Vandaag wordt er ‘gebattled’ door 71 teams van 2de jaarsstudenten Elektronica-ICT en Toegepaste Informatica van Thomas More Geel. Dit gebeurt tijdens de VanRoey.be Hackaton Devious Data. Bedenken zij de nieuwste Internet of Things hype, laten ze Big Data leven, of voorkomen ze een volgende cyberattack? Er zijn 3 battles.

Om 16.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt (Thomas More, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel, Aula D006).

Wat is een hackaton?

Tijdens de VanRoey.be hackaton werken 2 studenten/programmeurs nauw samen aan een software project. De gerealiseerde projecten worden beoordeeld op hun originaliteit en uitvoering. Voor VanRoey.be is ook de realiteitstoets belangrijk: hoe bruikbaar is het project in een bedrijfsomgeving? Voor elk van de drie uitdagingen voorziet VanRoey.be een geldprijs voor het winnende team van 2 studenten.

Waarom?

ICT-partner VanRoey.be wil studenten laten proeven van het bedrijfsleven én meteen zelf ook voeling houden met ICT-studenten. Dat VanRoey.be met Thomas More samenwerkt mag niet verbazen. Er zijn sterke banden. Pat Van Roey: “Ik zat zelf bij Thomas More op de schoolbanken zoals ook heel veel van onze medewerkers. Ik ben ervan overtuigd dat dit ons succes mee heeft bepaald! We zijn trouwens vaak te gast bij Thomas More. Zo verzorgen we sollicitatietrainingen en bieden we stageplaatsen aan.

Bekijk alle foto’s op onze facebook pagina!

De uitdagingen!

Where Have You Bean?
Internet of Things

De Lightblue Bean is een kleine Arduino BlueTooth LE controller. Hij wordt gevoed met een knoopcel-batterij, en is draadloos te programmeren. Daarbij krijg je een 3-assen beweginssensor, RGB Led en een temperatuurmeter. Met de weinige informatie die je met je gsm (mét bluetooth) van de bean afleest, ga je aan de slag.

Unleash Big Data!
The Power in Power BI

Aan u om te bewijzen dat ‘Big Data’ geen hype is. Uit een gigantische hoeveelheid data, toveren jullie een interessant en relevant dashboard met rapporten, op een kaart, met diagrammen en grafieken …

Ethical Hacking
Secure Your Data!

Cybercrime wordt één van de belangrijke uitdagingen voor organisaties. Data zijn geld waard. Slaag jij er in de nieuwste aanvallen te herkennen en de data van jouw organisatie veilig te stellen?