Met de Run To Walk Again (RTWA) zamelt To Walk Again op een uitdagende en sportieve manier geld in om haar werking te ondersteunen: elk team dat deelneemt engageert zich om minstens € 3.000 te verzamelen én loopt en fietst samen 7 marathons. Binnen 3 maanden is het zover, op 22 en 23 september vindt de 7e editie plaats bij Sporta in Tongerlo.

VanRoey.be is structurele partner van To Walk Again en is dan ook heel fier dat ook dit jaar weer heel wat sportieve VanRoey’ers klaar staan om mee te doen. Omdat we in 2018 ons 25-jarig bestaan vieren, willen we graag € 5.000 inzamelen.

Tijdens de voorbereiding bleek dat wij niet alleen een sportief bedrijf zijn, maar ook een quizbedrijf. En dus hebben onze quiztalenten hun krachten gebundeld voor de 1ste Quiz To Walk Again op vrijdag vrijdagavond 7 september om 19.00 uur in Geel. Meer dan 50 medewerkers van VanRoey.be zijn die avond in de weer voor To Walk Again.

Quiz To Walk Again

Het concept is eenvoudig. U kan één of meerdere ploegen (tot 5 deelnemers) inschrijven voor de Quiz To Walk Again. De Quizvragen zijn heel divers en voor iedereen toegankelijk. Verwacht u dus vooral niet aan vragen over de nieuwe Fortigate, Microsoft Azure of Simplivity, hoe boeiend wij dat ook vinden ?. De vragen worden niet alleen door VanRoey’ers gesteld, maar ook door BV’s zoals Wout Van Aert, Marc Herremans, Hans Bourlon, Gert Verhulst, Patrick Van Gompel en Wouter Torfs. Ons team voorziet u ondertussen van de nodige spijzen en dranken.

Geen quiz fanaat, maar toch goesting om ons te steunen? U kan een vrije bijdrage storten op het rekeningnummer van TWA BE04 1431 0086 3331. Het is belangrijk dat u “RTWA + Heroes for Superheroes” vermeldt. Vanaf een gift van 40 euro ontvangt u in februari van 2019 een fiscaal attest vanwege To Walk Again.

Wat is de Run To Walk Again?

De Run To Walk Again is een teambuilding- en fundraisingactiviteit waarbij een afstand van 300km (7 marathons) dient overbrugd te worden tussen zaterdagochtend 22 september en zondagmiddag 23 september. Teams bestaan uit lopers (begeleid door fietsers) en minimum 1 handbiker. Dat doen zij in estafettevorm, waarbij zij volledig zelf plannen wie wanneer in actie komt, waar en na hoeveel kilometer de teamleden elkaar aflossen en hoe ze het onderweg en in het RTWA-village gezellig maken. Ze laten zich sponsoren voor hun deelname en de opbrengst gaat integraal naar To Walk Again vzw, de stichting van Marc Herremans.

Waarom kiest VanRoey.be
voor To Walk Again?

De Van Roey ICT Group is sinds 2016 structurele partner van To Walk Again. De organisatie ligt ons heel nauw aan het hart. Niet geïnspireerd worden door het doel en het enthousiasme van het team, is dan ook héél moeilijk.

Oprichter Marc Herremans, het team en heel wat vrijwilligers zetten zich in om Vlaamse rolstoelpatiënten – en dat zijn er toch meer dan 52.000 – actief deel uit te laten maken van onze samenleving. ‘Actief’, dat mag u hier heel letterlijk nemen.
Sport en bewegen zijn dé manier bij uitstek om u zowel fysiek als mentaal goed in uw vel te voelen. Maar voor rolstoelpatiënten is dit logistiek en financieel een uitdaging. Hoe erg zou het zijn dat uw handicap er ook nog eens voor zou zorgen dat u niet meer kan sporten? To Walk Again organiseert een sportaanbod en sportvakanties voor bijna alle sporten. Voor sportkampen investeert To Walk Again tussen € 500 en € 1.500 per kind. Sport en bewegen zijn dé manier bij uitstek om u zowel fysiek als mentaal goed in uw vel te voelen. Maar voor rolstoelpatiënten is dit logistiek en financieel een uitdaging. Hoe erg zou het zijn dat uw handicap er ook nog eens voor zou zorgen dat u niet meer kan sporten? To Walk Again organiseert een sportaanbod en sportvakanties voor bijna alle sporten. Voor sportkampen investeert To Walk Again tussen € 500 en € 1.500 per kind.

Ook het werk van het postrevalidatiecentrum Revalution is inspirerend. Dwarslesiepatiënten, CVA- of prothesepatiënten bij wie de klassieke revalidatie stopgezet worden, kunnen hier terecht. Zij worden uitgedaagd om in beweging te blijven. Het centrum biedt een stimulerende en progressieve postrevalidatie op maat, gebruikmakend van de nieuwste technologieën en natuurlijk onder deskundige begeleiding. Opvallend zijn de exoskeletons, waarbij een aantal patiënten terug kunnen stappen, een fysieke en mentale opkikker. Maar deze pakken kosten bijna € 100.000 per stuk.