Vandaag gebruikt 80% van de Vlaamse basisscholen bingel, een digitaal leerplatform waarmee leerlingen de leerstof thuis verder online inoefenen. Vandaag lanceert Uitgeverij VAN IN Bingel Raket, een app die het gebruik van Bingel in de klas wil stimuleren. Hiervoor zijn tablets in de klas nodig. VAN IN kiest hierbij VanRoey.be als exclusieve partner voor het leveren van android tablets gecombineerd met toebehoren, veiligheidsinstellingen én training.

Bingel Raket

Wanneer je kinderen school lopen in een Vlaamse basisschool, ken je Bingel wellicht al. Bingel is hét digitale leerplatform voor het Vlaamse basisonderwijs, gebruikt door 80% van de scholen. Leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar kunnen online oefeningen maken voor taal, rekenen, godsdienst, spelling en nog veel meer. ‘Spelenderwijs’ begrijpen en leren ze sneller en onthouden ze de stof langer.

Bingel wordt vandaag vooral thuis gebruik. Vandaag lanceert uitgeverij VAN IN Bingel Raket. Hiermee doet Bingel nu ook in de klas haar grote intrede. De leerling gebruikt een tablet en neemt via de app een foto van zijn of haar schrift. De app herkent deze pagina – ook al is die helemaal volgeschreven – en biedt de leerling extra oefeningen of een duidend filmpje. Bingel Raket zorgt er zo voor dat elke leerling op eigen tempo kan werken in de klas. De leerkracht krijgt realtime data door, kan het leerproces van de leerlingen beter inschatten en de leerlingen meer op maat begeleiden.

VanRoey.be levert de tablets

Om Bingel Raket te kunnen gebruiken, zijn tablets in de klas nodig. Er zijn er heel wat op de markt. Bram Smets, Sales Manager onderwijs: “Vaak zien scholen door de bomen het bos niet meer. Omdat het om grote investeringen gaat, kies je best meteen juist. Daarom ging uitgeverij VAN IN met ons in zee. We gaan ook verder dan alleen het leveren van de tablets en kunnen bijvoorbeeld bekijken of de infrastructuur van de school klaar is voor het intensief gebruik van tablets. Daarnaast zetten we ook in op security en voorzien we training zodat de implementatie vlot verloopt.”

Het aanbod? Scholen tekenen – op basis van leasing – in op een pakket van vijf robuuste Samsung tablets met android besturingssysteem, gecombineerd met toebehoren (tablettas, laadstation en beschermhoes) én met de nodige digitale veiligheidsinstellingen. Bij dit pakket hoort ook een training op maat. Hiervoor betalen scholen een vast bedrag per maand. Daarnaast biedt Vanroey.be de scholen ook een ICT-scan, want werken met tablets vraagt wel een ICT-infrastructuur die up to date is.

Meer weten?