Fietsende Managers trotseren storm

Pat van Roey: “ Op 6 mei werden we aan het nieuwe IOK-gebouw in Geel verwelkomd door directeur Kris Vreys. Hij gaf enthousiast het startschot van het nieuwe Kempense netwerk “Fietsende Managers” . Ondanks de donkere wolken aan de horizon twijfelde niemand om te vertrekken, want “ Slecht weer bestaat niet , alleen slechte kledij!”. Ook deelnemers met een klassieke herenfiets, zoals Chris Brouwers, zetten hun tanden stevig in de rit.

Tijdens de eerste kilometers richting Kwaadmechelen begon het lichtjes te regenen en bij het bovenhalen van de regenvestjes reageerden de weergoden onmiddellijk en barstte er een heus onweer los. Een korte stop om een strategie uit te stippelen voor de aanpak van deze snel veranderende omgeving, werd hoog in de wolken beantwoord met één van de indrukwekkendste natuurverschijnselen: een schitterende zon vergezeld van een gigantische regenboog. Er werd besloten in deze gunstige omstandigheden geen tijd te verliezen en even later ging het gezwind naar het oosten onder leiding van Paul Macken die de streek kent als zijn broekzak. Wat is er immers mooier dan fietsen door de in-lente-outfit-getooide-natuur, net opgefrist door een frisse regenbui.  Wie de streek niet kende, was verrast door de  prachtige natuur, echte hellingen en holle wegen en een rustige veilige fietsroute. Frans Van Hoppe kwam mee aan de kop en met gecontroleerde finesse en zijn 20 jaar fietservaring loodste hij ons over het kanaal Dessel- Kwaadmechelen. Onderweg deelde sportieve Yves Goossens zijn voedselvoorraad met de moedige Chris Brouwers die ondertussen besloten had op korte termijn te gaan investeren in een koersfiets. De wind stond in de rug en zonder veel moeite ging het verder naar het noorden. Er was ruimte en plaats voor een gezellige babbel en zonder dat we het beseften werden we verrast door de Schoonheid van het Zilvermeer dat we langs alle zijden mochten bewonderen. Op het einde van de Postelsesteenweg bij de schilderachtige oude brug over het kanaal werden we door enkele ervaren pedaalkenners gewaarschuwd voor de verraderlijke gladheid van de planken. Zodat we ook hier veilig aan de overkant kwamen. Er volgde een demarrage van Geert Schoofs die zijn sterkste kant toonde . Hij verontschuldigede zich even later. Dit was zijn streek en “de geur van de stal” had hem even op hol doen slaan.

Richting ten Aard werd het drukker op de baan. Het leek wel of iedereen na het onweer op de fiets was gesprongen en geregeld klonkt er “ tegeliggeeer”, of werden de collega’s gewaarschuwd voor door de storm afgerukte takken op de weg.

Met de wind op de neus werd er rustig verder gebonkt en gebabbeld. Eric Schoofs bood zijn diensten aan als koptrekker en op een rustig tempo kruisten we de Noord Zuid richting Larum. De sterke backoffice onder impuls van Luc de Cuyper zorgde ervoor dat iedereen mee was. Van achter de Thomas More hogeschool kwam de skyline van Geel met de prachtige IOK building weer in zicht , belicht door een schitterende zonsondergang.

Met een brede glimlach kwamen we op onze eindbestemming aan. Kris en Paul haalden enthousiast spijs en drank boven en even later – nog vol adrenaline van de rit- lichtte Yves Goossens ons in over de werking van het Mobiliteitspunt van de provincie, de voordelen van mobiliteit op de fiets en de door de provincie ontwikkelde fietscalculator waarmee iedereen de voordelen van woon-werkverkeer van de fiets objectief kan berekenen. Jo Schreurs nam ons nog even mee naar de Zuid Frankrijk voor een virtuele rit op de Ventoux en de prachtige initiatieven van Sporta.

De “Proof of concept” van de “Fietsende Managers” werd goedgekeurd en iedereen gaf zijn woord om de volgende editie minstens één nieuwe fietsende manager mee te brengen.

Met dank aan alle deelnemers.”

Een meer dan tevreden Pat Van Roey!

Het Netwerk Fietsende Managers wil ondernemers en managers uit de Antwerpse Kempen samenbrengen die een voortrekkersrol willen opnemen op het vlak van fietsbeleid in hun onderneming. Dat ze zelf graag ook eens de fiets opstappen is zeker een pluspunt. Want naast het uitwisselen van informatie over het promoten van de fiets voor woon-werkverkeer, wordt er ook effectief gefietst en sportief genetwerkt. Het voorlopige tijdstip is hiervoor vastgelegd op de eerste woensdagavond van elke maand om 18h.

Het netwerk is een initiatief van onze General Manager, Pat Van Roey en Kris Vreys, directeur van IOK. De campagne krijgt de steun van werkgeversplatformen zoals Voka. Het netwerk kadert in de actie Kempen2020. Doel daarvan is 20% minder broeikasgas uit te stoten tegen 2020. Mobiliteit draagt voor 22% bij tot de CO2-uitstoot in de Kempen, actie is dus nodig!

Meer informatie? http://www.fietsendemanagers.be

Niet alleen Pat heeft de fietskriebels.

ATV reportage over woon-werkverkeer met de fiets binnen VanRoey.be

Leave a Reply