Strategie

Ontvang een voorstel op maat van uw organisatie

Managed Services

Bekijk het webinar