Steeds meer vrouwelijke IT Engineers bij VanRoey.be

Uit cijfers van Agoria blijkt dat de Belgische economie dit jaar 16.000 extra digitale experts nodig heeft. Helaas is de vraag groter dan het aanbod. Zo ook bij VanRoey.be, dat op dit moment meer dan 30 openstaande vacatures telt. Vooral Security Engineers vormen een probleem. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer vrouwen lijken te kiezen voor een technische job in IT.

Toenemend belang van cybersecurity

In tijden waar steeds meer toestellen via het internet met elkaar verbonden zijn, groeit het belang van cybersecurity. Steeds meer bedrijven maken daarom van security een topprioriteit. Materie waar VanRoey.be zich al jaren in verdiept. Met succes, want eerder dit jaar werden we door Fortinet nog erkend als EMEA Growth Partner Of The Year.

Door het toenemend belang van cybersecurity en het succes dat VanRoey.be hierin boekt, stijgt ook de nood aan Security Engineers. Deze vinden blijkt niet altijd evident. Roel Van Looy, Technical Manager Networking & Security bij VanRoey.be getuigt: “Het aantal securityprojecten is de afgelopen jaren exponentieel gestegen. Om deze groei te kunnen handhaven is een verdubbeling van het aantal FTE’s noodzakelijk. Concreet betekent dit nog minstens 5 nieuwe Security Engineers dit jaar. Geen eenvoudige opdracht als je weet dat specifieke technische kennis en relevante ervaring belangrijke vereisten zijn. Gelukkig bieden we met ons Next-Gen project ook andere geïnteresseerden (bv. schoolverlaters) een 6 weken durende, betalende on-the-job training aan.”

Wij zoeken, zoek jij?
Samen met honderden collega’s bij duizenden klanten voor miljoenen mensen. Zin om mee te schrijven aan dit verhaal? Stel je dan kandidaat voor een vacature!

Steeds meer vrouwelijke IT Engineers

Terwijl het technisch team bij VanRoey.be vroeger uitsluitend uit mannen bestond, zijn er de jongste jaren steeds meer vrouwen werkzaam. Binnen het Networking & Security Team van Roel zijn er op dit moment 3 vrouwelijke IT Engineers aan de slag: Yoni, Els en Lien. Els, ondertussen al 8 jaar bij VanRoey.be, vertelt graag over haar job als Security Engineer: “Het klantencontact gecombineerd met de technische complexiteit maakt mijn job iedere dag boeiend en afwisselend. Bovendien zijn er ook af en toe installaties in het buitenland wat voor extra variatie in de job zorgt.”

Voor alle duidelijkheid: ook mannelijke IT Engineers zijn welkom. Een overzicht van alle openstaande vacatures vind je op https://www.vanroey.be/jobs/.

“Het aantal securityprojecten is de afgelopen jaren exponentieel gestegen. Om deze groei te kunnen handhaven is een verdubbeling van het aantal FTE’s noodzakelijk. Concreet betekent dit nog minstens 5 nieuwe Security Engineers dit jaar”

Geschreven door:

Tom Hufkens
Marketing Manager bij VanRoey.be

Al bijna 15 jaar een vertrouwd gezicht bij VanRoey.be. Letterlijk en figuurlijk: want door zijn rol als Marketing Manager staat hij regelmatig centraal in onze communicatie. Zijn ervaringen m.b.t. nieuwe marketingmethodes pent hij neer in zijn blog Tech4Marketing.be.

Onze Oplossingen

ESG