Geen onderdeel van een categorie

Touch the future met de nieuwe Epson interactieve projector met finger-touch technologie

By 17 Februari 2014 No Comments

Epson Epson heeft vorige week tijdens ISE een nieuwe reeks projectoren met ultrakorte projectieafstand voor het onderwijs aan de wereld getoond.

De nieuwste telg beschikt zelfs over mogelijkheden voor finger-touch bediening. Met de EB-595Wi kunnen gebruikers interactief werken met het geprojecteerde beeld met behulp van hun vingers. Hierdoor kunnen docenten, studenten en leerlingen volledige controle nemen en worden lessen nóg interessanter. Dit is precies wat je mag verwachten van ‘s werelds grootste fabrikant van projectoren.

Met de EB-595Wi kunnen leraren, docenten, leerlingen en studenten tot maximaal zes vingertoppen of één van de twee interactieve pennen gebruiken om direct op het geprojecteerde beeld aantekeningen te maken. Hierdoor is het eenvoudiger dan ooit om notities toe te voegen, diagrammen te maken of aantekeningen op video’s te maken. De bediening op het scherm is gemakkelijk te gebruiken voor het wisselen van dia’s, het kiezen van een bron/ingang en zelfs het opslaan van een illustratie, en dat allemaal met behulp van uw vingertoppen. Dankzij het ontwerp met ultrakorte projectieafstand kunnen gebruikers rechtstreeks interactief aan het werk gaan met hun presentaties, terwijl schaduwen en verblindend licht tot een minimum beperkt blijven.

Trevor Holt, productmanager bij Epson Europe, zegt: “Bij finger-touch bediening staat directe interactiviteit via natuurlijke gebaren en handelingen centraal; gebruikers hoeven helemaal niets te leren. Docenten zullen finger-touch bediening heel handig vinden om snel een bepaald punt te benadrukken of om tijdens lessen aanvullende aantekeningen te bieden. Ze hoeven niet eerst naar de interactieve pen te zoeken. En leerlingen en studenten kunnen direct op het geprojecteerde beeld een bijdrage leveren. Het mooie van dit product is dat gebruikers die dat willen, ook gewoon de twee interactieve pennen kunnen gebruiken.”

De twee nieuwe interactieve pennen reageren nu nog beter en zijn nog gebruiksvriendelijker, dankzij het verbeterde, lichtgewicht ontwerp. Hiermee kunnen docenten en leerlingen gelijktijdig op het scherm schrijven, met ieder een eigen pen, wat de samenwerking verbetert. Dankzij het unieke ontwerp van de EB-595Wi kunnen gebruikers tot in de hoeken van het scherm schrijven, tekenen of aantekeningen maken dankzij de installatie zonder stuurprogramma’s en met automatische kalibratie kan iedereen snel aan de slag. Met de whiteboard-modus voor het maken van aantekeningen zonder pc, hoeven docenten hun computer niet eens aan te zetten.

ProjectorVideo

Leave a Reply