Header Image overlay

Van Stagiair naar Consultant Modern Workplace: Het verhaal van collega Milan

Hybride werken is here to stay en dat vraagt een volledig digitaal geïntegreerd systeem. Microsoft 365 staat hiervoor bekend. De afdeling ‘Modern Workplace’ bij VanRoey.be is verantwoordelijk voor de implementatie van Microsoft tools als SharePoint Online of Microsoft Teams. Collega Milan Holemans is als Technical Consultant binnen het SharePoint Team gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Wij vroegen naar zijn achtergrond en hoe hij zijn dagen vult als consultant bij VanRoey.be.

Computergeek

TI-84+ “In het middelbaar studeerde ik Wetenschappen Wiskunde. Als afstudeerproject moesten we een ‘TI 84+’ programmeren – dat is een draagbare grafische rekenmachine. Ik ben altijd al een computergeek geweest dus ik moet je niet vertellen dat het project mij op het lijf geschreven was. Mede door dit project twijfelde ik niet langer over mijn studiekeuze en ging voor Toegepaste Informatica. Aan de Thomas More hogeschool legde ik mijn theoretische basis. Bij VanRoey.be deed ik mijn eerste praktijkervaring op tijdens mijn stage als .NET Developer.”

Van stagiair naar vast contract

Milan startte in 2019 als stagiair .NET Developer. Hij hielp er onder andere mee aan de ontwikkeling van SenZYX. Een sensor met bijhorende applicatie voor mensen met rugklachten. “De opdrachtomschrijving was zeer ruim waardoor ik veel kans heb gekregen om nieuwe dingen bij te leren. De bedoeling van deze sensor was om mensen met rugklachten op regelmatige basis oefeningen te laten doen en hen inzage te geven over hun houding. Op die paar weken heb ik minstens evenveel bijgeleerd dan de hele periode op de schoolbanken vind ik persoonlijk.”

Daar er op dat moment geen openstaande vacatures voor .NET Developers bij VanRoey.be waren, kreeg Milan een jobaanbieding bij het SharePoint Team. “Ik twijfelde even omdat ik geen ervaring had met SharePoint Online. Tijdens de zomervakantie ben ik daarom als jobstudent bij dat team aan de slag gegaan. Zo kon ik al eens kennismaken met de eventueel toekomstige collega’s én met de technologie.”

Met succes dus! Een aangename sfeer aangevuld met voldoende technische uitdagingen deden Milan kiezen voor het SharePoint Team bij VanRoey.be. “Oorspronkelijk was ik vooral geïnteresseerd in de backend van SharePoint, het inrichten van de achterliggende structuur. Tegenwoordig vind ik de afwisseling met frontend design ook wel heel interessant.”

Een doorsnee werkdag

Microsoft SharePoint | Vanroey.beHoe ziet een typische werkdag als Technical Consultant er dan uit? “Wij starten dagelijks met een stand-up meeting. We overleggen binnen het team wie wat gedaan heeft, maar ook wie welke taken op zich neemt. Ons team bestaat uit Functional en Technical Consultants. Ik heb dus een technische rol, wat betekent dat ik meer achter de schermen werk. Functional Consultants gaan op klantenbezoek en toetsen af wat juist de noden van de klant zijn. Af en toe ga ik ook wel mee op dergelijke klantenbezoeken. Voornamelijk in functie van de look & feel van bijvoorbeeld een klanten- of leveranciersportaal.”

“De rode draad doorheen mijn werkdag is het optimaliseren en automatiseren van processen bij onze klanten. Zijn hierbij functies nodig die niet standaard zijn binnen SharePoint Online, spreken we over maatwerk en kom ik in actie.”

Uitkijken naar de verhuis

Net als alle medewerkers van VanRoey.be is ook Milan verheugd met de verhuis naar de Kempus, het gloednieuwe kantoor. “VanRoey.be is een innovatief bedrijf waar collegialiteit voorop staat. Dat merkte ik al tijdens m’n stage; Collega’s zijn altijd bereid elkaar te helpen waar nodig. Tenslotte benadruk ik ook graag de informele sfeer bij het bedrijf. Zo hebben we iedere laatste vrijdag van de maand een ‘Life@VanRoey’ event. Dan stoppen we om 16u met werken om samen gezellig iets te drinken. Je merkt dan echt dat alle verschillende afdelingen één geheel vormen.”

Ben jij net als Milan gepassioneerd door technologie & ben je op zoek naar een uitdagende job boordevol technische taken? Bekijk dan snel de openstaande vacatures of solliciteer via onderstaand formulier:

“De rode draad doorheen mijn werkdag is het automatiseren van processen bij onze klanten. Zijn hierbij functies nodig die niet standaard zijn binnen SharePoint Online, spreken we over maatwerk en kom ik in actie”

Wat brengt de toekomst? Krijg een exclusieve rondleiding & tal van inspirerende sessies in het vernieuwde Living Tomorrow. Het belooft weer een geweldig en leerrijk eindejaarsevent te worden! See you there?

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!