Drie jonge ontwikkelaars van VanRoey.be namen verleden week in Amsterdam de internationale Hackaton Award in ontvangst. Een prestigieuze award voor Android developers uit Europa. VanRoey.be ontwikkelde een app die het hotelverblijf voor gezinnen met kinderen aangenamer maakt. De app gebruikt de modernste technologieën om kinderen in beweging te zetten en hen doorheen het hotel educatieve spelletjes te laten spelen. Een toepassing die nog heel wat potentieel heeft. Denk aan toepassingen voor speeltuinen, pretparken en toeristische trekpleisters. Met ruime voorsprong haalde VanRoey.be het van team over de hele wereld. Een opsteker voor het Applications team van VanRoey.be!

Droidcon?

Droidcon is dé jaarlijkse hoogmis voor Android ontwikkelaars. Android is het meest verkochte besturingssysteem op mobiele telefoons. Tijdens het event kunnen developers met elkaar netwerken en nieuwe producten en apps ontdekken.

Hackaton!

Hackaton is de prestigieuze wedstrijd gekoppeld aan Droidcon. Dit jaar werden de developers gevraagd een app te ontwikkelen die hotelgasten een nog aangenamer verblijf bezorgt. Met gebruik van de nieuwste technologieën natuurlijk.

VanRoey.be wint!

Drie jonge VanRoey.be wolven – Pieter, Liviu en Andrei – gingen de uitdaging aan. Ze focusten zich op de hotelervaring van gezinnen met kinderen. Ouders kunnen zich volledig ontspannen, terwijl kinderen met de hulp van een tablet op een educatief verantwoorde manier geëntertaind worden. Met de app kunnen kinderen bijvoorbeeld op schattenjacht. Doorheen het hotel gaan ze op zoek naar verschillende edelstenen. Om ter snelst alle edelstenen verzamelen is de opdracht. De edelstenen zijn ‘beacons’ die op verschillende plaatsen in het hotel geplaatst werden en die draadloos met de app communiceren. De locatie van de edelstenen kan zo regelmatig veranderen. Ook memory is een mogelijk toepassing. Hierbij moet het kind doorheen het hotel op zoek gaan naar identieke afbeeldingen op zijn of haar tablet en deze in de juiste volgorde afvinken.