Voor het tweede jaar op een rij ‘battelen’ vandaag 126 2de jaars studenten van de IT-Factory Thomas More Kempen. Tijdens de hackaton Trust Digital laten we de studenten  zweten en ploeteren tijdens 3 battles: het bedenken van dé nieuwste IOT-hype, Big Data laten leven of de volgende cyberattack op school voorkomen.

Om 16.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt (Thomas More, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel, Aula D006).

Wat is een hackaton?

Tijdens de VanRoey.be hackaton werken 2 studenten/programmeurs nauw samen aan een software project. De gerealiseerde projecten worden beoordeeld op hun originaliteit en uitvoering. Voor VanRoey.be is ook de realiteitstoets belangrijk: hoe bruikbaar is het project in een bedrijfsomgeving? Voor elk winnende studenten voorziet VanRoey.be een Polar Smartwatch.

Bekijk alle foto’s op onze facebook pagina!

Structurele samenwerking met onderwijsinstellingen

Jaarlijks ontmoeten we heel veel leerkrachten en studenten van verschillende leeftijden en studierichtingen. Via presentaties over ondernemerschap of werken in ICT, stageplaatsen, het aanleveren van materialen, bedrijfsbezoeken, peterschap van mini ondernemingen, de werkgroep onderwijs-ondernemen van Voka … Dat is een heel bewuste keuze. We wil studenten laten proeven van het bedrijfsleven én meteen zelf ook voeling houden met de studenten.

Dat wij met Thomas More samenwerkt mag niet verbazen. Er zijn sterke banden.
Pat Van Roey:

“Ik zat zelf bij Thomas More op de schoolbanken zoals ook heel veel van onze medewerkers. Ik ben ervan overtuigd dat dit ons succes mee heeft bepaald. We kunnen stilaan spreken van een structurele samenwerking. Het gedreven en ondernemende ICT team van Thomas More Kempen speelt hierin een belangrijke rol. We zijn vaak te gast bij Thomas More en zij bij ons. We verzorgen onder andere sollicitatietrainingen, we bieden stageplaatsen aan en wanneer de ICT-studenten voor een specialisatiekeuze staan, vertellen onze experts hen wat hun job in de praktijk inhoudt. Het is een bijzonder fijne samenwerking.”

De uitdagingen!

Where Have You Bean?
Internet of Things

De Lightblue Bean is een kleine Arduino BlueTooth LE controller. Hij wordt gevoed met een knoopcel-batterij, en is draadloos te programmeren. Daarbij krijg je een 3-assen bewegingssensor, RGB Led en een temperatuurmeter. Met de weinige informatie die je met je gsm (mét bluetooth) van de Bean afleest, ga je aan de slag. De mogelijkheden zijn eindeloos. It’s alive!

Unleash Big Data!
The Power in Power BI

Aan jou om te bewijzen dat ‘Big Data’ geen hype is. Uit een gigantische hoeveelheid data, tover je een interessant en relevant dashboard met rapporten, op een kaart, met diagrammen en grafieken…
Na een korte toelichting over Microsoft Dynamics NAV en PowerBI ga je aan de slag.
Bonuspunten win je door het gebruik van Natural Language Queries mogelijk te maken.

Ethical Hacking
Secure Your Data!

Cybercrime wordt één van de belangrijke uitdagingen voor organisaties. Data zijn geld waard. Slaag jij er in de nieuwste aanvallen te herkennen en de data van jouw organisatie veilig te stellen tegen ARP en DNS spoofing en social engineering attacks?

De winnaars volgens de jury

Where Have You Bean?
Internet of Things

“Marijke en Maartje hebben niet alleen gewonnen omdat ze alles tijdig hadden afgewerkt, maar vooral omdat ze een erg origineel én goed concept hebben geprogrammeerd voor de narcosekamer in het ziekenhuis. Doelstelling: wanneer er een patiënt wakker wordt dan krijgt de verpleging een bericht. Hoe deden ze dit? Ze koppelden een bean device met een raspberry pi. De waarden van beide hebben ze uitgelezen en opgeladen naar de cloud. Afhankelijk van de waarde verstuurde de raspberry pi een SMS.”

Unleash Big Data!
The Power in Power BI

“De Big Data Challenge hebben Dirk en Mattea gewonnen. De opdracht was om een relevante financiële bedrijfsrapportering op te zetten. Als jury hadden we drie belangrijke redenen om hen te kiezen:

  • De oplossing (omzet en marge per regio) was in de bedrijfswereld dadelijk inzetbaar;
  • Ze maakten als enige gebruik van Natural Language Queries: de technologie in PowerBI die toelaat om het rapport te bevragen in ‘mensentaal’. (vb: wat is de Marge per Land);
  • Het datamodel was consistent en volledig.”

Ethical Hacking
Secure Your Data!

“De groepjes moesten binnen een bepaald tijdsbestek een hack realiseren aan de hand van een security stappenplan. Dries en Alexander hebben gewonnen omdat ze de als eersten de opdracht creatief, tijdig, volledig én correct hebben uitgevoerd.”