Servers

Meer dan ooit de beste investering

voor uw organisatie

Servers zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd. Absurde performantie en hoge betrouwbaarheid gaan hand in hand en uitgebreide schaalbaarheid ondersteunt uw groei.

Als (o.a.) HPE Gold Partner bent u bij ons aan het juiste adres voor advies, installatie, beheer en onderhoud… aan scherpe prijzen.

Het gaat hard

VanRoey.be | HPE Gold Partner

Continuïteit, snelheid

U, uw collega’s, maar ook uw cliënteel hebben de hoogste vereisten: databases met miljoenen records moeten in milliseconden geraadpleegd worden. Communicatie moet ten allen tijden direct en zonder storing gebeuren. Want time is money. In hedendaagse hyperefficiënte gedigitaliseerde wereld draait alles om snelheid, continuïteit en veiligheid. Uw servers zijn meer dan ooit het hart van uw organisatie. Uitval moét te allen tijde vermeden of direct opgevangen worden.

Schaalbaarheid

Waar we enkele jaren terug een dubbele ‘quadcore’ met +1.000 IOPS (Input/outputs per seconde) als high-end bestempelden, configureren we vandaag soms servers met 2x 22 cores. Met geavanceerde hyperthreading wordt dit aantal nogmaals verdubbeld en slagen we er in maar liefst tot 88 virtuele machines op één server te draaien. Gecombineerd met de juiste SSD storage behalen we meer dan 60.000 IOPS. Uw organisatie loopt op wieltjes.

Download!

Download gratis E-Book!

Gelieve onderstaande te vervolledigen. U ontvangt de link naar het E-Book in uw mailbox.
Interesse in hybrid IT en Infrastructure as a service?
U ontvangt volgende documenten gratis in uw mailbox!


 • - E-Book Hybrid IT For Dummies (EN)
 • - E-Book HPE Infosight (NL + EN)
 • - E-Book Master The Cloud Cliff (EN)

Een gemiddelde KMO tot 50 ICT-gebruikers is doorgaans volledig gesteld met 1 of 2 servers. Verouderde infrastructuur vervangen door hedendaagse servers is bijna altijd een goede zet.

Server? Ik wil de Cloud!

Server of Cloud? Of hybride...

Iedere CEO en CIO worstelt vandaag met de vraag: “To Cloud or not to Cloud?”. De Cloud biedt vele voordelen, maar er heerst veel desinformatie. Kort samengevat: de Cloud kán enorme voordelen bieden, maar enkel

voor erg specifieke toepassingen. In realiteit moet iedere omgeving een stevige denkoefening ondergaan alvorens te kiezen welke applicatie waar draait. Het is in deze denkoefening dat VanRoey.be uitblinkt.

Met uw hoofd in de wolken? Een volledige migratie naar de Cloud is zelden aan te raden. De ideale omgeving is meestal een combinatie van beide: hybride. Ook al houden we zelf óók van de Cloud, we doorprikken toch enkele mythes:

“In de Cloud kan ik geen virussen oplopen”

Wanneer u met IaaS (Infrastructure as a Service) een server huurt is security géén factor die de Cloud provider voor zich neemt. U blijft verantwoordelijk voor de bescherming van uw data. Uw Windows Server in de Cloud voorziet u dus zelf van ontdubbeling, Firewall, antivirus…

“In de Cloud hebben we onderhoud noch back-up nodig”

U huurt in realiteit servers. Dus configuratie, software updates en back-ups dient u zelf te voorzien. Wanneer uw server getroffen wordt door ransomware of dataverlies is deze zonder aparte back-upserver definitief verloren. Het is een illusie te denken dat alles voor u geregeld wordt.

“De Cloud is altijd sneller”

Uw lokale (10) Gigabit netwerk is altijd sneller voor dataoverdracht. Een fileserver in de cloud is zelden een goed idee. Daarbij bieden courante cloudproviders ‘vanaf 500 IOPS’ aan (input/output per seconde). Op zich niet slecht, maar lokale servers met SSD behalen al gauw +60.000 IOPS. Veel beter voor databases.

“De Cloud is altijd goedkoper”

Wanneer we samen de denk- en rekenoefening maken voor een razendsnelle, volledig ontdubbelde, geback-upte omgeving blijft on-premise meestal veel goedkoper dan IaaS. Ook met managed services om gelijkaardige zorgeloosheid en continuïteit te bieden als de Cloud. Bij PaaS of SaaS is het afhankelijk van de situatie een ander verhaal.

“Iedere organisatie heeft unieke verwachtingen. Je goed Informeren en alles tot in de kleinste details bespreken is essentieel alvorens te beslissen of er voor nieuwe servers of de cloud gekozen wordt. Meestal ligt de beste oplossing in het midden: in een hybride omgeving.”

Bart Van VugtOperations Manager & Innovation VanRoey.be

On Premise / IaaS / PaaS / SaaS

Wat is het verschil?

U wilt zich concentreren op uw core business, op continuïteit. Hedendaagse infrastructuur is enorm complex; zo-ook het beheer ervan. Het is dus begrijpelijk dat organisaties naar de Cloud willen evolueren maar het is belangrijk te weten waar u aan toe bent en wie welke verantwoordelijkheden draagt:

Wie heeft welke verantwoordelijkheid?

 .
On Premise

Infrastructuur binnen de grenzen van uw organisatie. Logischerwijs valt het volledige beheer ervan in uw handen (…of onze handen wanneer u voor Managed Services kiest).

 • Uw data blijft binnenshuis (Privacy / GDPR)
 • Maximale snelheid binnen organisatie
 • Goedkoop per (virtuele) server/applicatie

IaaS
Infrastructure as a Service

U huurt één virtuele server in de cloud. U beheert nog steeds besturingssysteem, data, back-ups, beveiliging en applicaties… Prijzen zijn hoger op lange termijn.

 • Uptime garanties en ‘met een klik’ te upgraden
 • Geen zorgen om virtualisatie, server- en storage racks
 • Geen belasting van eigen ruimte, energie en netwerk

PaaS
Platform as a Service

Soms heeft u enkel een specifieke applicatie nodig, maar wel mét toegang tot de database. Bv. een SQL toepassing. U beheert zo enkel desbetreffende database en applicatie.

 • No-nonsense gebruik & licenties. Zorgeloos werken
 • Optimale snelheid en gebruiksgemak
 • Toch nog toegang tot database

SaaS
Software as a Service

U krijgt een applicatie geserveerd en hoeft zich nergens zorgen om te maken. Maar U bent 100% afhankelijk van uw cloudprovider en diens beslissingen.

 • No-nonsense gebruik & licenties
 • Geen enkele zorg om configuratie en onderhoud
 • 100% Zorgeloos werken

Iedere specifieke situatie dient nauwkeurig afgetoetst te worden aan uw vereisten

Vormt internetbandbreedte een bottleneck? Wie doet welk beheer? Is de kennis voldoende? Wordt uw firma technisch werkloos als het internet uitvalt? Hebben we het over meerdere vestigingen? Europees of wereldwijd? Gebruiken onze klanten onze site of applicaties (inter)nationaal? Heb ik gevoelige data? …

De investering
verspreiden

Als Financiële directeur ziet u graag stabiliteit en voorspelbaarheid. Grote ICT (CAPEX) investeringen worden dus liever vermeden of minstens gespreid. Dit speelt in de kaarten van de Cloud denkt u?

Correct, maar d.m.v. een operationele lease maken we van uw server een voorspelbare wederkerende uitgave.
Hetzelfde geldt voor het onderhoud en ondersteuning op uw server (OPEX); Met managed services vermijdt 

u voor een vast bedrag per maand storingen. Uw netwerk en server(s) worden op contractuele basis gemonitord en up to date gehouden. Ook bij technische problemen wordt u veel efficiënter geholpen.

Waarom VanRoey.be?

25 jaar
Ervaring

Bij duizenden zeer gevarieerde alsook gelijkaardige omgevingen in zowat elke sector. Lees meer.

Hoogste
Partnerships

Met topmerken als HPE, Fortinet, Microsoft, Telenet, Veeam, HP Inc., VMWare… Bekijk alle.

Maximaal
gecertificeerd

We hebben gecertificeerde Level 2 en Level 3 specialisten die de moeilijkste configs de baas zijn.

Level 1 Specialist

Deze generalisten hebben een zeer brede kennis. De meeste relatief eenvoudige of vaak voorkomende problemen kunnen zij snel en zelfs vanop afstand verhelpen. Zij omvatten vaak merendeel van uw huidig ICT personeel.

Level 2 Specialist

Waar het een relatief onervaren generalist te high-end wordt komt de Level 2 Specialist aan bod. Hij stapt in de wagen en kan met tal van certificaten en jaren ervaring problemen grondig onderzoeken en de oorzaak identificeren en mogelijks oplossen. Als het ook zijn petje te boven gaat brengt hij of zij rapport uit bij de Level 3 specialist.

Level 3 Specialist

Met eindeloos veel respect noemen we dit onze 'vakidioten'. Met een berg kennis en jaren ervaring aan boord onderscheiden ze zich van Level 2 specialisten door maximaal gecertificeerd te zijn in specifieke oplossingen. Uit het blote hoofd weten ze dus exact wat te doen in de meest complexe situaties. Ze kunnen niet alleen de echte breinbrekers oplossen, maar u ook bijstaan met expertise en begeleiden in het gebruik van extreem high-end oplossingen om er maximaal rendement uit te halen.

Managed
Services

We kunnen het complexe onderhoud en beheer overnemen met harde garanties op continuïteit

Laat u begeleiden door onze experts

of blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Hybrid-IT

Uw organisatie in de hoogste versnelling

Security Strategie

Ontvang een voorstel op maat van uw organisatie

Managed Services

Bekijk het webinar