IT is onlosmakelijk verbonden met de manier waarop we vandaag business doen en wordt volledig gestuurd door onze moderne noden. Denk maar aan hoe jij van overal kan werken met je tools, hoe eenvoudig je in teamverband kan werken aan projecten en hoe data doorheen je organisatie stroomt.

Cloud computing betekent een enorme verschuiving in de manier waarop bedrijven vandaag omgaan met hun data en IT in het algemeen. Het is niet zomaar een ander platform, het is een volledig nieuwe manier van zaken doen.

De drijvende kracht kan je groeperen in vier onderdelen:

Stijn DockxStijn Dockx

Licentie & Software Asset Management Consultant

 +3214470654
stijn.dockx@vanroey.be

Business Value Cloud | VanRoey.be

Het is een kwestie van je manier van werken aan te passen naar een agile model (snel wendbaar). Dit zal zijn impact hebben: het spreidt je kosten, verbetert flexibiliteit maar ook de service die je aan je klanten kan leveren.

Het stelt je in staat om in een handomdraai nieuwe services, toepassingen en mogelijkheden aan te bieden. En wanneer een nieuwe dienst niet aanslaat kan je deze even snel weer afvoeren zonder dat je met een financiële kater blijft zitten van aangekochte hardware voor een testproject.

Kijk naar nieuwe technologieën zoals Artificiële Intelligentie, Internet Of Things en de gehele digitale transformatie. Deze zaken zijn zeer moeilijk uit te rollen in een lokaal scenario omdat de testruimte zeer moeilijk in te schatten is. Wanneer je hiermee aan de slag wil zal je ofwel nieuwe hardware moeten aanschaffen, waardoor je een lange tijd in een voorbereidende fase zit (de hardware moet opgeleverd worden), ofwel ga je meteen aan de slag in een cloudmodel waar de nodige infrastructuur per direct gebruikt kan worden.

Een migratie naar de cloud van bepaalde resources dwingt je IT dienst om mee te gaan in deze flexibele business noden. Vandaag is het een kwestie om ervaring op te doen zodat je klaar bent om de evolutie te volgen. De trein is vertrokken, je kan hem nog inhalen maar je zal wel moeten lopen.