Ook dit jaar nam VanRoey.be met veel plezier deel aan ‘Ondernemers voor de Klas‘. Het initiatief, een organisatie van Etion en Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen), wil jongeren laten beleven wat ondernemen en werken in een organisatie betekent. Over een periode van 8 weken worden hierdoor in totaal 13.000 jongeren bereikt. Met veel plezier vaardigde VanRoey.be opnieuw twee van zijn medewerkers af om hieraan deel te nemen.

Enthousiast publiek

De afgelopen week kregen de leerlingen van het Heilig Graf, Sint-Victor, Talentenschool Campus Boomgaard in Turnhout de kans om VanRoey.be als bedrijf beter te leren kennen.

Naast een algemene voorstelling van het bedrijf kregen ze van collega Tom Hufkens (E-marketeer bij VanRoey.be) ook inzicht in de vaardigheden die belangrijk zijn op de werkvloer. De presentatie eindigde met een overzicht van nieuwe technologieën die op ons afkomen.

Tom Hufkens blikt tevreden terug: “Het is altijd fijn om in dialoog te kunnen gaan met studenten. Als marketeer is het belangrijk om weten waar jongeren nu écht mee bezig zijn en waar ze belang aan hechten. Je merkt dat studenten van deze leeftijd (5e en 6e middelbaar) zich aan het voorbereiden zijn op hun toekomstige carrière. Ze zitten boordevol vragen over de werking binnen een bedrijf. Het was dan ook keer op keer een enthousiast publiek.”

Tom Hufkens
e-Marketeer

Net als vorig jaar stond ook HR-manager Karin Versmissen opnieuw voor de klas. Zij bracht deze keer een bezoek aan de Sport- en Handelsschool Turnhout en gaf een presentatie dat kaderde in de ‘Groene Projectweek’ van de school. De leerlingen van het vijfde jaar TSO leerde hoe VanRoey.be inzet op duurzame partnerships en welke initiatieven er zijn om het woon-werkverkeer per fiets te stimuleren.

Karin Versmissen
HR Manager

Jongeren zijn de professionals van de toekomst

VanRoey.be hecht veel belang aan het informeren en begeleiden van jonge studenten. Naast het aanbieden van stageplaatsen verzorgt het ook verschillende evenementen voor de toekomstige professional. In samenwerking met Thomas More hogeschool werden zo recent nog de Nacht van de Ondernemende Student en de jaarlijkse Hackaton georganiseerd.

VanRoey.be wil jongeren een correct beeld geven van de realiteit op de werkvloer. Hopelijk overwegen een aantal van hen later ook een job bij VanRoey.be, dat wegens haar groei bijna continu een 30-tal vacatures open heeft staan. Om geïnteresseerden voldoende informatie vooraf te geven, organiseert VanRoey.be jaarlijks haar SneakPeek. Via workshops en infosessies worden studenten geïnformeerd over de filosofie van het bedrijf, openstaande vacatures en concrete jobinhoud van bepaalde functies.