Door het afschaffen van de roamingkosten kan elke Europeaan binnen de EU surfen, muziek streamen, skypen of whatsappen zonder zich blauw te betalen. Volledig grenzeloos is het niet, tenzij men eindeloos veel data heeft. Daarom lanceert de Europese Commissie Wifi4EU: gratis en veilige wifi op openbare plaatsen voor alle Europeanen en toeristen. Om dit te realiseren voorziet de Europese Commissie maar liefst 120 miljoen euro aan subsidies voor gemeenten en steden.

WiFi4EU

Vanaf 2020 zouden publieke plaatsen zoals parken, musea en bibliotheken in meer dan 6000 gemeenten en steden binnen de Europese Unie uitgerust moeten zijn met Wifi-hotspots. Om dit te realiseren moeten alle krachten gebundeld worden: lokale overheden dienen zich aan te melden en wireless network experten zoals VanRoey.be zorgen voor de correcte implementatie. Zo kan straks iedereen gratis én veilig surfen.

Bekijk de lijst van Belgische gemeenten en steden die in aanmerking komen voor een subsidie.

First come, first served

Wil u als stad of gemeente in aanmerking komen voor een subsidie? Registreer u dan snel. Midden mei wordt de eerste lichting van de pre-registraties bekend gemaakt! De Europese Unie voorziet minstens 15 vouchers van 15.000 euro per land. Meer hierover.