Overlay | VanRoey.be

Social distancing verzekerd dankzij SecureGate

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Social distancing is een uitdaging voor bedrijven

Om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, zijn bedrijven genoodzaakt drastische maatregelen te nemen. De gezondheid van hun werknemers moet immers verzekerd worden. Social distancing is daarbij de belangrijkste regel om in acht te nemen. Dit is echter niet altijd evident. Neem nu bijvoorbeeld een kleedkamer. Door de verplichte anderhalve meter afstand, daalt de capaciteit. Gevolg? Wachtrijen, net als bij de bakker op de stoep. Wat voor tijdsverlies en bijhorende frustraties kan of zal zorgen.

Creatieve noodoplossingen

Een toonaangevend cosmeticabedrijf uit de Kempen werd exact met deze problematiek geconfronteerd. Omdat de werknemers sowieso in een zuivere omgeving werken, dragen ze o.a. speciale schorten of overschoenen. Iedereen passeert dus de kleedkamer. Tijdens shiftwissels vaak met veel mensen tegelijk.

COVID-19 vroeg om snelle maatregelen: er werd prompt een batterij aan containers geïnstalleerd om als extra kleedruimte te dienen. Een lange overkapping zorgde ervoor dat werknemers niet in de kou en de regen moesten aanschuiven. Om alles in goede banen te coördineren werd aanvankelijk een klein legertje stewards ingezet. Deze wezen iedereen een kleedruimte en plaats toe, op basis van een magneetbord waar de status gemonitord werd. Zo kon er in één oogopslag gecontroleerd worden of er niet teveel mensen samen in een ruimte aanwezig waren.

Zet je digitalisering in stroomversnelling. In een interactieve rondleiding tonen we hedendaagse mogelijkheden van de moderne werkplek. Zo ervaar je zelf hoe goed het werkt!

Er werd dus snel en creatief ingespeeld op de opgelegde social distancing maatregelen. Toch was het systeem met het magneetbord foutgevoelig. Bovendien zorgde de noodzaak aan stewards voor een extra inzet van mankracht. Het bedrijf ging daarom op zoek naar een geautomatiseerde, intelligentere oplossing. De grote uitdaging daarbij was echter dat die oplossing heel snel beschikbaar moest zijn.

SecureGate: een intelligente en duurzame oplossing

Met SecureGate kwam die oplossing er heel snel. Snelheid was gezien de acute nood een absolute voorwaarde. De basiscomponenten en de kennis waren bij VanRoey.be reeds beschikbaar: RFID sensoren, een secure WiFi netwerk, de kennis om data uit een badgesysteem te koppelen en uit te lezen, monitoring en visualisatiesoftware. Specialisten uit verschillende teams bouwden het geheel samen in een stijlvolle plug & play kiosk. Na een drietal weken werd heel het systeem opgeleverd en in gebruik genomen. Niet enkel de beschikbare kennis en middelen, ook het belang van de oplossing versnelde de implementatie. Bijkomende hardware (zoals geautomatiseerde fysieke draaipoortjes) werden nog even overwogen, maar impliceerde een tamelijk omslachtige installatie, met veel logistiek en kablering.

Als de werknemers nu de overkapte wachtzone binnenkomen, wordt hun badge uitgelezen. Op een scherm zien ze hun naam met daarbij een locatie verschijnen waar ze zich kunnen omkleden. Hun aanwezigheid in de kleedruimte wordt geregistreerd en zodra die beschikbaar is, wordt die aan een volgende wachtende toegewezen.
SecureGate-LogoEr is nu nog maar één steward nodig om gans de routing van werknemers te superviseren. Op anderhalf uur tijd passeren er zes waves van telkens een ganse shift in een afdeling. De werknemers zelf reageren tevreden op het systeem. Het verloopt vlot en de social distancing is verzekerd in alle comfort. De enige opmerking is dat ze tijdens het wachten graag sport willen zien op de schermen. Maar dan zou het wel eens heel druk kunnen worden in de wachtzone…

Conclusie

Met SecureGate is er dus een gebruiksvriendelijke en intelligente oplossing voorhanden om de routing van mensen te beheren. Wellicht is het in deze vorm een tijdelijke oplossing om op een efficiënte manier aan de social distancing maatregelen te voldoen. Prijs/kwaliteit de perfecte oplossing voor dit project. De toepassingen zijn echter veeltallig en zullen ook na COVID-19 hun weg vinden naar bedrijven, organisaties en events. Meer info vind je hier.

SecureGate Demo

Wil je zien hoe het werkt? Wat de mogelijkheden zijn en hoe je SecureGate kan integreren binnen jouw organisatie? We geven je graag meer info of een vrijblijvende demo in ons Experience Center in Geel.

“Met SecureGate is er een gebruiksvriendelijke en intelligente oplossing voorhanden om de routing van mensen te beheren.”

Geschreven door:

Nicolas Mertens
IoT Cloud Solution Architect

Als Solution Architect IoT is Nicolas ideaal geplaatst om de functionele wensen van een klant te vertalen naar de gepaste technische oplossing. Vanuit deze rol heeft hij zich verder gespecialiseerd in Industrial IoT waarbij Remote Monitoring & Predictive Maintenance centraal staan.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerde info

Optimaliseer bedrijfsprocessen & services. Haal met sensoren data uit je bestaande assets en verrijk je ERP-omgeving, database architectuur of MS Power Automate…
Kom de nieuwste technologieën ervaren om jouw werknemers te ondersteunen, klanten beter van dienst te zijn en je bedrijfsvoering of producten te optimaliseren!
Of bezoek webstore.be om producten te vinden en te bestellen